Nieuwe zakelijk directeur

Beerend Lenstra nieuwe zakelijk directeur (interim) bij Motel Mozaïque

Silvie Dees vertrekt naar Theater Rotterdam

Rotterdam, 30-06-2017

Zakelijk directeur Silvie Dees verlaat Motel Mozaïque. Zij gaat aan de slag als zakelijk leider bij Theater Rotterdam. Dees was sinds begin 2014 werkzaam bij de Rotterdamse festival en concertorganisatie.

Het bestuur van de Stichting Motel Mozaïque heeft Beerend Lenstra aangesteld als zakelijk directeur, hij neemt per 1 juli 2017 de taken over van Silvie Dees.

Motel Mozaïque

Motel Mozaïque organiseert jaarlijks meerdere toonaangevende culturele programma’s en concerten in Rotterdam. Motel Mozaïque is ontstaan vanuit Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Het jaarlijks terugkerende multidisciplinaire Motel Mozaïque Festival is in 17 jaar uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd evenement. Geroemd om zijn gastvrije karakter en internationaal georiënteerde programmering speelt Motel Mozaïque een toonaangevende rol in het Nederlandse festivallandschap.

 

Archief

Team

Contact

Postadres

Stichting Motel Mozaïque
Postbus 32
3000 AA Rotterdam

Bezoekadres

Schiekade 189 (Schieblock, Unit 404)
3013 BR Rotterdam
+31 (0) 10 413 79 18
info@motelmozaique.nl

of contact ons via Twitter of Facebook

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Het Motel Mozaique team

Directie
Harry Hamelink
, artistiek leider
Beerend Lenstra, zakelijk directeur

Programmering
Bas Jansen, programmering muziek
Stephan Maaskant (Rotown), programmering muziek
Ron Euser
, programmering muziek
Guido van Dieren, programmering muziek
Dave Schwab (Rotterdamse Schouwburg), programmering theater
Dagmar Veenstra, programmering gidsenproject

Productie
Cro Lampe, hoofd productie
Silvia Biemans, artist handling & productie
Katrien Karimoen, technisch producent
Carly Rutten, productie
Mark den Hoed, productie Plaza Mozaique
Dafne Toet, vrijwilligers coördinatie

Marketing & publiciteit
Kelly Leeuwis, coördinator marketing & publiciteit
Derrick Smittenaar
, communicatie & pers

Financiën
Dennis van Gool & Krijn Versprille (Force Finance)

(meer…)

Vacatures

Zakelijk directeur Motel Mozaïque

Profielschets

De zakelijk directeur voert samen met de artistiek directeur de directie over stichting Motel Mozaïque. Hij/zij legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting.

De belangrijkste taken zijn:

 • Financieel management van de stichting
 • Opstellen van jaarplannen
 • Verslagen van de stichting
 • Rapportage van (jaar)cijfers aan het bestuur
 • Aansturing van het personeel (i.s.m. artistiek directeur)
 • Onderhouden van relevant netwerk
 • Werven van sponsoren voor de activiteiten van stichting Motel Mozaïque
 • Werven van fondsen voor de activiteiten van Stichting Motel Mozaïque
 • Ontwikkelen van nieuwe vormen van financiering voor de stichting Motel Mozaïque
 • Aanvragen en verantwoorden van overheidssubsidies voor de activiteiten van Stichting Motel Mozaïque.

Motel Mozaïque zoekt:

 • Een jonge bevlogen zakelijk directeur
 • Met een relevant netwerk in Rotterdam
 • Gedegen kennis van financiën
 • Kennis van de ontwikkelingen in de sector cultuur, zowel op stedelijk als landelijk niveau
 • Kennis van en affiniteit met popmuziek en popcultuur
 • Een visie op de ontwikkeling van de stad, de sector en het festival
 • Woonachtig in Rotterdam of omgeving

Motel Mozaïque biedt:

 • Een aanstelling van ca 0,5 fte (nader overeen te komen)
 • Proefperiode van 1 maand, een jaarcontract met zicht op aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Een betaalde baan in de culturele sector voor een van de beste festivals van Nederland
 • De kans om het festival en overige activiteiten en de organisatie mee vorm te geven en bij te dragen aan de ontwikkeling van Motel Mozaïque.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dick Molenaar, telefoonnummer 010 – 4363555
Reacties kunnen voor maandag 21 oktober 2013 gestuurd worden naar: vacature@motelmozaique.nl

Activiteiten

De activiteiten van
de Stichting Motel Mozaique

Motel Mozaïque Festival

Het meerdaagse interdisciplinaire kunstenfestival dat door zowel pers als publiek geroemd wordt om de immer scherpe programmering. Op 19, 20 en 21 april 2018 vindt het voor de 18e keer plaats op diverse locaties in de Rotterdamse binnenstad (Rotterdamse Schouwburg, Rotown, Paradijskerk o.a.). In het najaar van 2017 worden de eerste namen bekend gemaakt en start de early bird kaartverkoop.

Motel Mozaïque Concerts

Motel Mozaïque organiseert sinds 2012 in nauwe samenwerking met Rotown, de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, LantarenVenster, BIRD, Annabel en de Maassilo popconcerten in Rotterdam. Afgelopen jaren werden succesvolle shows gedaan met uiteenlopende artiesten als Balthazar, The Cinematic Orchestra, De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig, Opgezwolle, Typhoon, dEUS, Triggerfinger, Lamb, Lapsley, Spinvis, Yann Tiersen, EELS, Seasick Steve, James Vincent McMorrow, Tori Amos, Maceo Parker, The Kyteman Orchestra, Tindersticks, Snarky Puppy, Tinariwen en Blaudzun. Kijk hier voor het actuele overzicht van concerten.

Fabrique Mozaïque

Op zaterdag 2 september 2017 stelt Fabrique Mozaïque in M4H voor de derde maal het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) centraal. De rappers Winne, Ruyzdael (het nieuwe project van Ritchie ‘Duvel’ Zebeda) en Yung Nnelg treden op in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo. Middels verschillende nieuwe ontdekkingsroutes van Parfum de BoemBoem wordt het havengebied verkend en samen met FabCity Rotterdam kunnen bezoekers spelen met de technologie van de toekomst. Fabrique Mozaïque in M4H vindt plaats in het kader van de Wereldhavendagen.

Bazar Curieux

Eendaags festival, dat ook wel ‘het kleine broertje van Motel Mozaïque’ wordt genoemd, staat garant voor een veelheid aan spraakmakende, vreemdsoortige, experimentele acts. De laatste editie van Bazar Curieux vond plaats in 2009, sindsdien staat het festival in de koelkast.

Algemeen

Motel Mozaïque heeft per 1 juli 2017 een nieuwe zakelijk directeur: Beerend Lenstra volgt Silvie Dees op.

Motel
Mozaique

De Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een aantal bijzondere culturele programma’s, waarvan het gelijknamige festival ondertussen is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd evenement.

Het kunstenfestival Motel Mozaïque is de meest in het oog springende en bekendste activiteit van de stichting. Dit festival is één groot avontuur waarbij je een hoop spannende, relatief nieuwe artiesten op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst ontdekt. Het festival waar je kunt verwachten het onverwachte te gaan ervaren.

Gastvrijheid

De rode draad in het programma en tevens inspiratiebron voor de makers van Motel Mozaïque is gastvrijheid. Tijdens het festival zijn bekende en onbekende muzikanten, dj’s, beeldend kunstenaars en theatergezelschappen afwisselend of gezamenlijk te gast in het motel. Het programmateam scout en nodigt artiesten en performers uit die in hun werk laten zien, naast warmte en kwaliteit, een ‘open mind’ te hebben.

Daarnaast creëren kunstenaars slaapplaatsen op uiteenlopende plekken in de stad en nemen de gidsen van Motel Mozaïque je mee op avontuur door de meest dynamische stad van Nederland. Ze laten je in tientallen verschillende gidsentochten de meest bijzondere, gekke en verborgen plekken van de Maasstad zien en maken jouw festivalbeleving compleet en vooral onvergetelijk.

Ontstaan

Motel Mozaïque is een initiatief van Harry Hamelink en is ontstaan tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Het kunstenfestival is een zeer nauwe samenwerking van Motel Mozaïque met de Rotterdamse kunstinstellingen de Rotterdamse Schouwburg, CBK Rotterdam en Rotown.

Motel Mozaique 2015 - RH-173

Te gast

Damien Jurado, Marlon Williams, Protomartyr, Andray Day, Dario Tortorelli, De Dansers, The Notwist, Kate Tempest, Villagers, The Staves, Will Butler, Temples, Asgeir, Jungle, George Ezra, Kurt Vile, Wild Beasts, Larry Gus, Hauschka, Angel Olsen, Ivo Dimchev, Florentijn Hofman, Jaga Jazzist & Rotterdam Sinfonia, Soap&Skin, Patrick Watson, Django Django, Balthazar, Blaudzun, Fink, The Maccabees, Jose Gonzalez & Orchestra, Belle & Sebastian, James Blake, Lykke Li, Mumford & Sons, Ben Howard, James Vincent McMorrow, Band Of Horses, Angus & Julia Stone, The Gaslamp Killer, Mulatu Astatke, Fuck Buttons, Midlake, The Whitest Boy Alive, Fever Ray, Nico Muhly, dEUS, Trentemoller, Goldfrapp, Efterklang, CocoRosie, LCD Soundsystem, Scissor Sisters, Antony & The Johnsons, Will Oldham (Bonnie ‘Prince’ Billy), Nancy Sinatra, Joanna Newsom, Arthur Lee, The Kills, Feist, The Libertines, Peaches, Carina Molier, Benji Reid, Zita Swoon, Abattoir Fermé, !!!, A Silver Mt. Zion, Kung Fu, PONI, Observatorium, Bliss, Madeleine Berkhemer, Michael Spencer Jones, Gotan Project, Múm, Sigurdur Gudmundsson, Emiliana Torrini, Atelier van Lieshout, Dré Wapenaar, Mogwai, Villanella / Hanneke Paauwe, The Veils, Amon Tobin, 2ManyDJ’s en vele anderen waren sinds 2001 al te gast in de tijdens Motel Mozaïque.

Credits

Motel Mozaïque wordt mogelijk gemaakt door:

Gemeente Rotterdam
Rotterdam Festivals
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Cultuurfonds
Fonds 21
VSB Fonds
Sena
Bavaria

Mediapartners
VPRO’s 3VOOR12
Subbacultcha!
The Daily Indie
Pinguin Radio
CJP

ANBI
Stichting Motel Mozaïque heeft de ANBI-status