fbpx

19/09/2020

Schouwburgplein Rotterdam

Coronaproof

Concert: 18:00 - 18:30

Naaz

MOMO presents Naaz @ First Steps

Zangeres, songwriter en producer Naaz (1998) is een van de meest sprankelende Nederlandse pop-ontdekkingen van het decennium. Het unieke stemgeluid van de Rotterdamse met Koerdische roots pakt direct je aandacht. 

Door haar Koerdische achtergrond kostte het haar veel tijd haar familie te overtuigen dat ze haar passie moest volgen. Ondertussen leerde ze zichzelf schrijven en produceren en nam ze in haar slaapkamer haar eigen ‘quirkpop’ op: Engelstalige, zeldzaam hoogstaande en ontwapenende popliedjes die ze helemaal zelf maakt en die zich even lieflijk als genadeloos nestelen in de oorschelp. Haar debuut-EP ‘Bits Of Naaz’ blijkt een streamingskanon en bevat naast ‘Words’ meerdere hits als ‘Loving Love’ en ‘Up To Something’. 

Daarna ging het hard met het multitalent dat ook internationaal wordt opgemerkt. Ze stond in het voorprogramma van Arcade Fire, Jessie J en Hayley Kiyoko, won twee Edisons en ze was genomineerd voor ‘Best act’ op MTV’s EMAs.

Van de zomer liet Naaz weer van zich horen met de single ‘Mute Love’. Het is de eerste single sinds haar tweede EP ‘the beautiful struggle’, waarmee ze door Europa toerde. De ballad Mute Love is het startschot van haar eerste album dat later dit jaar moet uitkomen. 

First Steps

Dit optreden van Naaz is onderdeel van First Steps, een cultureel parcours door het hart van Rotterdam. Op zaterdag 19 september van 12:00 tot 18:30 uur presenteren verschillende Rotterdamse culturele organisaties een gratis toegankelijk programma bomvol dans, rap, poëzie, muziek, circus en spoken word. Door de uitbraak van COVID-19 gingen veel Rotterdamse festivals dit jaar niet door. Ondanks alle tegenslagen laat First Steps zien dat Rotterdam een festivalstad is en blijft.

Concert agenda