23/06/2018

The Jesus and Mary Chain

De legendarische The Jesus and Mary Chain komt ein-de-lijk weer naar Rotterdam! De Schotten zijn bijna 35 jaar lang een van de invloedrijkste gitaarbands van het Noordelijk halfrond. Kenmerkend zijn de schurende gitaren, die klinken alsof ze door een versnipperaar vernietigd worden in een industrieel pand. Onder dat machinale fuzzgeweld schuilen echter honingzoete popmelodieën die blijven plakken als een suikerspin.

04/07/2018

Mavis Staples

Concert met zit- en staanplaatsen

De warme, doorleefde stem van Mavis Staples is van alle generaties. Vanaf de jaren vijftig was Staples het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie The Staples Singers, een van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. Sinds de sixties timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen.

04/08/2018

Heather Nova

An intimate acoustic evening

Heather Nova keert terug naar Rotterdam voor een speciale akoestische set in Arminius. Nova heeft in de jaren 90 een iconische status geworven met prachtalbums als Oyster and Siren. Kenmerkend in haar loopbaan zijn die kraakheldere stem, spannende arrangementen en veelzijdigheid. College rock, folk, country en donkere pop passen feilloos in haar brede vocabulaire.

08/09/2018

Rico & Sticks

+ support-acts

Dat Rico & Sticks nog steeds springlevend zijn, wordt bewezen door de lovende recensies van het nieuwe album, de hoeveelheid streams en een compleet uitverkochte clubtour langs grote zalen. In september keren ze terug naar Rotterdam waar ze de afgelopen jaren twee keer Annabel in no-time wisten uit te verkopen. Ditmaal presenteren we Rico & Sticks op een heel andere plek in Rotterdam: in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo, in het rauwe havengebied M4H.

27/09/2018

Binkbeats

Vanuit Kytopia werd Binkbeats wereldwijd bekend door zijn Boiler Room-videoserie Beats Unraveled. Daar maakte hij vrij geniale covers van o.a. Aphex Twin, J Dilla en Flying Lotus. Nu verbaast hij vriend en vijand met zijn eigen werk en liveshows, waarvoor hij een enorme collectie instrumenten de bühne op klimt.

30/09/2018

The Tallest Man On Earth

When The Bird Sees The Solid Ground

Kristian Matsson, The Tallest Man On Earth, vertolkt kleine herfstliedjes over grote thema’s alsof zijn leven ervan afhangt. De Zweedse troubadour keert in 2018 terug met een speciaal audiovisueel project genaamd When The Bird Sees The Solid Ground. Matsson koppelt liedjes aan een reeks zelf-geregisseerde clips. De clips bevatten beelden die tijdens de winter, herfst en zomer zijn gemaakt in de VS en Zweden.

Sold out
06/10/2018

Paul Weller

A Special Acoustic Performance

Paul Weller, The Modfather himself, geeft een akoestische show in Theater Rotterdam (Schouwburg)! Als bandleider van The Jam werd Weller de grootste rockster in Engeland; bands als The Smiths, The Stones Roses en Oasis volgden uiteindelijk in zijn voetsporen. Weller heeft ook na zijn dagen bij The Jam een blijvende stempel op de popmuziek gedrukt.

Sold out
07/10/2018

James Farm

Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman & Eric Harland

Dit bijzondere all-star kwartet met grote namen uit de Amerikaanse jazz – Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman en Eric Harland – komt naar de Doelen. De musici delen een fascinatie voor liedstructuur, groove en eigentijdse invloeden. Hun muziek is ritmisch en technisch complex, en tegelijkertijd rijk aan harmonie en melodie, en dwingend qua emoties.

09/10/2018

Tank and The Bangas

Ze wonnen de Tiny Desk Contest, openden voor o.a. Lianne La Havas en PJ Morton en bliezen vorig jaar een uitverkocht BIRD en festivals door heel Europa omver. Op dinsdag 9 oktober brengen ze hun energieke mix van r&b, rock, gospel, hiphop en spoken word naar Annabel. All the way from New Orleans: Tank and The Bangas!

15/10/2018

Marc Broussard

Marc Broussard komt dit najaar terug naar Rotterdam om een nieuw album te presenteren. De zanger uit Louisiana bezweert de geesten van de klassieke R&B, rock en soul, met een stem die diep raakt. Zijn vader, Louisiana Hall of Fame-gitarist van The Boogie Kings, koesterde Marc’s muzikale gaven toen hij nog een kind was, en de levendige muziekscène in Lafayette Louisiana deed de rest.

19/10/2018

De Likt

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor frontman Jordy Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar en laat na iedere show een spoor van lichaamssappen achter.

28/10/2018

MY BABY

Het vorige MY BABY album ‘Prehistoric Rhythm’ heeft een grappige titel, want dit album klinkt gewoon als muziek uit de toekomst. Funk, dance, blues, samba, balkanfolk, pop, bhangra, reggaeton, dub, Afrobeat, hip hop, soul… schimmen van al deze stijlen hoor je ergens wel terug, maar strikt binnen de totaalvisie van de band. Alles wordt in de ketel gegooid, omgesmolten en losgelaten op het publiek als een soort voodooritueel.

29/10/2018

Ólafur Arnalds

SEATED SHOW | ONGEPLACEERD

Ólafur Arnalds is een gerenommeerd componist, multi-instrumentalist en producer uit IJsland. Arnalds is jarenlang actief bij het toonaangevende label Erased Tapes; hij vormt stromingen als neoklassiek, minimal, experimentele techno en post-rock tot een geheel uniek vocabulaire.

Sold out
31/10/2018

Sophie Hunger

Molecules Tour

Sophie Hunger is een uiterst bijzonder geval: een getalenteerd veelzijdige muzikant en songwriter die belangstellend in de esoterie duikt, maar tóch een liedje kan zingen alsof haar eigen leven ervan afhangt. Je hoort vrijwel meteen aan haar muziek dat de Zwitserse een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde.

03/11/2018

Curtis Harding

Met zijn bejubelde album Soul Power werd Curtis Harding in 2014 in één klap een gearriveerde artiest. Althans, zo leek het. De mid-dertiger, geboren in het arme Saginaw, Michigan, had er wel een curieuze omweg voor nodig. Als zoon van een gospelzangeres moest hij gewoonweg in de muziek terechtkomen.

Sold out
07/11/2018

Raphael Saadiq

+ support-act

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op 7 november 2018 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

14/11/2018

Young Gun Silver Fox

Het duo Young Gun Silver Fox verraste eind 2015 met hun debuutalbum ‘West End Coast’, een plaat vol zonovergoten palmbomen-softrock die rechtstreeks uit het L.A. van de 70s lijkt te komen. Producer Shawn Lee en zanger Andy Platts (Mamas Gun) wisten niet alleen de superbe studiosound van acts als Steely Dan, Boz Scaggs en Hall & Oates te evenaren, maar schreven ook ijzersterke songs.

Sold out
28/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

EXTRA SHOW!

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out
29/11/2018

Jungle By Night

Van Turkije tot Frankrijk en van Vlieland tot Mount Fuji (en weer terug naar Rotterdam): overal kennen ze Jungle By Night. De Amsterdamse band is bezig aan jarenlange streak waarin ze festivals laten kolken en dansvloeren afbreken. En nu, acht jaar na oprichting en vier albums later komt de groep met een nieuwe release!

29/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

+ support-act

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us