fbpx
31/03/2023

Dry Cleaning

Support: Dead Finks

Locatie: Maassilo Rotterdam

Dry Cleaning is een wonderbaarlijk verschijnsel binnen de postpunkwereld. De gortdroge poëzie van Florence Shaw put uit willekeur, surrealisme, en kleine momenten, en ze waart verdwaasd op het podium als een nieuwsgierige geest.

02/04/2023

Warhaus

Support: Johannes Is Zijn Naam

Locatie: Maassilo Rotterdam

Op 2 april 2023 verwelkomen we Warhaus in de Maassilo! Warhaus is het solo project van Maarten Devoldere, het linkerbrein achter Vlaamse indiepop-vedetten Balthazar. Balthazar ging altijd een, relatief gezien, democratisch samenwerkingsproces aan, terwijl Warhaus het tegenovergestelde is. Bij Warhaus laat Devoldere doelbewust zijn ego ontketenen, om meer creatieve risico’s nemen. Op 11 november verschijnt alweer het derde Warhaus album Ha Ha Heartbreak waarvan de single Desire alvast vooruit gestuurd is.

02/04/2023

Niklas Paschburg

Panta Rhei

Locatie: LantarenVenster

Pianist, componist en producer Niklas Paschburg komt op zondag 2 april 2023 naar Rotterdam met de muziek van zijn nieuwe album Panta Rhei, dat op 17 maart wordt uitgebracht door !K7 Records.

05/04/2023

Benny Sings

Support: Joya Mooi

Locatie: Maassilo Rotterdam

Als we het over een grootheid uit de hoofdstad hebben, dan praten we over Benny Sings. De zanger lijkt naast het publiek, ook in de smaak te vallen bij gelijkgestemde artiesten. Zo heeft hij collaborations gedaan met o.a. Mac DeMarco, Tom Misch en met Rex Orange Country de monsterhit ‘Loving Is Easy’ uitgebracht. En alsof dit nog niet genoeg is, nam Benny Sings ook nog een sessie op voor de befaamde Tiny Desk Concerts van NPR. Het succes lijkt niet op te kunnen.

06/04/2023

dEUS

Support: Meltheads

Locatie: Maassilo Rotterdam

Op 6 april 2023 mogen we eindelijk onze Vlaamse vrienden van dEUS weer eens ontvangen in Rotterdam, ditmaal voor een concert in de Maassilo. Die avond stellen ze hun nieuwste album How To Replace It aan je voor. De kaartverkoop start donderdag 10 november om 10:00 via Ticketmaster. Wees er snel bij!

07/04/2023

Jools Holland

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

De naam Jools Holland staat synoniem voor muziek. Hij is de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’ waar artiesten uit alle contreien samenkomen. Maar hij is ook een begaafd pianist die zich sinds zijn achtste op gehoor alle stijlen heeft toegeëigend en uitblinkt in blues- en boogie-woogie.

Sold out
19/04/2023

Yo La Tengo

This Stupid World

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Yo La Tengo is een van de meest geliefde en gerespecteerde bands in Amerika. Al ruim vijfendertig jaar hebben Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew wereldwijd succes en regisseren ze dat allemaal zelf: optreden in de beste clubs, cafés en musea, bovenaan de lijstjes van de critici staan, samenwerkingen met andere grote artiesten, een cameo in The Simpsons en hun jaarlijkse Chanoeka shows in Hoboken, New Jersey, waarmee ze al tonnen voor het goede doel hebben opgehaald.

Sold out
20/04/2023

Roufaida

Album Release Show

Locatie: BIRD Rotterdam

Rotterdam based singer-songwriter en BIRD-local Roufaida produceert ingetogen indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats (á la Björk, Fairuz en Aldous Harding). Met gelaagde, minimalistische en ritmische puzzelwerkjes vertelt Roufaida verhalen over loyaliteit, liefde en vervreemding.

11/05/2023

K’s Choice

Support: Douglas Firs

Locatie: Maassilo Rotterdam

K’s Choice bestaat 30 jaar en komt daarom met een gelimiteerde vinyl-boxset, een gloednieuw nummer en een tour op de proppen! De Belgische rockband o.l.v. Sam en Gert Bettens brak door met monsterhit Not An Addict dat hen vervolgens langs alle podia en festivals in Nederland bracht.

28/12/2023

Spinvis

Be-Bop-A-Lula

Locatie: Maassilo Rotterdam

Met Pasen openbaart Spinvis zijn nieuwe album, getooid met de oerkreet die het ontstaan van de rock & roll vergezelde. Be-Bop-A-Lula is Spinvis’ Zevende en misschien wel zijn beste. 

De popplaat, voorafgegaan door de singles Lente ‘22 en Paradijs, verschijnt op Goede Vrijdag 7 april en gaat dit najaar gepaard met een clubtour die op 28 december langs de Maassilo voert.

Concert news

Newsletter

Follow us