22 December 2024

Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra

Indie/pop

Singer-songwriter

Date
22/12/2024

Location
LantarenVenster Rotterdam

Times
Open 15:00 / Start 15:30

Tickets
€22 incl. fee

Tickets

In het najaar van 2024 verschijnt het eerste volledige album van Roos Rebergen en SunSunSun Orchestra. Een nieuwe, sprankelende samenwerking met een band vol strijkers. Op 22 december presenteren ze de muziek live in LantarenVenster. Tickets voor dit bijzondere optreden zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 april om 10:00 via Ticketmaster

Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra, wilde dolgraag met Roos samenwerken. Samen gingen ze door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in zou kunnen uitleven. Het resultaat? Stuk voor stuk unieke, nieuwe arrangementen. De eerste single van Roos en SunSunSun Orchestra, ‘Hoe je leven moet’, verschijnt op 25 april 2024.

SunSunSun Orchestra is het strijkensemble met Tim Vandenbergh die naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale, Einstürzende Neubauten, Het Zesde Metaal) betoverende stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel. Door een jarenlange samenwerking ontwikkelde dit kwintet haar eigen geluid met focus op klankkleur, groove en ritmiek. Tim Vandenbergh schreef compleet nieuwe arrangementen voor het oeuvre van Roosbeef. De nummers die hij koos, leenden zich het best voor strijkers.

Roos Rebergen is bekend van de band Roosbeef. Ze bracht met deze band vijf succesvolle studioalbums uit en treedt al meer dan tien jaar op in België en Nederland. Daarnaast werkte ze samen met Torre Florim van De Staat als De Speeldoos, en schreef ze de dichtbundel Ik ben al elf jaar geen zestien meer.

Bezetting

Roos Rebergen – zang
Jeroen Baert & Yumika Lecluyze – viool
Karel Coninx – altviool
Seraphine Stragier – cello
Tim Vandenbergh – contrabas
Antoon Offeciers – Rhodes en Juno

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster, Motel Mozaique en Rotown, en heeft enkel zitplaatsen (ongeplaceerd)

 

 

Accessibility

Want to know more or do you have questions about the accessibility of this concert? Send us an email with your question at info@motelmozaique.nl.