fbpx

31/10/2014

€ 14 (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal - vrij staan / zitten

Zaal open 20.00
Aanvang 20.30

Typhoon

& support-act: Gery Mendes

Typhoon gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, de langverwachte opvolger van zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uit 2007. Muziekblad OOR noemt de nieuwe plaat ‘een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop’. Typhoon is ook een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, dat bewees hij afgelopen weekend op Lowlands maar weer eens. Op vrijdag 31 oktober presenteren Motel Mozaique en Bird Typhoon in de Rotterdamse Schouwburg. 

Het is inmiddels 7 jaar geleden dat Nederland kennismaakte met Typhoon. De 29-jarige artiest gaat niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. ”Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon”. Zijn nieuwe album Lobi Da Basi (Liefde is de Baas) is het resultaat van die persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door o.a. Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij hiphop label Top-notch en in 2007 lanceerde hij zijn solo debuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziek awards. Het ware succes lag echter in de shows. Op alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz en Oerol, werd Typhoon een begrip.

Lobi Da Basi is een kleurrijk en muzikaal album geworden waarbij Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn kenmerkende, eerlijke en openhartige schrijfstijl. Typhoon staat voor echtheid en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop, geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T. De bijdrage van Typhoon’s liveband en vrienden als Benjamin Herman, Andre Manuel, Sticks, Rico, Blaxtar, Pete Philly en Coco Jones maken van Lobi Da Basi een warme ontmoeting voor een breed publiek.

& support-act: Gery Mendes

vrijdag 31 oktober 2014
Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal vrij staan / zitten
Zaal open 20.00
Aanvang 20.30

Tickets € 14 (ex. servicekosten) via de Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaique

Facebook event

Concert agenda