fbpx

Young Talents Club

Heb jij altijd al willen werken in de festival/muziekscene en sta je te springen om ervaring op te doen? Dan is de MOMO Young Talents Club de plek voor jou. Met deze Young Talents Club (YTC) creëert Motel Mozaïque een broedplek voor jonge talenten om zich verder te ontwikkelen.

In de 20 jaar dat Motel Mozaïque bestaat, heeft ze al veel talenten klaar mogen stomen. Stagiaires zijn doorgegroeid naar programmeur, marketeer of producent bij poppodia en festivals als Paradiso, Paard, EKKO en Into The Great Wide Open. En enkele young Talents zijn inmiddels doorgestroomd naar betaalde (freelance) functies binnen het festival. Lees onderaan deze pagina testimonials van eerdere Young Talents.

Wat het inhoudt

Motel Mozaïque biedt je als young talent de ruimte om ervaring op te doen in de festivalscene. Van MOMO-profs leer je de fijne kneepjes van het organiseren van een festival, en je krijgt de ruimte om eigen ideeën te ontwikkelen en uit te proberen.

Je ontvangt een gepaste vergoeding voor je stage of werkervaringsplek als Young Talent. Je wordt onderdeel van het team van Motel Mozaïque, dat kantoor houdt in het Schieblock in Rotterdam. Motel Mozaïque heeft een uitgebreid netwerk binnen de muziekscene op landelijk en internationaal niveau, dat ze graag met je deelt om je verder te helpen in je carrière.

MOMO in het kort

Motel Mozaïque Festival (MOMO) is een aanjager en verbinder voor vernieuwing in de muziek en kunst, en voor een gastvrije stad. MOMO brengt als een mozaiek de mooist mogelijke mix van (inter)nationale popmuziek, performance en kunst voor je samen. Met de stad Rotterdam als podium. Stedelijke ontwikkeling en maatschappelijke thema’s als inspiratiebron. En scherpe, internationale programmering als drijvende kracht. Laat je een weekend lang (ver)leiden langs onontdekte plekken, muziek, kunst en verhalen. Verwacht het onverwachte.

Voor wie

Heb je veel zin om nieuwe dingen te leren bij een festival? Koester je een liefde voor de stad Rotterdam? Denk je in kansen en oplossingen? Ben je behulpzaam naar je andere teamleden? En ben je tussen de 18 – 28 jaar en studeer/woon je in (regio) Rotterdam? Dan pas je zeker in de Young Talents Club. Het gaat ons om je motivatie, niet om waar je met je studie vandaan komt en of je al precies weet waar je naartoe wilt. Verder is het belangrijk dat je in de periode december 2022 tot en met mei 2023 2 a 3 dagen in de week tijd hebt om je in te zetten voor de MOMO Young Talents Club. Ook ben je de volledige week van MOMO Festival 2023 (10-16 april) beschikbaar.

Aanmelden YTC 2023

We zijn voor de periode december 2022 tot en met mei 2023 op zoek naar nieuwe Young Talents om ons team te versterken en intensief mee te werken aan MOMO Festival 2023. Je motivatiebrief of video kun je samen met een CV en/of portfolio voor het YTC voor 24 oktober 2022 opsturen via Homerun.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 2 november 2022.

Testimonals

Linde, Young Talent Vormgeving 2018-2019
“Afgelopen editie liep ik stage bij Motel Mozaïque. Ik liep mee tijdens de voorbereidingen, tijdens het festival en bij de afwikkeling van het festival als Young Talent Vormgeving. Ik zat in mijn afstudeerfase bij het Grafisch Lyceum Rotterdam en zocht naar een uitdagende stageplek die bij mijn studie paste. Dit heb ik zeker gevonden bij MOMO! Ik heb mogen fotograferen tijdens het festival, illustraties mogen maken voor het festivalthema, mee kunnen werken aan de algemene campagne én samen mogen werken met vormgevers. Ik zou dit zeker aanraden aan andere vormgevers en creatievelingen!”

Nikki, Young Talent Programmering Open Call 
“Deel uitmaken van de YTC van MOMO19 was echt een unieke ervaring. Ik heb de Master Arts, Culture & Society afgerond en heb vier jaar ervaring in de kunst- en cultuursector, voornamelijk gerelateerd aan digitale kunst en muziekfestivals. Door mijn rol als curator en coördinator van de Open Call van MOMO heb ik me verder kunnen ontwikkelen tot curator en artistiek leider. Ik heb de creatieve scene van Rotterdam beter leren kennen en samen mogen werken met professionals en (inter)nationale artiesten. Je wordt echt onderdeel van een hecht team en samen zet je uiteindelijk een enorm gaaf festival neer.”

Michel, Young Talent Productie Gidsenprogramma
“Een half jaar geleden studeerde ik af van de opleiding Leisuremanagement aan de WdKA. Ik miste hierna voor mijn gevoel nog wat ervaring. Via het Young Talent programma heb ik meegeholpen aan het gidsenprogramma voor het festival. Samen met Lara (coördinator gidsenprogramma) ben ik verantwoordelijk geweest voor de productie van deze tours. De tours zijn heel succesvol gelopen, maar wat mij vooral bij bleef hangen is de sfeer in het team. Er is veel respect en alle ideeën zijn welkom, wat echt een hele fijne werkervaring creëert.”

Tom, Young Talent 2018-2019 
“Ondanks dat ik geen opleiding heb afgerond, kreeg ik de unieke kans om ervaring op te doen in de festivalwereld als Young Talent bij MOMO. Vanaf dag één voelde ik me deel van het team en kon ik meewerken aan meerdere toffe projecten: van de productie van het MOMO Art Motel tot aan het helpen programmeren van het nachtprogramma. Het was leerzaam, uitdagend en vooral erg leuk! Na mijn tijd als Young Talent ben ik doorgegroeid binnen het team en richt ik me momenteel op het verduurzamen en inclusiever maken van de evenementen die MOMO organiseert.