fbpx
29/10/2023

Hania Rani

Locatie: Maassilo Rotterdam

Hania Rani is zo’n artiest die je er maar eens in de 100 jaar tegenkomt. De neoklassieke pianist laat met één druk op de toets een zee aan emoties opwellen. Haar muziek brengt je in vervoering; ongrijpbaar en toch toegankelijk als een volle maan schitterend boven een meer in de nacht. Het lijkt zo dichtbij, maar het is zo ver weg.

31/10/2023

Josh Ritter & the Royal City Band

Performing the album Hello Starling plus more

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Singer-songwriter van Americana en folkmuziek, kunstenaar en schrijver Josh Ritter is een van de meest doordachte en productieve stemmen van deze tijd. Zijn carrière begon twintig jaar geleden met de doorbraakplaat Hello Starling (2003). Tijdens een speciale tournee vieren Josh Ritter & the Royal City Band het 20ste jubileum van dit album, door het integraal live te spelen, en veel meer.

09/11/2023

Corinne Bailey Rae

Black Rainbows

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

De Britse singer-songwriter Corinne Bailey Rae was in juli nog in Rotterdam voor het Diaspora Suite-concert van North Sea Jazz, samen met o.a. het Metropole Orkest. Ruim vijftien jaar geleden verwierf ze bekendheid met haar soulvolle stem en door haar hit Put Your Records On.

10/11/2023

Sammy Rae & The Friends

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Het mantra van vrienden? “Breng een glimlach op iemands gezicht, vertel iemand dat hij een plaats heeft in deze wereld, vertel iemand dat je vrienden met hem wilt zijn.” Want hoezeer Sammy Rae & The Friends ook een band mag zijn, dit collectief beschouwt zichzelf in de eerste plaats als een familie. Onder leiding van singer-songwriter Sammy Rae floreert de groep in alle spotlights met een combinatie van één voor allen, allen voor één kameraadschap, voelbare chemie, behendige virtuositeit en vocaal vuurwerk.

14/11/2023

Matthew and the Atlas

Solo performance

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Onder de naam Matthew and the Atlas schrijft singer-songwriter Matthew Hegarty warme, akoestische folkliedjes doorspekt met subtiele elektronica en gearrangeerde pop. Met diepgaande teksten en de warme stem van Hegarty weet Matthew and the Atlas het publiek te raken en mee te nemen op een emotionele reis. De liedjes zijn poëtische verhalen en hebben thema’s als liefde, verlies en de zoektocht naar betekenis in het leven.

17/11/2023

Little Dragon

Locatie: Maassilo Rotterdam

Het Zweedse Little Dragon laat al meer dan twee decennia monden openvallen. Met hun unieke blend van experimentele r&b en pop, heeft de groep een totaal eigen sound gecreëerd die zowel diep en soulful als oneindig vernieuwend is. De charismatische zang van Yukimi Nagano en de enigmatische mix van elektronische muziek en soul genereerde een hoop ‘heat’ voor de groep, zo werkte Little Dragon de laatste jaren samen met grote namen als Gorillaz, SBTRKT en Mac Miller.

28/11/2023

GoGo Penguin

Everything Is Going To Be OK Tour 2023

Locatie: Annabel Rotterdam

Het sensationele, cinematic break-beat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! De band uit Manchester staat bekend om zijn akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, glitchy breakbeats, hypnotische melodieën en voortstuwende baslijnen. Denk aan een bedwelmend brouwsel van Aphex Twin tot Ishmael Ensemble, van Debussy tot Portico Quartet en Bonobo tot Kamasi Washington.

30/11/2023

Jungle By Night

Locatie: Maassilo Rotterdam

Jungle By Night bestaat uit een scala aan synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, versterkt door een trompet, saxofoon en trombone. Van eerdere albums met blazers tot een sterkere focus op de elektronische groove op hun nieuwste werk; Jungle By Night is niet bang voor vernieuwing maar blijft tegelijkertijd enorm trouw aan hun steeds groter wordende fanbase.

Sold out
01/12/2023

Mamas Gun

Cure the Jones Tour

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Mamas Gun – de bandnaam is ontleend aan een Erykah Badu album – staat bekend om hun indrukwekkende liveoptredens en zeer aanstekelijke sound, die volgens sommigen te vergelijken is met Jamiroquai, Maroon 5 en zelfs de Average White Band. De band scoort goed in de Britse hitlijsten en oogstte lof van The Sunday Times, Billboard, The Guardian en Uncut Magazine.

Sold out
04/12/2023

Alexis Ffrench

EXTRA SHOW

Locatie: Arminius Rotterdam

Omdat het concert van Alexis Ffrench op 5 december 2023 in Arminius zo snel was uitverkocht geeft de Britse klassieke soulpionier, producer en pianist een extra concert op 4 december. Tickets zijn direct verkrijgbaar via Ticketmaster.

05/12/2023

Alexis Ffrench

Locatie: Arminius Rotterdam

Met meer dan een half miljard streams en bijna 3 miljoen maandelijkse luisteraars is Alexis Ffrench een van de populairste klassieke muzikanten van nu. In zijn ‘klassieke soul’-geluid combineert hij Bach, Debussy, Hollywood en gospel.

Sold out
07/12/2023

Naaz

Support: Morpheus

Locatie: Arminius Rotterdam

De authentieke mix van pop, elektronica en invloeden uit haar Koerdische roots heeft Naaz veel bekendheid in Nederland bezorgd. Met haar unieke, pure en krachtige stem zingt Naaz over persoonlijke onderwerpen die op een slimme manier omgezet zijn in oprechte teksten.

28/12/2023

Spinvis

Be-Bop-A-Lula

Locatie: Maassilo Rotterdam

Met Pasen openbaarde Spinvis zijn nieuwe album, getooid met de oerkreet die het ontstaan van de rock & roll vergezelde. Be-Bop-A-Lula is Spinvis’ Zevende en misschien wel zijn beste.

09/02/2024

Elephant

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Het is ploeteren om zo losjes als Elephant voor de dag te komen. Na de gelauwerde doorbraakplaat Big Thing (2022) gaat de Rotterdamse indieband op de opvolger Shooting for the Moon het eigen cynisme te lijf met onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken. De zomerzon schijnt de vier vol op de neus en omarmen zullen ze het, want voor hen niets zo radicaal als rust en optimisme.

Concert news

Newsletter

Follow us