01/05/2018

Grouper

Support: John Bence

Grouper, het project van muzikant / vocalist en geluidskunstenaar Liz Harris, blijft verbijsteren met de meest elementaire middelen: een stem, een instrument en de ambiance van haar omgeving. Haar spaarzame composities nemen een intieme ruimte in beslag tussen geluid en melodie, met uitvoeringen die de relatie tussen artiesten en luisteraar overstijgen.

03/05/2018

Trixie Whitley

+ support-act

Met haar fenomenale stem en natuurlijke charme balanceert singer-songwriter Trixie Whitley ergens tussen gospel, bloedstollende soul en krassende blues. Het ene moment klein en breekbaar, om niet veel later uit te barsten in een rauwe euforie.

11/05/2018

DeWolff

Special Guest: The Dawn Brothers

DeWolff speelt zo’n beetje ieder jaar in Rotterdam, elke keer met nét dat beetje extra bevlogen enthousiasme, virtuositeit en bluf. Als het aan dit illustere trio ligt, maken ze het podium permanent hun thuis. De Electrosaurus is nog lang niet uitgestorven en vanavond aanschouwt de Maassilo eigenhandig de triomf van dit Heilige Beest van de Apocalypse!

25/05/2018

Nick Mulvey

+ support-act

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carriere en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

01/06/2018

Klangstof

Support: M. & Winterdagen

Klangstof is een dynamische Noors/Nederlandse band rondom Koen van de Wardt. Dynamisch is het toverwoord: de groep klinkt op sommige momenten zo breekbaar als glas, andere songs stijgen op als razende vliegende auto’s door Blade Runner-achtige futuristische bouwwerken. Net als grote voorbeeld Thom Yorke teert van de Wardt op gevoelens van onrust, vervreemding en afzondering.

23/06/2018

The Jesus and Mary Chain

De legendarische The Jesus and Mary Chain komt ein-de-lijk weer naar Rotterdam! De Schotten zijn bijna 35 jaar lang een van de invloedrijkste gitaarbands van het Noordelijk halfrond. Kenmerkend zijn de schurende gitaren, die klinken alsof ze door een versnipperaar vernietigd worden in een industrieel pand. Onder dat machinale fuzzgeweld schuilen echter honingzoete popmelodieën die blijven plakken als een suikerspin.

04/07/2018

Mavis Staples

Concert met zit- en staanplaatsen

De warme, doorleefde stem van Mavis Staples is van alle generaties. Vanaf de jaren vijftig was Staples het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie The Staples Singers, een van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. Sinds de sixties timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen.

04/08/2018

Heather Nova

An intimate acoustic evening

Heather Nova keert terug naar Rotterdam voor een speciale akoestische set in Arminius. Nova heeft in de jaren negentig een iconische status geworven met prachtalbums als Oyster and Siren. Kenmerkend in haar loopbaan zijn die kraakheldere stem, spannende arrangementen (Nova begon als visuele kunstenaar en schrijfster van filmmuziek) en veelzijdigheid. College rock, folk, country en donkere pop passen feilloos in haar brede vocabulaire.

30/09/2018

The Tallest Man On Earth

SEATED SHOW | ONGEPLACEERD

Kristian Matsson, The Tallest Man On Earth, vertolkt kleine herfstliedjes over grote thema’s alsof zijn leven ervan afhangt. De Zweedse troubadour keert in 2018 terug met een speciaal audiovisueel project genaamd When The Bird Sees The Solid Ground. Matsson koppelt liedjes aan een reeks zelf-geregisseerde clips. De clips bevatten beelden die tijdens de winter, herfst en zomer zijn gemaakt in de VS en Zweden.

Sold out
07/10/2018

James Farm

Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman & Eric Harland

Dit bijzondere all-star kwartet met grote namen uit de Amerikaanse jazz bestaat uit Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman en Eric Harland. De musici delen een fascinatie voor liedstructuur, groove en eigentijdse invloeden. Songs met een kop en een staart. De muziek is ritmisch en technisch complex, en tegelijkertijd rijk aan harmonie en melodie, en dwingend qua emoties.

19/10/2018

De Likt

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor frontman Jordy Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar en laat na iedere show een spoor van lichaamssappen achter.

29/10/2018

Ólafur Arnalds

SEATED SHOW | ONGEPLACEERD

Ólafur Arnalds is een gerenommeerd componist, multi-instrumentalist en producer uit IJsland. Arnalds is jarenlang actief bij het toonaangevende label Erased Tapes; hij vormt stromingen als neoklassiek, minimal, experimentele techno en post-rock tot een geheel uniek vocabulaire.

14/11/2018

Young Gun Silver Fox

Het Engels-Amerikaanse duo Young Gun Silver Fox verraste eind 2015 met hun debuutalbum ‘West End Coast’, een plaat vol zonovergoten palmbomensoftrock die rechtstreeks uit het Los Angeles van de 70s lijkt te komen. Producer Shawn Lee (componist van filmmuziek) en zanger Andy Platts (frontman van de soulband Mamas Gun) wisten niet alleen de superbe studiosound van acts als Steely Dan, Boz Scaggs en Hall & Oates te evenaren, maar schreven ook ijzersterke songs.

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us