fbpx
22/10/2019

Raphael Saadiq

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau.

Sold out
26/10/2019

Diggy Dex

De Karavaan trekt door

Locatie: Maassilo

Met zijn onbevangen mentaliteit scoorde Diggy Dex crossoverhits als ‘Treur Niet’ en ‘Slaap Lekker’. Op zijn nieuwste langspeler ‘Karavaan’ vertroebelen de genres nog verder: frisse elementen van folk, pop en americana ondersteunen Dex’ voordracht op gepaste wijze. We horen een artiest die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven.

08/11/2019

Villagers

Support: Robin Kester

Locatie: LantarenVenster

Villagers komt terug naar Rotterdam! Na eerdere concerten in Rotown en op Motel Mozaïque Festival komt de Ierse indiefolkband van singer-songwriter Conor O’Brien op 8 november naar LantarenVenster om hun nieuwste album The Art of Pretending To Swim aan de Rotterdamse fans voor te stellen.

Sold out
14/11/2019

TaxiWars

Support: Hi Hawaii

Locatie: LantarenVenster

Het jazzvirus heeft Tom Barman – zanger van de Belgische rockband dEUS – goed te pakken. Met TaxiWars speelt hij stuwende jazz met een punky punch. Het is geen nieuwe passie, want al in 1996 verwerkte Barman een Mingus-sample in het dEUS-nummer Theme From Turnpike.

27/11/2019

Sofi Tukker

Supports: Nina Las Vegas + LP Giobbi

Locatie: Maassilo

In 2016 brak het New Yorkse duo Sofi Tukker plotsklaps door met viralhit Drinkee, een likkebaardend lekkere kruising tussen indiepop, latin en 90s house. Sindsdien hebben Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern ruimschoots bewezen dat die hitgevoeligheid (en de opeenvolgende Grammy-nominatie) geen toevalstreffer is.

Sold out
01/02/2020

Devendra Banhart

& support

Locatie: Annabel

Devendra Banhart komt op zaterdag 1 februari 2020 naar Rotterdam! De eigenaardige vaandeldrager van de ‘freakfolk’ geeft een concert in Annabel, met op zak zijn splinternieuwe album ‘Ma’.

14/02/2020

Balthazar

& support

Locatie: Maassilo

Balthazar keerde dit jaar terug met het illustere Fever, een album dat klinkt als typisch Balthazar: sonoor, warmbloedig, gedoseerd en onberispelijk uitgevoerd. Anderzijds waagt de band voorzichtig pasjes in de wereld van obscure seventies disco, Franse pop, exotica, filmmuziek en Madchester sound.

26/02/2020

Jools Holland

plus special guests Ruby Turner & KT Tunstall

Locatie: De Doelen

De naam Jools Holland staat zowat synoniem aan muziek. Holland is vooral bekend als de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’, waar artiesten van alle contreien op gelijke voet samenkomen. Tegelijkertijd is de man een begaafd pianist die al vanaf zijn achtste puur op gehoor alle stijlen tot in de puntjes beheerst.

28/02/2020

Weval

Locatie: Maassilo

Het geluid van Weval op hun wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon. Het producersduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers kan de meest uiteenlopende invloeden samensmelten tot elektronische muziek die vloeibaar, dwingend en stijlvol klinkt.

15/04/2020

Venice

Jacaranda Street tour

Locatie: De Doelen Rotterdam

De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. Beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles hebben ze een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen.

01/05/2020

tindersticks

& support

Locatie: De Doelen

In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave maakt tindersticks al sinds hun debuut in 1993 muziek die zowel doet denken aan indierock als aan koortsachtige soul noir. Steeds rijk gearrangeerd met strijkers en andere klassieke instrumenten en poëtische teksten die gekleurd zijn door de warme, melancholische stem van Stuart A. Staples.

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

* = required field

Follow us