fbpx

08/11/2019

€20 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Doors 19:30
Starts 20:15

Villagers

Support: Robin Kester

Villagers komt terug naar Rotterdam! Na eerdere concerten in Rotown en op Motel Mozaïque Festival komt de Ierse indiefolkband van singer-songwriter Conor O’Brien op 8 november 2019 naar LantarenVenster om hun nieuwste album The Art of Pretending To Swim aan de Rotterdamse fans voorstellen.

O’Brien is een man met een opmerkelijk talent voor het schrijven van introspectieve liedjes. Met Villagers maakt hij vindingrijke, doortastende folkpop, vaak intieme en verhalend. Het is alweer tien jaar geleden dat Villagers het levenslicht zag met Becoming A Jackal, een plaat vol akoestische folksongs over mythes en magie.

Inmiddels heeft Conor zijn horizon verbreed. Op zijn laatste album vindt hij Villagers volledig opnieuw uit: een soulvolle, gelaagde sound wordt gecombineerd met toegankelijke melodieën. Ineens maakt hij ook spirituele jazz, werkt hij met een – Nederlandse – fluitist en gebruikt hij samples van gospel- en soullegendes als The Dixie Hummingbirds en Donnie Hathaway. En ondertussen behoudt O’Brien de ruimte die Villagers altijd heeft gekenmerkt, die ervoor zorgt dat de kleinste details in zijn muziek soms het allerhardst aankomen.

Support: Robin Kester
Singer-songwriter Robin Kester maakt zwoele, dromerige indiefolk die doet denken aan het serene minimalisme van Julia Jacklin en Sufjan Stevens maar ook Kate Bush en Nick Drake. In april stond ze op MOMO Festival waar we en MOMO Session met haar opnamen bij nhow Rotterdam, met de best denkbare backdrop! Bekijk de sessie hieronder.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster i.s.m. Motel Mozaique Concerts & Rotown

Concert agenda