15/10/2018

Marc Broussard

Support: Kat Eaton

Marc Broussard komt dit najaar met een nieuwe plaat op zak terug naar Rotterdam. De zanger uit Louisiana bezweert de geesten van de klassieke R&B, rock en soul, met een stem die diep raakt. Zijn vader, Louisiana Hall of Fame-gitarist van The Boogie Kings, koesterde Marc’s muzikale gaven toen hij nog een kind was, en de levendige muziekscène in Louisiana deed de rest.

Sold out
19/10/2018

De Likt

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor frontman Jordy Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar.

Sold out
28/10/2018

MY BABY

Het vorige MY BABY album ‘Prehistoric Rhythm’ heeft een grappige titel, want dit album klinkt gewoon als muziek uit de toekomst. Funk, dance, blues, samba, balkanfolk, pop, bhangra, reggaeton, dub, Afrobeat, hip hop, soul… schimmen van al deze stijlen hoor je ergens wel terug, maar strikt binnen de totaalvisie van de band. Alles wordt in de ketel gegooid, omgesmolten en losgelaten op het publiek als een soort voodooritueel.

29/10/2018

Ólafur Arnalds

SEATED SHOW | ONGEPLACEERD

Ólafur Arnalds is een gerenommeerd componist, multi-instrumentalist en producer uit IJsland. Arnalds is jarenlang actief bij het toonaangevende label Erased Tapes; hij vormt stromingen als neoklassiek, minimal, experimentele techno en post-rock tot een geheel uniek vocabulaire.

Sold out
31/10/2018

Sophie Hunger

Support: Dewey

Je hoort vrijwel meteen aan de muziek van Sophie Hunger dat ze een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde. Nog een bijzondere eigenschap van de Zwitserse : Hunger staat er om bekend haar liedjes ook in verschillende talen te vertolken. Maak je op voor een avond vol grenzeloze popmuziek in LantarenVenster!

03/11/2018

Curtis Harding

Met zijn bejubelde album Soul Power werd Curtis Harding in 2014 in één klap een gearriveerde artiest. Althans, zo leek het. De mid-dertiger, geboren in het arme Saginaw, Michigan, had er wel een curieuze omweg voor nodig. Als zoon van een gospelzangeres moest hij gewoonweg in de muziek terechtkomen.

Sold out
07/11/2018

Raphael Saadiq

Helaas heeft Raphael Saadiq zijn volledige Europese tour voor nu gecanceld. “Due to recent scheduling conflicts, I had to make the tough decision to cancel my fall European tour dates. I deeply love and appreciate my European fans and I was so excited to see you and perform in the venues there again. I’ll be returning next year with NEW MUSIC, and am very grateful for your patience. Look forward to seeing you all in 2019!”

Canceled
09/11/2018

Mahalia

+ support-act

Het zangtalent van Mahalia leverde haar al op haar dertiende de support van Ed Sheeran op, op de voet gevolgd door Emeli Sandé, Rudimental en een groeiend leger fans wereldwijd. De singer-songwriter tekende op haar dertiende ook haar eerste platendeal bij Atlantic Records, die ze doodleuk in de koelkast zette om haar school af te maken.

Sold out
14/11/2018

Young Gun Silver Fox

Het duo Young Gun Silver Fox verraste eind 2015 met hun debuutalbum ‘West End Coast’, een plaat vol zonovergoten palmbomen-softrock die rechtstreeks uit het L.A. van de 70s lijkt te komen. Shawn Lee en Andy Platts wisten niet alleen de superbe studiosound van acts als Steely Dan, Boz Scaggs en Hall & Oates te evenaren, maar schreven ook ijzersterke songs.

Sold out
18/11/2018

Wende

Exclusieve show live ‘verstript’!

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, ze slaagt er steeds weer in om haar publiek diep te raken. Tijdens het festival Cross Comix wordt Wende haar nieuwe album ‘Mens’ volledig ‘verstript’ door elf verschillende tekenaars!

28/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

EXTRA SHOW!

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out
29/11/2018

Jungle By Night

Van Turkije tot Frankrijk en van Vlieland tot Mount Fuji (en weer terug naar Rotterdam): overal kennen ze Jungle By Night. De Amsterdamse band is bezig aan jarenlange streak waarin ze festivals laten kolken en dansvloeren afbreken. En nu, acht jaar na oprichting en vier albums later komt de groep met een nieuwe release!

29/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

+ support-act

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out
03/12/2018

John Cale

John Cale is een van de meest alom gewaardeerde en invloedrijke rockboegbeelden op aarde. Tegelijkertijd is hij het ook het moeilijkst te plaatsen, met meer dan twintig soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving. Op 3 september ’18 speelt deze levende legende een mooi overzicht van zijn beste werk.

27/12/2018

Kraak & Smaak (live)

Met ‘Boogie Angst’ en ‘Plastic People’ heeft Kraak & Smaak afgelopen decennium instant popklassiekers op de wereld gebracht. Sindsdien is de veerkrachtige, dikke mix van funk, disco, pop en house over de hele wereld een bekend fenomeen. Een nieuw album is op komst dus Kraak & Smaak gaan weer groots uitpakken op de podia waaronder LantarenVenster!

19/02/2019

Tank and The Bangas

Ze wonnen de Tiny Desk Contest, openden voor o.a. Lianne La Havas en PJ Morton en bliezen vorig jaar een uitverkocht BIRD en festivals door heel Europa omver. Op 19 februari 2019 brengen ze hun energieke mix van r&b, rock, gospel, hiphop en spoken word naar Annabel. All the way from New Orleans: Tank and The Bangas!

28/02/2019

Tamino

+ support-act

Met zijn weemoedige, duistere muziek werd Tamino begin dit jaar door NRC tot dé nieuwe belofte uitgeroepen. De Vlaams-Egyptische singer/songwriter stond met enkel een EP al op Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic, Motel Mozaïque en verkocht de AB Brussel meerdere keren uit. Op 19 oktober verschijnt dan eindelijk zijn langverwachte debuutalbum ‘Amir’ en begin 2019 keert Tamino terug in Rotterdam.

05/04/2019

Winne

+ support-act

Zijn nieuwe album ‘Oprecht Door Zee’ kwam onlangs op 3 binnen in de Album Top 100 en zijn clubtour is al compleet uitverkocht. Winne is on a roll! Zijn tour werd met een memorabele, stijf uitverkocht show afgetrapt in zijn hometown en nu is er goed nieuws voor iedereen die hier niet bij kon zijn: op vrijdag 5 april 2019 geeft Winne nog een concert in Annabel!

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us