fbpx
15/06/2022

DJ Shadow

Locatie: Maassilo Rotterdam

Voor iedere andere artiest zou het een formaliteit zijn om het Guinness Book Of World Records te halen met de eerste plaat die vollédig bestaat uit samples. DJ Shadow deed het echter op spectaculaire, artistieke wijze, met een van de grootste meesterwerken binnen de experimentele hiphop en elektronica: Endtroducing.

17/06/2022

Kaytranada

Locatie: Maassilo Rotterdam

Kaytranada is een van de meest toonaangevende, veelgevraagde producers en artiesten van nu. Van Pharrell tot Chance The Rapper, van Kali Uchis tot Kendrick Lamar; de grootse artiesten op aarde vragen deze Grammy-winnende Haïtiaans-Canadese duizendpoot om de meest baanbrekende platen op te nemen.

Sold out
18/06/2022

Maarten Heijmans

Hommage aan Ramses Shaffy

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

“De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als Je Niet Bij Me Bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.

19/06/2022

Spinvis

Locatie: Theater Rotterdam

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Sold out
23/06/2022

Gita Buhari

Blood Lily EP release

Locatie: BIRD Rotterdam

Get ready voor een avond vol dromerige trip-hop, soul, ruimtelijke soundscapes en meeslepende beats. Op donderdag 23 juni 2022 presenteert Gita Buhari haar nieuwe ep Blood Lily in BIRD!

20/08/2022

Orchestra Baobab

50th Anniversary Tour

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Update 14 maart 2022: Goed nieuws, we hebben een nieuwe datum gevonden voor Orchestra Baobab in LantarenVenster. Het concert vindt nu plaats op 20 augustus 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gebracht.

Sold out
23/08/2022

Joan As Police Woman

Locatie: LantarenVenster

Van het cv van Joan Wasser, opererend onder het alter ego Joan As Police Woman, kan menig muzikant alleen maar dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse.

03/09/2022

Kokoroko

Locatie: Annabel Rotterdam

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

07/09/2022

JP Cooper

Europe Tour 2022

Locatie: LantarenVenster

Eventjes op zijn Johan Cruyff’s: grote dingen beginnen klein. De charismatische Brit JP Cooper begon met het uitdelen van flyers voor optredens in en rond thuisstad Manchester om zo op kleine podia en open mic-avonden liedjes te spelen voor iedereen die maar wilde luisteren. Nu is JP Cooper een wereldwijd succes met zijn gevoelige mix van folk, soul en pop.

Sold out
23/09/2022

Venice

Jacaranda Street tour

Locatie: De Doelen Rotterdam

Update 7 februari 2022: Ivm de aanhoudende Covid-maatregelen heeft Venice opnieuw hun volledige tour uitgesteld. Maar goed nieuws, we hebben weer een nieuwe datum voor hun show in de Doelen gevonden: vrijdag 23 september 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Sold out
01/10/2022

Marc Broussard

& support

Locatie: LantarenVenster

Update 7 mei 2021: Marc Broussard heeft zijn concerttour opnieuw moeten uitstellen. De twee optredens in LantarenVenster zijn verplaatst naar volgend jaar: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig en kaartkopers ontvangen bericht.

Sold out
02/10/2022

Marc Broussard

& support

Locatie: LantarenVenster

Update 7 mei 2021: Marc Broussard heeft zijn concerttour opnieuw moeten uitstellen. De twee optredens in LantarenVenster zijn verplaatst naar volgend jaar: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig en kaartkopers ontvangen bericht.

Sold out
07/10/2022

Heather Nova

The Pearl Acoustic Tour

Locatie: Arminius Rotterdam

In 2018 speelde Heather Nova een fraaie akoestische set in een uitverkochte Arminiuskerk, een ervaring die haar zodanig goed beviel dat ze naar deze prachtige plek terug wil keren.

Sold out
12/10/2022

Hiatus Kaiyote

And We Go Gentle Tour

Locatie: Theater Rotterdam

De Melbourne-based, wereldwijd geliefde en tweemaal voor een Grammy genomineerde Hiatus Kaiyote keert terug naar Rotterdam! De experimentele band met kleurrijke frontlady overschrijdt elke grens van soul, hiphop, funk en r&b. Woensdag 12 oktober 2022 brengt Hiatus Kaiyote hun future sounds naar Theater Rotterdam.

17/10/2022

Boy & Bear

& support

Locatie: LantarenVenster

De Australische indiefolkband Boy & Bear keert voor het eerst sinds 2016 terug naar Rotterdam! Op 17 oktober 2022 geeft het vijftal een concert in LantarenVenster, de kaartverkoop start woensdag 13 april om 11:00 via Ticketmaster.

20/10/2022

Tindersticks

Locatie: De Doelen Rotterdam

In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave maakt tindersticks al sinds hun debuut in 1993 muziek die zowel doet denken aan indierock als aan koortsachtige soul noir. Steeds rijk gearrangeerd met strijkers en andere klassieke instrumenten en poëtische teksten die gekleurd zijn door de warme, melancholische stem van Stuart A. Staples.

20/11/2022

Alfa Mist

Locatie: Maassilo Rotterdam

London-based producer, pianist, bandleider en rapper Alfa Mist komt terug naar Rotterdam! De multi-instrumentalist brengt op zondag 20 november 2022 zijn unieke blend van jazz, hiphop en soul naar de Maassilo.

27/11/2022

Jacob Banks

Locatie: Maassilo Rotterdam

Singer/songwriter/multi-instrumentalist Jacob Banks, geboren in Nigeria en gevestigd in Londen, introduceerde zijn expressieve mix van soul, R&B, folk en hiphop voor het eerst met een reeks in eigen beheer uitgebrachte EP’s. Kort nadat hij tekende bij het grote Interscope Records, maakte hij zijn volledige debuut met Village in 2018 en oogstte hij wereldwijd een lading aan lovende kritieken.

30/11/2022

De Staat

Locatie: Maassilo Rotterdam

Sinds debuutalbum Wait For Evolution is De Staat een van de grootste, meest veelzijdige bands uit de vaderlandse popgeschiedenis. Die ronkende ritmesectie voel je tot in je botten, pezen en spieren, het fundament waarmee Witch Doctor intussen synoniem staat aan het woord cirkelpit.

29/01/2023

Michael Franti & Spearhead

NEW DATE!

Locatie: Maassilo Rotterdam

Update 27 oktober 2021: Michael Franti & Spearhead hebben opnieuw besloten hun volledige Europese tour met een jaar uit te stellen. Het concert in de Maassilo is nu verplaatst naar 29 januari 2023. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gebracht. 

Concert news

Newsletter

Follow us