03/03/2018

The Boxer Rebellion

Support: Victories At Sea

The Boxer Rebellion heeft al die jaren zijn onmiskenbare geluid als fundament: alternatieve rocknummers die qua dynamiek net zo ontzagwekkend zijn als de gemiddelde stadionact, maar desondanks terugvallen op de intimiteit van dat ene charmante bandje uit de plaatselijke kroeg.

Sold out
04/03/2018

Pokey LaFarge

Support: Esther Rose

Pokey LaFarge heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht, getiteld Manic Revelations. We weten allemaal wat dat betekent: de huidige King of Midwestern swing keert terug naar Rotterdam met zijn sensationele band! Evenredig troubadour, entertainer, auteur en rebel, LaFarge brengt rootsy stijlen als ragtime, soul, bluegrass en country tot leven alsof hij deze stromingen zelf allemaal verzonnen heeft.

08/04/2018

Justin Nozuka

Support: Chris Ayer

De vorige keer dat Justin Nozuka in Rotterdam speelde (op 2 oktober jl. in Rotown) verkocht het concert razendsnel uit. De Canadees/Japanse zanger is de status van veelbelovend talent inmiddels ontgroeid. Nozuka is een volwassen artiest, die in september de leeftijd van dertig jaar bereikt. De invloeden van soul, folk en gospel blijven nadrukkelijk aanwezig in zijn muziek, maar de intentie achter zijn ambachtelijke liedjes heeft een extra laag gekregen.

19/04/2018

SOHN

Motel Mozaique Festival 2018 Opening Night

Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante Tremors, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als Artifice en The Wheel vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Sold out
01/05/2018

Grouper

Concert met staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen

Grouper, het project van muzikant / vocalist en geluidskunstenaar Liz Harris, blijft verbijsteren met de meest elementaire middelen: een stem, een instrument en de ambiance van haar omgeving. Haar spaarzame composities nemen een intieme ruimte in beslag tussen geluid en melodie, met uitvoeringen die de relatie tussen artiesten en luisteraar overstijgen.

03/05/2018

Trixie Whitley

+ support-act

Met haar fenomenale stem en natuurlijke charme balanceert singer-songwriter Trixie Whitley ergens tussen gospel, bloedstollende soul en krassende blues. Het ene moment klein en breekbaar, om niet veel later uit te barsten in een rauwe euforie.

11/05/2018

DeWolff

DeWolff speelt zo’n beetje ieder jaar in Rotterdam, elke keer met nét dat beetje extra bevlogen enthousiasme, virtuositeit en bluf. Als het aan dit illustere trio ligt, maken ze het podium permanent hun thuis. De Electrosaurus is nog lang niet uitgestorven en vanavond aanschouwt de Maassilo eigenhandig de triomf van dit Heilige Beest van de Apocalypse!

25/05/2018

Nick Mulvey

+ support-act

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carriere en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

04/07/2018

Mavis Staples

Concert met zit- en staanplaatsen

De warme, doorleefde stem van Mavis Staples is van alle generaties. Vanaf de jaren vijftig was Staples het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie The Staples Singers, een van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. Sinds de sixties timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen.

19/10/2018

De Likt

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor frontman Jordy Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar en laat na iedere show een spoor van lichaamssappen achter.

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us