fbpx

Sustainability

Hoe groener, hoe beter. Daar gelooft Motel Mozaïque in. Ook tijdens de twintigste editie van MOMO Festival, op 21, 22 en 23 april in de Rotterdamse binnenstad, staat duurzaamheid centraal in alles wat het ontdekkingsfestival doet. De organisatie werkt verder aan haar rol als aanjager en inspirator rondom verduurzaming in de cultuursector en steden. Dat liet de festivalorganisatie de afgelopen twee jaar al zien door geen wegwerpplastic meer te gebruiken tijdens het kleinere festival MOMO Fabrique in het Rotterdamse havengebied. Ook dit jaar staan er weer veel groene acties, mooie voordelen en duurzame activiteiten op het programma.

Motel Mozaique merchandise vrijwilligers festival

Elektrisch transport, vegetarisch eten en groene korting
Afgelopen jaar sloot Motel Mozaïque samen met de gemeente, elf evenementorganisatoren en Rotterdam Festivals de Duurzame Deal. Hierin staat de ambitie om gedurende een periode van drie jaar duurzame doelstellingen te halen. Samen werken we eraan om onze collectieve CO2-footprint te verkleinen en zorgen we voor meer bewustwording rondom duurzame ontwikkelingen. Zo vervoert Motel Mozaïque haar crew 100% elektrisch en geeft het festival korting aan haar bezoekers die gebruik maken van duurzame vervoersmiddelen, zoals het openbaar vervoer of de fiets.

Plantaardig & lokaal eten

Bovendien kozen we deze editie voor een duurzaam menu. De catering voor crew en publiek werd geregeld door Falafval. De maaltijden waren volledig plantaardig en grotendeels gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid. Daarnaast heeft Motel Mozaique zelf de inkoop en verkoop geregeld voor dranken. De dranken waren hoofdzakelijk biologisch geproduceerd, afkomstig uit de lokale omgeving en duurzaam verpakt. 

Groene Korting tijdens MOMO22

Vervuiling: we hebben er allemaal mee te maken en vaak op een negatieve manier. Juist daarom heeft Motel Mozaïque (MOMO) besloten om dit tijdens het festival anders aan te pakken. In plaats van te focussen op wat je niét goed doet, draaien we het om. MOMO regelt korting voor iedereen die wél goed bezig is: je krijgt korting op drinken bij onze barren op Playground (Schouwburgplein) en Arminius als je lopend, met de fiets of het openbaar vervoer naar het festival komt.

De korting

Met de groene korting focust MOMO zich op transport, wat een van de meest vervuilende elementen is binnen het organiseren van een festival. Bezoekers komen uit heel het land naar Rotterdam om het festival te vieren. Door groene korting te geven aan mensen die lopend, skatend, met het ov of de fiets gaan, stimuleren we het kiezen voor duurzaam transport om zo deze voetafdruk te verminderen. Door simpelweg een foto of video van die dag te tonen bij de MOMO infobalie waarop je al fietsend of ov-reizend te zien bent, ontvang je een stempel. Met de groene korting krijg je korting op elk drankje dat je bestelt op MOMO Playground, het vrij toegankelijke festivalhart van MOMO. Ook krijg je groene korting op de MOMO merchandise!

Festival als onderzoeksterrein

Het festival is de ideale plek om dit soort nieuwe groenere benaderingen uit te proberen. Drie dagen lang is het festival een tijdelijke mini-samenleving, die de stad mooi weerspiegelt. Slaat de korting aan en motiveren we mensen om groener te reizen? Dan is dat een teken dat onze doelstelling waarschijnlijk ook op grote schaal zal aanslaan.

Groene korting plastic vrij MOMO