25/02/2017

Weval (live)

Het Amsterdamse duo Weval heeft patent op een geheel originele combinatie van dansbare elektronica en pop, waarin finesse en dromerigheid het voortouw nemen. Met behulp van tintelende beats, samples en zachte synthdekens scheppen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers een minutieuze sound om van te likkebaarden. Geen wonder dat het gerenommeerde houselabel Kompakt Weval zo graag wilde strikken.

Uitverkocht
14/03/2017

An Evening with K’s Choice

The Backpack Sessions (acoustic tour)

Onder de titel ‘The Backpack Sessions’ keert de Belgische rockband k’s Choice op 14 maart 2017 terug in Rotterdam voor een show in de Rotterdamse Schouwburg. Op deze zelfde plek gaf de band rond Sarah en Gert Bettens in december 2015 misschien wel hun hardste show ooit, maar ditmaal tonen zij zich van een heel andere kant in een akoestische setting.

24/03/2017

Bløf

Je kunt ze op één hand tellen, Nederlandse bands die evenveel hits als haringen in een ton hebben. De Zeeuwse popband Bløf kun je daar ongetwijfeld onder scharen. We noemen voor het gemak Liefs Uit Londen, Ze Is Er Niet, Hier, Dansen Aan Zee, Harder Dan Ik Hebben Kan en (natuurlijk) Aan De Kust. Dat is slechts een kleine bloemlezing van songs die vanavond in Annabel uit volle borst meegebruld worden.

Uitverkocht
25/03/2017

Memphis Maniacs

Maximum Mashup

Memphis Maniacs zijn al jaren niet meer weg te denken van de bühnes van de Nederlandse festivals, clubs en evenementen. Als onbetwiste Masters of the Mash-Up timmeren ze ruim een decennium aan de weg. Die weg is er één van inventieve muzikale combinaties & strakke shows en leidt altijd weer naar een extatische party. Het gereedschap bestaat uit hun instrumenten en maniakaal muzikale breinen.

25/03/2017

Bløf

Extra show

De ambachtelijke teksten, de ontbrandende bezieling in de stem van Jakobsen en ja, ook die Zeeuwse roots blijven een belangrijk fundament voor de muziek van Bløf. De band blijft zich ontwikkelen, maar is kwalitatief gezien zo onveranderlijk gebleven als een strandpaal in de wind.

Uitverkocht
06/04/2017

tindersticks

Minute Bodies (cine-concert)

tindersticks opent op donderdag 6 april het Motel Mozaïque Festival met een exclusief concert: de band speelt live de soundtrack die ze componeerden bij ‘Minute Bodies’, een film van de hand van Stuart A. Staples himself. En ‘exclusief’, dat mag u best letterlijk nemen: dit is de enige Nederlandse show van tindersticks tijdens hun Europese tournee. Na Minute Bodies speelt tindersticks nog een tweede set: “a special collection of tindersticks songs and music”.

16/04/2017

Alex Vargas

& Kiah Victoria

Onwerkelijk, hoe snel het soms kan gaan met menig artiest. Neem Alex Vargas bijvoorbeeld. De getalenteerde Uruguayaans-Deense artiest stond vorig jaar nog op het knusse ontdekfestival Stille Nacht. Toen hadden we al sterke vermoedens dat Vargas best wel eens een artiest van formaat kon worden. Als het legendarische Geffen je tekent op basis van slechts een fragment van dertig seconden, dan doe je iets goed.

03/05/2017

Tinariwen

& support

De hypnotiserende woestijnblues van Tinariwen is even zalvend als bezwerend: elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep een herkenbare sound waar een geweldige kracht vanuit gaat.

07/05/2017

Thee Oh Sees

Supports: zZz, Harry Merry, JC Thomaz & The Missing Slippers, Korfbal, Charlie & The Lesbians

Het aantal garagerockbands heeft zich dit decennium in moordend tempo vermenigvuldigd. Er is in die tijd slechts één band aan de top van de voedselketen gebleven. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Thee Oh Sees. De shows van oerrocker John Dwyer en zijn kornuiten worden alleen maar grotesker, luider en energieker.

07/05/2017

Orchestra Baobab

Tribute to Ndiouga Dieng

West-Afrika’s meest iconische band is terug! Tien jaar na hun laatste album en bijna een halve eeuw sinds hun oprichting verrast het uit Senegal afkomstige Orchestra Baobab met een nieuw album en een Europese tournee!

25/10/2017

Peter Hook & The Light

performing the albums "Substance" by Joy Division & New Order

Bassist Peter Hook heeft met zowel Joy Division als New Order de landkaart van pop voorgoed veranderd. Met zijn huidige band The Light heeft ‘Hooky’ een simpele missie: het oeuvre van beide bands levend houden. Van Joy Division’s legendarische Closer tot New Order’s Power, Corruption & Lies, Peter Hook & The Light leggen bij elke tournee de focus op een nieuwe plaat.

Concert news