fbpx
07/09/2023

Future Islands

Support: R.A.P. Ferreira

Locatie: Maassilo Rotterdam

Future Islands, de onverschrokken pioniers van de indiepop, staat bekend om de gepassioneerde zangstijl van frontman Samuel T. Herring en de opzwepende liveoptredens. In 2014 brak de Amerikaanse band door met het album Singles, waarop de hit Seasons (Waiting on You) stond. De kenmerkende mix van new wave, synthpop en indie-rock leverde hen lof op van zowel critici als fans.

17/08/2023

Wende

try-out show voor Lowlands

Locatie: Annabel Rotterdam

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Sold out
16/08/2023

OSEES

& SUPPORTS

Locatie: Maassilo Rotterdam

Wie garagerock zegt, moet OSEES zeggen, deze twee zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. De band rondom John Dwyer stond aan het hoofd van de garagerock revival in de vroege zeroes. De hyperactieve, gruizige en stuiterbal-achtige gitaarmuziek reisde de hele wereld over, om al meerdere malen in Rotterdam neer te strijken.

Sold out
11/08/2023

“Contact High” Opening Night

"Contact High: A Visual History of Hip-Hop" Opening Night

Locatie: Ferro Gashouder

During the opening on Friday 11 August, Motel Mozaïque, BIRD and Annabel will present a unique live show by the UK-based hip-hop ensemble OMA who made waves on social media over the past year with a broad repertoire ranging from 1970s soul jazz and alternative hip-hop but especially their adaptations of some great hip-hop anthems.

11/05/2023

K’s Choice

Support: Douglas Firs

Locatie: Maassilo Rotterdam

K’s Choice bestaat 30 jaar en komt daarom met een gelimiteerde vinyl-boxset, een gloednieuw nummer en een tour op de proppen! De Belgische rockband o.l.v. Sam en Gert Bettens brak door met monsterhit Not An Addict dat hen vervolgens langs alle podia en festivals in Nederland bracht.

20/04/2023

Roufaida

Album Release Show

Locatie: BIRD Rotterdam

Rotterdam based singer-songwriter en BIRD-local Roufaida produceert ingetogen indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats (á la Björk, Fairuz en Aldous Harding). Met gelaagde, minimalistische en ritmische puzzelwerkjes vertelt Roufaida verhalen over loyaliteit, liefde en vervreemding.

19/04/2023

Yo La Tengo

This Stupid World

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Yo La Tengo is een van de meest geliefde en gerespecteerde bands in Amerika. Al ruim vijfendertig jaar hebben Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew wereldwijd succes en regisseren ze dat allemaal zelf: optreden in de beste clubs, cafés en musea, bovenaan de lijstjes van de critici staan, samenwerkingen met andere grote artiesten, een cameo in The Simpsons en hun jaarlijkse Chanoeka shows in Hoboken, New Jersey, waarmee ze al tonnen voor het goede doel hebben opgehaald.

Sold out
07/04/2023

Jools Holland

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

De naam Jools Holland staat synoniem voor muziek. Hij is de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’ waar artiesten uit alle contreien samenkomen. Maar hij is ook een begaafd pianist die zich sinds zijn achtste op gehoor alle stijlen heeft toegeëigend en uitblinkt in blues- en boogie-woogie.

Sold out
06/04/2023

dEUS

Support: Meltheads

Locatie: Maassilo Rotterdam

Op 6 april 2023 mogen we eindelijk onze Vlaamse vrienden van dEUS weer eens ontvangen in Rotterdam, ditmaal voor een concert in de Maassilo. Die avond stellen ze hun nieuwste album How To Replace It aan je voor. De kaartverkoop start donderdag 10 november om 10:00 via Ticketmaster. Wees er snel bij!

Sold out
05/04/2023

Benny Sings

Support: Joya Mooi

Locatie: Maassilo Rotterdam

Als we het over een grootheid uit de hoofdstad hebben, dan praten we over Benny Sings. De zanger lijkt naast het publiek, ook in de smaak te vallen bij gelijkgestemde artiesten. Zo heeft hij collaborations gedaan met o.a. Mac DeMarco, Tom Misch en met Rex Orange Country de monsterhit ‘Loving Is Easy’ uitgebracht. En alsof dit nog niet genoeg is, nam Benny Sings ook nog een sessie op voor de befaamde Tiny Desk Concerts van NPR. Het succes lijkt niet op te kunnen.

02/04/2023

Niklas Paschburg

Panta Rhei

Locatie: LantarenVenster

Pianist, componist en producer Niklas Paschburg komt op zondag 2 april 2023 naar Rotterdam met de muziek van zijn nieuwe album Panta Rhei, dat op 17 maart wordt uitgebracht door !K7 Records.

02/04/2023

Warhaus

Support: Johannes Is Zijn Naam

Locatie: Maassilo Rotterdam

Op 2 april 2023 verwelkomen we Warhaus in de Maassilo! Warhaus is het solo project van Maarten Devoldere, het linkerbrein achter Vlaamse indiepop-vedetten Balthazar. Balthazar ging altijd een, relatief gezien, democratisch samenwerkingsproces aan, terwijl Warhaus het tegenovergestelde is. Bij Warhaus laat Devoldere doelbewust zijn ego ontketenen, om meer creatieve risico’s nemen. Op 11 november verschijnt alweer het derde Warhaus album Ha Ha Heartbreak waarvan de single Desire alvast vooruit gestuurd is.

Sold out
31/03/2023

Dry Cleaning

Support: Dead Finks

Locatie: Maassilo Rotterdam

Tot onze grote spijt kan het concert vanwege ziekte van een van de bandleden niet doorgaan.

Canceled
11/03/2023

Isaiah Rashad

Locatie: Annabel Rotterdam

Rashad is een vechtersbaas die er niet vies van is zijn demonen te suckerpunchen terwijl het publiek hem opruit vanuit de tribunes. Alles gaat eraan: zijn depressie, de Xanax die hij slikt, het feit dat hij drie keer bijna aan de deur werd gezet door Kendrick Lamar’s TDE label. Downbeat hiphop als brutale zelf-filering waarin elke vers telt en die vlot binnenkomt dankzij zijn ingehouden ritmes, geboren in Tennessee en geperfectioneerd in LA.

Sold out
06/03/2023

José James

Support: Jharis Yokley

Locatie: Annabel Rotterdam

Jazz legend José James heeft geen grenzen wanneer op genres aankomt: dansend tussen traditionele en hedendaagse jazz, soul, funk, house maar ook rock levert hij een geluid af wat niet anders omschreven kan worden dan fenomenaal. Op 6 maart 2023 staat hij in Annabel!

Sold out
20/02/2023

Nick Mulvey

Support: Sandrayati

Locatie: Maassilo Rotterdam

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt weer terug naar Rotterdam voor een concert in de Maassilo. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs.

Sold out
18/02/2023

Roosbeef

Support: Pauwel

Locatie: Rotown Rotterdam

Roos Rebergen is sinds 2008 actief als Roosbeef, een wonderbaarlijk afgebakend universum waarin ze het weefsel van de Nederlandse taal en de popmuziek inricht volgens haar eigenzinnige golflengte. Sinds haar doorbraakalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten verrast en verwondert Roosbeef met droogkomische liedjes die niet volgens conservatieve koerslijnen voortbewegen, maar juist die vreemde zijroutes en olifantenpaden bewandelen.

29/01/2023

Michael Franti & Spearhead

Locatie: Maassilo Rotterdam

Update 17 november 2022: Helaas zien Michael Franti & Spearhead zich genoodzaakt om hun volledige Europese tour te cancellen. De door corona meermaals uitgestelde tour bleek door de inflatie en stijgende tour kosten niet meer haalbaar. Kaartkopers worden per e-mail ingelicht en krijgen zo snel mogelijk het volledige bedrag van hun aankoop terug gestort.

Canceled
22/12/2022

Michelle David & the True-tones

Locatie: LantarenVenster

Op zoek naar de roots van rhythm & blues, R&R en soul, werden muzikanten Onno Smit en Paul Willemsen gegrepen door de pure energie van deze muziek, en besloten ze hun eigen variant te maken. Beide heren, door de wol geverfd met hun bands Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, vonden in de Amerikaanse Michelle David dé zangeres voor hun zoektocht naar de bakermat van de soul.

Sold out
21/12/2022

Jett Rebel

Apocalypse After Party Tour

Locatie: LantarenVenster

2022 was het jaar waarin ‘het’ weer mocht: onbeperkt en ongelimiteerd optreden voor volle zalen en festivalweiden. Als er iemand geen genoeg kan krijgen van live optreden is het Jett Rebel. Na zijn succesvolle clubtour met band en memorabele optredens op onder meer Bospop en North Sea Jazz wil hij dit jaar nog één keer vlammen en alles geven. Deze keer als One Man Band. Alle instrumenten bespeeld door één en dezelfde persoon, maar wel met dezelfde intentie als altijd. De Apocalypse After Party Tour wordt één groot feest!

Sold out
30/11/2022

De Staat

Support: Personal Trainer

Locatie: Maassilo Rotterdam

Sinds debuutalbum Wait For Evolution is De Staat een van de grootste, meest veelzijdige bands uit de vaderlandse popgeschiedenis. Die ronkende ritmesectie voel je tot in je botten, pezen en spieren, het fundament waarmee Witch Doctor intussen synoniem staat aan het woord cirkelpit.

Sold out
27/11/2022

Jacob Banks

Support: Meg Mac

Locatie: Maassilo Rotterdam

Singer/songwriter/multi-instrumentalist Jacob Banks, geboren in Nigeria en gevestigd in Londen, introduceerde zijn expressieve mix van soul, R&B, folk en hiphop voor het eerst met een reeks in eigen beheer uitgebrachte EP’s. Kort nadat hij tekende bij het grote Interscope Records, maakte hij zijn volledige debuut met Village in 2018 en oogstte hij wereldwijd een lading aan lovende kritieken.

Sold out
20/11/2022

Alfa Mist

Locatie: Maassilo Rotterdam

London-based producer, pianist, bandleider en rapper Alfa Mist komt terug naar Rotterdam! De multi-instrumentalist brengt op zondag 20 november 2022 zijn unieke blend van jazz, hiphop en soul naar de Maassilo.

Sold out
13/11/2022

Ares | Wavyman

Support: Q'N

Locatie: Annabel Rotterdam

De veelzijdige artiest Ares komt op 13 november 2022 naar de Rotterdamse popzaal Annabel. Als rapper, producer en zanger is hij van alle markten thuis, zo is ook te horen op zijn gloednieuwe album ‘Wavyman – Live from Mars’. In Annabel neemt Ares je mee op reis naar een andere dimensie met zijn onheilspellende sound. Ondanks zijn down to earth voorkomen gaat het een buitenaards spektakel te worden!

10/11/2022

black midi

Support: Dos Monos

Locatie: Maassilo Rotterdam

Ze stonden onlangs nog Best Kept Secret aan gort te spelen. Onvoorspelbaar, heftig, experimenteel: black midi is al een paar jaar lang een van de grootste lives-sensaties der planeet aarde. De band uit Londen is zo innovatief dat de meest uiteenlopende referenties gebruikt worden om hun onmiskenbare sound (tevergeefs) te omschrijven, van King Crimson tot DNA tot Death Grips.

Sold out
06/11/2022

Amyl and The Sniffers

Support: C.O.F.F.I.N.

Locatie: Annabel Rotterdam

Minstens één keer slecht gaan bij een show van de meest verknipte punkrockband op planeet aarde, Amyl and The Sniffers, dat lijkt vaste kost te zijn geworden tijdens het festivalseizoen. Maar ook de clubs worden hardhandig steen voor steen afgebroken door Amy Taylor en haar samenzweerders.

Sold out
02/11/2022

Seun Kuti & Egypt 80

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

De titels van zijn albums spreken boekdelen. ‘From Africa With Fury: Rise,’ ‘Black Times,’ ‘A Long Way To The Beginning.’ Seun Kuti’s muziek moet de luisteraar wakker schudden en meeslepen en is de motor om een sterk sociaal bewogen boodschap over te brengen. Het tekent de afrobeat waarmee Seun Kuti in de voetsporen treedt van zijn wereldberoemde vader Fela Kuti. Als 39-jarige bezingt hij de problemen van deze tijden zoals zijn vader in diens jonge jaren de misstanden uit de jaren ’70 aan de kaak stelde. 

Sold out
28/10/2022

S10

Album Release Show

Locatie: Arminius Rotterdam

S10 lanceert haar nieuwe album ‘Ik besta voor altijd zolang jij aan mij denkt’ op vrijdag 28 oktober 2022 met een uitverkochte show in de Arminiuskerk in Rotterdam!

Sold out
20/10/2022

Tindersticks

Locatie: De Doelen Rotterdam

In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave maakt tindersticks al sinds hun debuut in 1993 muziek die zowel doet denken aan indierock als aan koortsachtige soul noir. Steeds rijk gearrangeerd met strijkers en andere klassieke instrumenten en poëtische teksten die gekleurd zijn door de warme, melancholische stem van Stuart A. Staples.

17/10/2022

Boy & Bear

Support: Stu Larsen

Locatie: LantarenVenster

De Australische indiefolkband Boy & Bear keert voor het eerst sinds 2016 terug naar Rotterdam! Op 17 oktober 2022 geeft het vijftal een concert in LantarenVenster. En het wordt nog mooier: als support nemen ze Stu Larsen mee.

Sold out
12/10/2022

Hiatus Kaiyote

Support: Silent Jay

Locatie: Theater Rotterdam

De Melbourne-based, wereldwijd geliefde en tweemaal voor een Grammy genomineerde Hiatus Kaiyote keert terug naar Rotterdam! De experimentele band met kleurrijke frontlady overschrijdt elke grens van soul, hiphop, funk en r&b. Woensdag 12 oktober 2022 brengt Hiatus Kaiyote hun future sounds naar Theater Rotterdam.

Sold out
07/10/2022

Heather Nova

Support: Jonathan Frith

Locatie: Arminius Rotterdam

In 2018 speelde Heather Nova een fraaie akoestische set in een uitverkochte Arminiuskerk, een ervaring die haar zodanig goed beviel dat ze naar deze prachtige plek terug wil keren.

Sold out
02/10/2022

Marc Broussard

Support: Peter Aristone

Locatie: LantarenVenster

Update 7 mei 2021: Marc Broussard heeft zijn concerttour opnieuw moeten uitstellen. De twee optredens in LantarenVenster zijn verplaatst naar volgend jaar: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig en kaartkopers ontvangen bericht.

Sold out
01/10/2022

Marc Broussard

Support: Peter Aristone

Locatie: LantarenVenster

Update 7 mei 2021: Marc Broussard heeft zijn concerttour opnieuw moeten uitstellen. De twee optredens in LantarenVenster zijn verplaatst naar volgend jaar: zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022. Eerder gekochte kaarten blijven uiteraard geldig en kaartkopers ontvangen bericht.

Sold out
23/09/2022

Venice

Jacaranda Street tour

Locatie: De Doelen Rotterdam

Update 7 februari 2022: Ivm de aanhoudende Covid-maatregelen heeft Venice opnieuw hun volledige tour uitgesteld. Maar goed nieuws, we hebben weer een nieuwe datum voor hun show in de Doelen gevonden: vrijdag 23 september 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor deze nieuwe datum, kaartkopers worden hierover per e-mail geïnformeerd.

Sold out
07/09/2022

JP Cooper

Support: Blair Davie

Locatie: LantarenVenster

Eventjes op zijn Johan Cruyff’s: grote dingen beginnen klein. De charismatische Brit JP Cooper begon met het uitdelen van flyers voor optredens in en rond thuisstad Manchester om zo op kleine podia en open mic-avonden liedjes te spelen voor iedereen die maar wilde luisteren. Nu is JP Cooper een wereldwijd succes met zijn gevoelige mix van folk, soul en pop.

Sold out
03/09/2022

Kokoroko

Support: The Cavemen.

Locatie: Annabel Rotterdam

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Sold out
23/08/2022

Joan As Police Woman

Locatie: LantarenVenster

Van het cv van Joan Wasser, opererend onder het alter ego Joan As Police Woman, kan menig muzikant alleen maar dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse.

Sold out
20/08/2022

Orchestra Baobab

50th Anniversary Tour

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Update 14 maart 2022: Goed nieuws, we hebben een nieuwe datum gevonden voor Orchestra Baobab in LantarenVenster. Het concert vindt nu plaats op 20 augustus 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gebracht.

Sold out
14/07/2022

Amenti Theatre Company & Shishani

Locatie: Het Podium

Op 14 juli 2022 presenteren we met Motel Mozaique een speciale double bill op een unieke locatie: Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company speelt de nieuwe voorstelling Lilith en singer-songwriter Shishani geeft een solo optreden op Het Podium, een indrukwekkend platform op het dak van Het Nieuwe Instituut!

23/06/2022

Gita Buhari

Blood Lily EP release

Locatie: BIRD Rotterdam

Get ready voor een avond vol dromerige trip-hop, soul, ruimtelijke soundscapes en meeslepende beats. Op donderdag 23 juni 2022 presenteert Gita Buhari haar nieuwe ep Blood Lily in BIRD!

19/06/2022

Spinvis

Locatie: Theater Rotterdam

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Sold out
18/06/2022

Maarten Heijmans

Support: KAFKA

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

“De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als Je Niet Bij Me Bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.

17/06/2022

Kaytranada

Supports: American Dance Ghosts and Lou Phelps

Locatie: Maassilo Rotterdam

Kaytranada is een van de meest toonaangevende, veelgevraagde producers en artiesten van nu. Van Pharrell tot Chance The Rapper, van Kali Uchis tot Kendrick Lamar; de grootse artiesten op aarde vragen deze Grammy-winnende Haïtiaans-Canadese duizendpoot om de meest baanbrekende platen op te nemen.

Sold out
15/06/2022

DJ Shadow

Support: Camilla Sparksss

Locatie: Maassilo Rotterdam

Voor iedere andere artiest zou het een formaliteit zijn om het Guinness Book Of World Records te halen met de eerste plaat die vollédig bestaat uit samples. DJ Shadow deed het echter op spectaculaire, artistieke wijze, met een van de grootste meesterwerken binnen de experimentele hiphop en elektronica: Endtroducing.

05/06/2022

TaxiWars

CONCERT IN EXPO

Locatie: Galerie Weisbard

Op zondag 5 juni speelt Tom Barman met TaxiWars midden in zijn expo in Galerie Weisbard. Verwacht stuwende jazz met een punky punch. Dit bijzondere optreden maken wij met MOMO Concerts mede mogelijk. Er worden geen tickets voor verkocht maar wel kunnen wij een klein aantal mensen verblijden met een plekje op de gastenlijst.

Free
13/05/2022

Eefje de Visser

Support: The Visual

Locatie: Maassilo Rotterdam

De warme, vloeiende popmuziek van Eefje de Visser verdoezelt de grenzen tussen woord en geluid, het aardgebonden en het buitenaardse, de droomlandschappen en de dansvloeren. Maar aan de oppervlakte van deze dubbelzinnige, modderige wateren drijft een overweldigend helder visioen, eentje die ons fundamentele menselijke verlangen en nieuwsgierigheid weerspiegelt zoals alleen de beste popmuziek dat kan.

Sold out
11/05/2022

Villagers

Support: Sorcha Richardson

Locatie: LantarenVenster

Conor O’Brien is een man met een opmerkelijk talent voor het schrijven van introspectieve liedjes. Met Villagers maakt hij vindingrijke, doortastende folkpop, vaak intieme en verhalend. Ruim twaalf jaar geleden zag Villagers het levenslicht met Beckoming A Jackal, een plaat vol akoestische folksongs over mythes en magie. Inmiddels heeft Conor zijn horizon verbreed.

Sold out
08/05/2022

Meetsysteem

Live presentatie van het nieuwe album Cr:GO

Locatie: Rotown Rotterdam

Het is altijd bijzonder wanneer er een artiest aanbreekt die zowel vertrouwd als vreemd klinkt. De Amsterdammer Ricky Cherim – alias Meetsysteem – bracht vorig jaar Cr:GO uit, een universeel sterke plaat waarbij je denkt: vernieuwingsdrang in de vaderlandse popmuziek, het kán gewoon nog.

06/05/2022

Joep Beving

Solo piano concert

Locatie: De Doelen Rotterdam

Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als ’toegankelijke muziek voor complexe emoties’.

10/04/2022

DeWolff

Support: Ivan & the Parazol

Locatie: Maassilo Rotterdam

Update 22 december 2021: Het concert van DeWolff in de grote zaal van de Maassilo kan vanwege de huidige maatregelen helaas opnieuw niet doorgaan op de datum waarop het gepland stond (29 december 2021). Maar we hebben ook goed nieuws, er is namelijk al een nieuwe datum gevonden voor het concert: 10 april 2022. Tickets van de eerdere data blijven uiteraard geldig voor deze show. Kaartkopers worden per mail ingelicht.

10/03/2022

Blaudzun

Support: SOMEONE

Locatie: Maassilo Rotterdam

Update 16 februari 2022: Door de versoepelingen kan dit concert doorgaan zoals gepland! Bij dit evenement wordt er niet gewerkt met een 1G-check. Daarbij is een mondkapje niet verplicht en is ook de anderhalve meter-maatregel niet van toepassing.

Sold out
09/03/2022

Curtis Harding

Support: Shishani

Locatie: Maassilo Rotterdam

Let op: Dit is een 1G-event. Curtis Harding voedt zijn psychedelische geluid met de essentie van soul en funk, maar is er niet permanent aan gebonden. Hardings liedjes zijn een eclectische mix van genres die voortkomen uit de vele muzikale levens die hij heeft geleden.

20/11/2021

Fabrizio Paterlini

Tour in Transition

Locatie: De Doelen Rotterdam

Update 15 november 2021: Dit concert kan met de huidige coronamaatregelen (CoronaCheck-app, uitsluitend zitplaatsen en maximaal 1250 bezoekers) gewoon doorgaan dus we zien je graag bij Fabrizio Paterlini in de Doelen. Tickets van eerdere data van deze meermaals verplaatste show zijn geldig, alle ticketkopers zijn daar eerder al over ingelicht.

19/11/2021

Ibrahim Maalouf

Quelques Mélodies...

Locatie: De Doelen Rotterdam

Update 16 november 2021: Goed nieuws want het concert van Ibrahim Maalouf kan doorgaan! Wel hebben de uitverkochte show moeten splitsen in twee shows met als aanvangstijden 19:30 en 21:30. Kaartkopers zijn hierover door de Doelen ingelicht. En hierdoor komen er ook nog wat extra kaarten beschikbaar.

29/10/2021

Jungle By Night

Algorhythm Tour

Locatie: Maassilo Rotterdam

Al 12 jaar lang bestormt Jungle By Night podia groot én klein over de gehele wereld. In die periode verkende het 9-koppige jazzcollectief zo’n beetje iedere muziekstijl met een grondige, doordachte kruisbestuiving. Dub, krautrock, psychedelische rock, pop, dance, afrobeat, hiphop, funk en elektronische muziek komen allemaal voor in het grensverleggende vocabulaire van deze waanzinnige groep.

Sold out
23/10/2021

De Jeugd Van Tegenwoordig

Support: Nelcon

Locatie: Annabel

De Jeugd van Tegenwoordig zijn inmiddels achter in de dertig, maar zoals men zegt, boys will be boys. De Jeugd blijft dus De Jeugd. De humoristische, slimme dictie van Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo en de onmiskenbare beats van Bas Bron zijn vijftien jaar na Watskeburt!? immer een begrip in de Lage Landen. De hits en legendarische shows spreken voor zichzelf.

Sold out
23/10/2021

Brad Mehldau

Solo piano concert

Locatie: De Doelen Rotterdam

Update 20 april 2021: Het concert van Brad Mehldau kan helaas ook op 1 mei 2021 in de Doelen niet doorgaan vanwege de aanhoudende Corona maatregelen. Maar we hebben de show gelukkig weten te verplaatsen naar het najaar, de nieuwe datum is 23 oktober 2021. Tickets blijven uiteraard gewoon geldig en kaartkopers worden door de Doelen per e-mail op de hoogte gebracht.

22/10/2021

Kevin & The Animals On Tour

Support: Momi

Locatie: Annabel Rotterdam

Na de release van zijn nummer 1 album ‘Animal Stories’ in het najaar van 2020 zit rapper Kevin aka Slowflowanimal nog steeds in een versnelling. Zo wist hij van zijn twee Edison Pop nominaties de award voor Best Hiphop binnen te slepen en is Animal Stories platina gegaan. Kevin is nog veel te vinden in de booth en ready voor een gloednieuw #slowflowseason!

Sold out
08/10/2021

Lisette Ma Neza & Neil Akenzua

Grensgeluid

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Grensgeluid-concert van poetryslamkunstenaar Lisette Ma Neza, met pianist Neil Akenzua. Grensgeluid is een project van Motel Mozaïque, Ancienne Belgique en de Brakke Grond, en daagt een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om een creatief proces aan te gaan. 

22/07/2021

St. Solaire

Live from the Pool House

Locatie: Het Poolcafé

Hear, hear! Na twee keer uitstel gaat het nu toch echt gebeuren: Het Poolcafé, Kongsi en Motel Mozaïque presenteren indie band St. Solaire voor een intieme live sessie ín de skatepool van Het Poolcafé.

18/07/2021

De Likt feat. Jerry Hormone

Locatie: Schiecentrale

Update 12 juli 2021 De concerten die op 17 + 18 juli zouden plaatsvinden worden helaas opnieuw verplaatst. Op dit moment vinden wij het als organisatie (Parfum de BoemBoem + Motel Mozaïque) niet verantwoord om het concert in huidige setting in de kelder van de Schiecentrale te laten plaatsvinden. We zijn hard op zoek naar een nieuwe datum en houden jullie op de hoogte.

Postponed
17/07/2021

De Likt feat. Jerry Hormone

Locatie: Schiecentrale

Update 12 juli 2021 De concerten die op 17 + 18 juli zouden plaatsvinden worden helaas opnieuw verplaatst. Op dit moment vinden wij het als organisatie (Parfum de BoemBoem + Motel Mozaïque) niet verantwoord om het concert in huidige setting in de kelder van de Schiecentrale te laten plaatsvinden. We zijn hard op zoek naar een nieuwe datum en houden jullie op de hoogte.

Postponed
28/05/2021

Bear Valour

Online concert

Locatie: De Doelen Rotterdam

Met de release van EP “Dover” in het vooruitzicht, keerde Bear Valour afgelopen maand terug bij Motel Mozaïque (voor het online programma MOMO Create & Perform) in een nieuwe huid. In het prille proces van aanpassen aan een nieuw stemgeluid, vindt de band kracht in een nieuwe sound die wellicht even onbevreesd beloofd te worden als de reis die Eli heeft afgelegd. De show die voor MOMO Create & Perform werd opgenomen in de Doelen wordt op 28 mei door de Doelen online vertoond, en je kunt gratis kijken!

07/05/2021

Concertfilm Eefje de Visser X Nick Verstand

WATCH ON DEMAND

Na de succesvolle en goed ontvangen première en op veler verzoek bieden we je alsnog de kans om de nieuwe concertfilm van Eefje de Visser en Nick Verstand te bewonderen. Vanaf zaterdag 1 mei 10:00 uur is het resultaat van hun bijzondere samenwerking voor MOMO Create & Perform een week lang on demand te zien op Vimeo.

24/04/2021

Eefje de Visser X Nick Verstand

MOMO Create & Perform

Locatie: Online stream

MOMO presenteert een speciaal project met zangeres Eefje de Visser en lichtkunstenaar Nick Verstand. Zij presenteren een audiovisueel werk, op het snijvlak van live performance en moderne kunst. Deze bijzondere samenwerking is onderdeel van MOMO Create & Perform, een nieuw programma van Motel Mozaique.

21/04/2021

Rhye

Support: Babyheaven

Locatie: Maassilo

Update 1 december 2021: Helaas, er komt geen vervangende datum voor het uitgestelde concert van Rhye in Rotterdam. Rhye komt wel nog naar de Melkweg in Amsterdam op 8 april 2022. Alle tickethouders ontvangen bericht per mail en krijgen het aankoopbedrag spoedig terug gestort.

Canceled
28/12/2020

David Byrne’s American Utopia

MOMO X KINO

Locatie: KINO Rotterdam

David Byrne is na 43 jaar wederom te zien aan de Gouvernestraat, in deze weergaloze concertfilm van Oscarwinnaar Spike Lee. American Utopia is actueel, indrukwekkend, ontroerend en hoopgevend – een waardig antwoord op Stop Making Sense.

Postponed
28/11/2020

Meis

MOMO X Symbiosis Festival

Locatie: BlueCity Rotterdam

Motel Mozaique presenteert Meis tijdens de radioshow van SYMBIOSIS Festival, op zaterdag 28 november tussen 11:00 en 13:00 live vanuit BlueCity.

21/11/2020

Typhoon – Lichthuis op Reis

Een dialoog en inspiratietocht (i.s.m. Behind The Music)

Locatie: LantarenVenster Rotterdam

Helaas, door de opnieuw aangescherpte maatregelen van de overheid wordt de volledige tour van Typhoon gecanceld. Alle kaartkopers krijgen hun geld terug en ontvangen hierover vandaag nog een bericht per mail van Motel Mozaique.

Canceled
31/10/2020

REMY. X The Red Turtle

Live score

Locatie: KINO Rotterdam

Helaas kan de live score van REMY. in KINO door de aangescherpte Corona maatregelen opnieuw niet doorgaan. Er wordt nog even geen nieuwe datum gepland maar het is absoluut ons streven om deze bijzondere filmvertoning alsnog te laten plaatsvinden in 2021. Kaartkopers zijn door KINO op de hoogte gebracht.

Canceled
31/10/2020

Kevin

Animal Stories LIVE

Locatie: Nieuwe Luxor Theater

Helaas kan het concert van Kevin in het Nieuwe Luxor Theater door de aangescherpte Corona maatregelen niet doorgaan. Er is nog geen inhaaldatum voor deze show, daarom krijgen de bezoekers hun geld terug en horen ze straks als eerste van een nieuwe show.

Canceled
27/09/2020

Eefje de Visser

Locatie: Het nieuwe Luxor Theater

Eefje de Visser geeft op zondag 27 september 2020 twee concerten in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam! Het eerder geplande concert op 21 januari 2021 in Theater Rotterdam komt daarmee te vervallen. Alle reeds verkochte kaarten blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum en kaartkopers zijn hierover bericht.

Sold out
25/09/2020

Jairzinho

Er even tussenuit met Jairzinho - het project met en voor vrouwen

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

In de huidige muziekwereld krijgen vrouwelijke artiesten niet de aandacht die zij verdienen. De Rotterdamse rapper Jairzinho ziet dit ook en neemt het heft in eigen handen en presenteert: “Het project met en voor vrouwen”. Hiermee wil hij aan de rest van de wereld laten zien dat er veel talent, kracht en diversiteit ligt bij de vrouw.

Sold out
25/09/2020

Raw Roets

Dromen In Kleur live

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Van meeslepend tot rauw, de stem van rapper en zanger Raw Roets – Cyrano Kout – is één van de uniekste in de moderne Nederlandse muziek. Roets is een rasartiest die moeiteloos afwisselt tussen twee uitersten; de rauwere Roets en de zachtere Cyrano.

Sold out
25/09/2020

Raw Roets [extra show]

Dromen In Kleur live

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Omdat het concert van Raw Roets op 25 september in Theater Rotterdam in no time uitverkocht is doet de Rotterdamse rapper dezelfde avond nog een extra show!

19/09/2020

Naaz

MOMO presents Naaz @ First Steps

Locatie: Schouwburgplein Rotterdam

Zangeres, songwriter en producer Naaz (1998) is een van de meest sprankelende Nederlandse pop-ontdekkingen van het decennium. Het unieke stemgeluid van de Rotterdamse met Koerdische roots pakt direct je aandacht.

Free
19/09/2020

Joshua J

MOMO presents Joshua J @ First Steps

Locatie: Grotekerkplein Rotterdam

Een fusie van wavy r&b, soul en hip-hop is waar Joshua J (bouwjaar 1998) voor staat. Het multitalent uit Breda begon ooit als DJ maar ging al snel over op het schrijven en produceren van zijn eigen muziek.

Free
19/09/2020

Gino Cochise

MOMO presents Gino Cochise @ First Steps

Locatie: Schouwburgplein Rotterdam

Gino Cochise ken je wellicht als drummer van Anne-Fay waarmee hij in 2019 op MOMO Festival speelde. Eerder drumde hij bij Pink Oculus, als helft van het duo Badjekkah, waarvan we de grandioze show op North Sea Jazz 2017 nooit meer zullen vergeten. En damn, wat kan hij ook lekker bassen!

Free
04/09/2020

God Of Birds

Brendan Faegre & Slagwerk Den Haag

Locatie: AVL Mundo

God of birds is een bijzondere samenwerking tussen beeldende kunst-Atelier van Lieshout, componist Brendan Faegre en de musici van Slagwerk Den Haag. De 100 metalen platen van Joep van Lieshout’s sculptuur Early Bird zijn het klankmateriaal; Early Bird transformeert tot geluidssculptuur.

16/08/2020

Winne, Raw Roets & Melissa Lopes

MOMO X PEEPSHOW PALACE FESTIVAL

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Vanavond zie je in de unieke setting van Peepshow Palace maar liefst drie artiesten van Couture 33, het platenlabel van rapper Winne: Raw Roets, Melissa Lopes en Winne zelf!

13/08/2020

Jaouad

MOMO X PEEPSHOW PALACE FESTIVAL

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Jaouad is zanger, acteur, theatermaker en LGBT activist met Marokkaanse roots en gaat thema’s als gender en identiteit niet uit de weg. Jaouads missie is om mensen te verbinden via kunst en dialoog. Hij is net door NRC Handelsblad verkozen als artist to watch in 2020.

02/08/2020

Spinvis

MOMO X Peepshow Palace Festival

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Spinvis is misschien wel ’s lands favoriete troubadour, poëet en zolderkamermuzikant. Op elk van zijn albums spint Erik de Jong ragfijne universumpjes, speels en melancholiek, herkenbaar en tegelijkertijd ook zonderling.

01/08/2020

Lisette Ma Neza

MOMO X PEEPSHOW PALACE FESTIVAL

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en Slam Poetry performances. In haar poëzie en muziek zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld.

23/07/2020

Akwasi

Sankofa Tour 2020

Locatie: LantarenVenster

Op 23 juli 2020 treedt Akwasi maar liefst drie keer op in LantarenVenster. Voor deze drie shows van zijn Sankofa tour zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar, uiteraard op veilige afstand van elkaar en daarom zeer gelimiteerd.

Sold out
22/07/2020

Akwasi [extra show]

Sankofa Tour 2020

Locatie: LantarenVenster

Omdat de 3 shows van Akwasi op 23 juli in LantarenVenster zo snel waren uitverkocht hebben we 3 extra shows geregeld op 22 juli! Voor deze shows van zijn Sankofa tour zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar, uiteraard op veilige afstand van elkaar en daarom zeer gelimiteerd.

Sold out
19/07/2020

Spinvis & Mauro Pawlowksi

MOMO X Peepshow Palace Festival

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Na hun eerste ontmoeting en samenwerking voor het project GrensGeluid in 2016 heeft Motel Mozaïque de muzikanten Spinvis en Mauro Pawlowski nu opnieuw gevraagd om de koppen bij elkaar te steken en elkaar uit te dagen. Ditmaal presenteren zij hun GrensGeluid tijdens het nieuwe Peepshow Palace Festival.

18/07/2020

Mauro Pawlowski

MOMO X Peepshow Palace Festival

Locatie: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Zonder Mauro Pawlowski zou het Belgische muzieklandschap er radicaal anders uit zien. De charismatische zanger en gitarist heeft dan ook een hand gehad in enkele van de meest invloedrijke muzikale projecten van de afgelopen decennia.

16/07/2020

The Streets

Locatie: Maassilo

Vanwege de coronacrisis kan het concert van The Streets tot onze spijt ook niet doorgaan op de nieuwe datum waarop het gepland stond. We hebben hard geprobeerd weer een nieuwe datum te vinden, maar helaas is dit niet gelukt. Kaartkopers ontvangen een email met de restitutiemogelijkheden.

Canceled
08/07/2020

Eefje de Visser – concertfilm Bitterzoet

Extra vertoning

Locatie: KINO Rotterdam

De vertoning van Eefje de Visser’s concertfilm Bitterzoet op 3 juli is al een tijdje uitverkocht, maar we hebben een nieuwe voorstelling ingepland op 8 juli. Tickets zijn nu verkrijgbaar via KINO!

04/07/2020

Eefje de Visser – concertfilm Bitterzoet

Extra vertoning

Locatie: LantarenVenster

De Rotterdamse première van Eefje de Visser haar concertfilm in KINO (vrijdag 3 juli) was rap uitverkocht, daarom komt er nu een extra vertoning! Ditmaal in LantarenVenster, tickets zijn direct verkrijgbaar.

Sold out
03/07/2020

Eefje de Visser – concertfilm Bitterzoet

Live première

Locatie: KINO Rotterdam

Het prachtige album ‘Bitterzoet’ is typisch Eefje de Visser, maar met verrassende en verslavend fijne synthesizers. De bijbehorende liveshow op Eurosonic Noorderslag was waanzinnig, en het is zeer spijtig dat de onvermijdelijke zegetocht langs club- en festivalpodia (o.a. MOMO Festival 2020) niet door kon gaan.

Sold out
01/05/2020

tindersticks

& support

Locatie: De Doelen

In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave maakt tindersticks al sinds hun debuut in 1993 muziek die zowel doet denken aan indierock als aan koortsachtige soul noir. Steeds rijk gearrangeerd met strijkers en andere klassieke instrumenten en poëtische teksten die gekleurd zijn door de warme, melancholische stem van Stuart A. Staples.

Canceled
28/02/2020

Weval

Support: Meetsysteem

Locatie: Maassilo

Het geluid van Weval op hun wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon. Het producersduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers kan de meest uiteenlopende invloeden samensmelten tot elektronische muziek die vloeibaar, dwingend en stijlvol klinkt.

Sold out
26/02/2020

Jools Holland

featuring special guests KT Tunstall & Ruby Turner

Locatie: De Doelen

De naam Jools Holland staat zowat synoniem aan muziek. Holland is vooral bekend als de iconische presentator van het programma ‘Later… With Jools Holland’, waar artiesten van alle contreien op gelijke voet samenkomen. Tegelijkertijd is de man een begaafd pianist die al vanaf zijn achtste puur op gehoor alle stijlen tot in de puntjes beheerst.

Sold out
18/02/2020

Ásgeir

Support: Lian Ray

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Met zijn alom geprezen debuut In The Silence schoot de populariteit van de IJslandse muzikant Ásgeir omhoog als een uitbarsting van de beroemde Eyjafjallajökull-vulkaan. Zijn muziek vormt een wonderbaarlijke kruisbestuiving waarin indie-folk, R&B en elektronica samenzweren tot weerbarstige en hartverwarmende popsongs.

14/02/2020

Balthazar

Support: Jaguar Jaguar

Locatie: Maassilo

Balthazar keerde dit jaar terug met het illustere Fever, een album dat klinkt als typisch Balthazar: sonoor, warmbloedig, gedoseerd en onberispelijk uitgevoerd. Anderzijds waagt de band voorzichtig pasjes in de wereld van obscure seventies disco, Franse pop, exotica, filmmuziek en Madchester sound.

Sold out
01/02/2020

Devendra Banhart

Support: Vetiver

Locatie: Annabel

Devendra Banhart komt op zaterdag 1 februari 2020 naar Rotterdam! De eigenaardige vaandeldrager van de ‘freakfolk’ geeft een concert in Annabel, met op zak zijn splinternieuwe album ‘Ma’.

27/11/2019

Sofi Tukker

Supports: Nina Las Vegas + LP Giobbi

Locatie: Maassilo

In 2016 brak het New Yorkse duo Sofi Tukker plotsklaps door met viralhit Drinkee, een likkebaardend lekkere kruising tussen indiepop, latin en 90s house. Sindsdien hebben Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern ruimschoots bewezen dat die hitgevoeligheid (en de opeenvolgende Grammy-nominatie) geen toevalstreffer is.

Sold out
14/11/2019

TaxiWars

Support: Hi Hawaii

Locatie: LantarenVenster

Het jazzvirus heeft Tom Barman – zanger van de Belgische rockband dEUS – goed te pakken. Met TaxiWars speelt hij stuwende jazz met een punky punch. Het is geen nieuwe passie, want al in 1996 verwerkte Barman een Mingus-sample in het dEUS-nummer Theme From Turnpike.

08/11/2019

Villagers

Support: Robin Kester

Locatie: LantarenVenster

Villagers komt terug naar Rotterdam! Na eerdere concerten in Rotown en op Motel Mozaïque Festival komt de Ierse indiefolkband van singer-songwriter Conor O’Brien op 8 november naar LantarenVenster om hun nieuwste album The Art of Pretending To Swim aan de Rotterdamse fans voor te stellen.

Sold out
26/10/2019

Diggy Dex

De Karavaan trekt door

Locatie: Maassilo

Met zijn onbevangen mentaliteit scoorde Diggy Dex crossoverhits als ‘Treur Niet’ en ‘Slaap Lekker’. Op zijn nieuwste langspeler ‘Karavaan’ vertroebelen de genres nog verder: frisse elementen van folk, pop en americana ondersteunen Dex’ voordracht op gepaste wijze. We horen een artiest die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven.

Sold out
22/10/2019

Raphael Saadiq

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau.

Sold out
03/10/2019

Thomas Azier

Support: Lars and the Magic Mountain

Locatie: Maassilo

Thomas Azier is de definitie van een artistieke kameleon: zijn platen krijgen de eigenschappen van de omgeving waarin de zanger/componist zich bevindt. Op het nieuwe album ‘Stray’ breekt hij voor het eerst met zijn enige vuistregel en is hij gaan rondzwerven over de wereld zonder een vaste bestemming in gedachten.

25/09/2019

Ivo Dimchev

Sculptures

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Of hij nu het publiek opdrachten laat uitvoeren voor (echt!) geld, of dat hij een concert geeft met zijn karakteristieke falsetstem; Dimchev zet je altijd op het verkeerde been en verrast je op een manier die je tot dan niet voor mogelijk had gehouden. Vaste gasten van MOMO Festival kunnen dit beamen.

07/09/2019

Typhoon

Support: Freez

Locatie: Weelde

Typhoon is terug! Na een periode van rust en inspiratie geeft Typhoon deze zomer een aantal akoestische optredens. In een intieme setting brengt hij, samen met enkele leden uit zijn Titanenband, zijn bekendste nummers in een nieuw jasje, nieuwe songs en meer. Op 7 september 2019 zie je Typhoon bij de nieuwe Rotterdamse hotspot Weelde, als onderdeel van Fabrique Mozaique.

Sold out
31/08/2019

Triggerfinger

Support: Anemone

Locatie: Onderzeebootloods

Hoor een gitaar stevig driftkikkeren, een bas roekeloos pompen, een drumsolo escaleren, en hoor drie gelukkige gentlemen juichen: Het driekoppig rock ’n roll monster Triggerfinger is twintig geworden! Dit vieren ze in Rotterdam met een bijzonder concert op een unieke locatie: de Onderzeebootloods.

02/08/2019

Xavier Rudd

Support: Tay Oskee

Locatie: Maassilo

Xavier Rudd brak door met zijn zomerse hits Follow the Sun en Spirit Bird. Spiritueel en hoopvol, dat kenmerkt de stijl van de Australische multi-instrumentalist. Zijn carrière startte in 2002 met zijn eerste album To Let, waarna zeven studioalbums volgden. Op elk album weet Rudd weer verfrissende sounds te laten horen, van reggae tot blues.

08/06/2019

Kevin | Release Party

Special Guests: Sevn Alias, Murda, Momi, Vic9 o.a.

Locatie: Annabel

Na de succesvolle eerdere ‘Kleine Versnelling’ EP en zijn debuutalbum ‘Lente’ is begin mei het tweede album van Kevin verschenen: ‘Vrij’. Kevin presenteert ‘Vrij’ – dat op 1 binnen kwam in de Album Top 100! – op zaterdag 8 juni 2019 in Annabel.

29/05/2019

Nick Mulvey

Solo

Locatie: LantarenVenster

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt voor een intiem solo-concert naar LantarenVenster. Enkele jaren geleden verruilde hij Portico Quartet voor een solo-carrière en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Sold out
07/05/2019

Tourist LeMC

Support: S10

Locatie: LantarenVenster

Met zijn nonchalante Vlaamse flow en minimalistische beats reflecteert Tourist LeMC op de diepe essentie van het bestaan. Johannes Faes schrijft even fijnzinnig over maatschappijkritische onderwerpen als liefdesbrieven aan zijn favoriete voetbalclub RFC Antwerp. In een genre dat vaak draait om bombast en bravoure, kiest Tourist LeMC voor intimiteit en berusting.

26/04/2019

Joep Beving

& Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos

Locatie: De Doelen (Grote zaal, geplaceerd)

Joep Beving wist in betrekkelijk korte tijd een wereldwijde fanschare op te bouwen met zijn minimalistische en introspectieve piano composities die de tijdsgeest lijken te raken. Inmiddels is hij een van de meest gestreamde pianisten ter wereld en staat hij in het rijtje van post-klassieke componisten als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Max Richter.

18/04/2019

De Likt & Winne

Openingsavond MOMO Festival

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Winne en De Likt treden op donderdag 18 april op tijdens MOMO Festival 2019! De twee Rotterdamse grootheden geven een concert (full show) tijdens de openingsavond van het festival in Theater Rotterdam (Schouwburg). Voor deze avond zijn aparte tickets verkrijgbaar.

05/04/2019

Winne

Support: Raw Roets

Locatie: Annabel

Zijn nieuwe album ‘Oprecht Door Zee’ kwam onlangs op 3 binnen in de Album Top 100 en zijn clubtour is al compleet uitverkocht. Winne is on a roll! Zijn tour werd met een memorabele, stijf uitverkocht show afgetrapt in zijn hometown. Deze extra show is ook al lang uitverkocht, maar Winne komt nu ook naar MOMO Festival met een show op 18 april en veel meer activiteiten!

Sold out
05/03/2019

Yann Tiersen

In Concert

Locatie: De Doelen (Grote zaal)

Yann Tiersen komt naar Rotterdam! De Franse multi-instrumentalist, die veel bekendheid heeft gegenereerd met zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Amélie’ en ‘Good bye, Lenin!’, brengt voorafgaand aan zijn Europese tour het nieuwe album ‘All’ uit.

Sold out
28/02/2019

Willem

Man in Nood - live

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Vier jaar na het einde van The Opposites brengt Willem de Bruin zijn solo-album ‘Man in Nood’ uit. Tijdens de live presentatie van het album voor vrienden, familie en pers liet Willem een verpletterende indruk achter. Met een toonaangevende, vernieuwende live show verhoogt hij de lat in het hedendaagse live circuit. Een must see voor zowel de hiphop- als popliefhebber.

Sold out
28/02/2019

Tamino

Support: The Visual

Locatie: Annabel

Met zijn weemoedige, duistere muziek werd Tamino begin dit jaar door NRC tot dé nieuwe belofte uitgeroepen. De Vlaams-Egyptische singer/songwriter stond met enkel een EP al op Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic, Motel Mozaïque en verkocht de AB Brussel meerdere keren uit. Nu verschijnt zijn langverwachte debuutalbum ‘Amir’ en keert Tamino terug in Rotterdam.

19/02/2019

Tank and The Bangas

Support: Sweet Crude

Locatie: Annabel

Ze wonnen de Tiny Desk Contest, openden voor o.a. Lianne La Havas en PJ Morton en bliezen vorig jaar een uitverkocht BIRD en festivals door heel Europa omver. Op 19 februari 2019 brengen ze hun energieke mix van r&b, rock, gospel, hiphop en spoken word naar Annabel. All the way from New Orleans: Tank and The Bangas!

27/12/2018

Kraak & Smaak (live)

Support: Secret Rendezvous

Locatie: LantarenVenster

Met ‘Boogie Angst’ en ‘Plastic People’ heeft Kraak & Smaak afgelopen decennium instant popklassiekers op de wereld gebracht. Sindsdien is de veerkrachtige, dikke mix van funk, disco, pop en house over de hele wereld een bekend fenomeen. Een nieuw album is op komst dus Kraak & Smaak gaan weer groots uitpakken op de podia waaronder LantarenVenster!

Sold out
03/12/2018

John Cale

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

The Velvet Underground-oprichter John Cale is een van de meest alom gewaardeerde en invloedrijke rockboegbeelden op aarde. Tegelijkertijd is hij het ook het moeilijkst te plaatsen, met meer dan 20 soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving. Op 3 december ’18 speelt deze levende legende een mooi overzicht van zijn beste werk.

29/11/2018

Jungle By Night

Locatie: Maassilo

Van Turkije tot Frankrijk en van Vlieland tot Mount Fuji (en weer terug naar Rotterdam): overal kennen ze Jungle By Night. De Amsterdamse band is bezig aan jarenlange streak waarin ze festivals laten kolken en dansvloeren afbreken. En nu, acht jaar na oprichting en vier albums later komt de groep met een nieuwe release!

Sold out
29/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

Support: Bokoedro

Locatie: Annabel

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out
28/11/2018

De Jeugd Van Tegenwoordig

Support: Bokoedro

Locatie: Annabel

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld.

Sold out
18/11/2018

Wende

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, ze slaagt er steeds weer in om haar publiek diep te raken. Speciaal voor het festival Cross Comix wordt Wende haar nieuwe album ‘Mens’ volledig ‘verstript’ door elf tekenaars!

14/11/2018

Young Gun Silver Fox

Locatie: LantarenVenster

Het duo Young Gun Silver Fox verraste eind 2015 met hun debuutalbum ‘West End Coast’, een plaat vol zonovergoten palmbomen-softrock die rechtstreeks uit het L.A. van de 70s lijkt te komen. Shawn Lee en Andy Platts wisten niet alleen de superbe studiosound van acts als Steely Dan, Boz Scaggs en Hall & Oates te evenaren, maar schreven ook ijzersterke songs.

Sold out
09/11/2018

Mahalia

Support: Poppy Ajudha

Locatie: LantarenVenster

Het zangtalent van Mahalia leverde haar al op haar dertiende de support van Ed Sheeran op, op de voet gevolgd door Emeli Sandé, Rudimental en een groeiend leger fans wereldwijd. De singer-songwriter tekende op haar dertiende ook haar eerste platendeal bij Atlantic Records, die ze doodleuk in de koelkast zette om haar school af te maken.

Sold out
07/11/2018

Raphael Saadiq

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Helaas heeft Raphael Saadiq zijn volledige Europese tour voor nu gecanceld. “Due to recent scheduling conflicts, I had to make the tough decision to cancel my fall European tour dates. I deeply love and appreciate my European fans and I was so excited to see you and perform in the venues there again. I’ll be returning next year with NEW MUSIC, and am very grateful for your patience. Look forward to seeing you all in 2019!”

Canceled
03/11/2018

Curtis Harding

Locatie: LantarenVenster

Met zijn bejubelde album Soul Power werd Curtis Harding in 2014 in één klap een gearriveerde artiest. Althans, zo leek het. De mid-dertiger, geboren in het arme Saginaw, Michigan, had er wel een curieuze omweg voor nodig. Als zoon van een gospelzangeres moest hij gewoonweg in de muziek terechtkomen.

Sold out
31/10/2018

Sophie Hunger

Support: Dewey

Locatie: LantarenVenster

Je hoort vrijwel meteen aan de muziek van Sophie Hunger dat ze een gecultiveerd persoon is, met wortels diep in zowel pop, folk, jazz, filmmuziek en avant-garde. Nog een bijzondere eigenschap van de Zwitserse : Hunger staat er om bekend haar liedjes ook in verschillende talen te vertolken. Maak je op voor een avond vol grenzeloze popmuziek in LantarenVenster!

29/10/2018

Ólafur Arnalds

SEATED SHOW | ONGEPLACEERD

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Ólafur Arnalds is een gerenommeerd componist, multi-instrumentalist en producer uit IJsland. Arnalds is jarenlang actief bij het toonaangevende label Erased Tapes; hij vormt stromingen als neoklassiek, minimal, experimentele techno en post-rock tot een geheel uniek vocabulaire.

Sold out
28/10/2018

MY BABY

Locatie: Annabel

Het vorige MY BABY album ‘Prehistoric Rhythm’ heeft een grappige titel, want dit album klinkt gewoon als muziek uit de toekomst. Funk, dance, blues, samba, balkanfolk, pop, bhangra, reggaeton, dub, Afrobeat, hip hop, soul… schimmen van al deze stijlen hoor je ergens wel terug, maar strikt binnen de totaalvisie van de band. Alles wordt in de ketel gegooid, omgesmolten en losgelaten op het publiek als een soort voodooritueel.

Sold out
19/10/2018

De Likt

Locatie: Maassilo

De gouden formule van De Likt: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor frontman Jordy Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Jordy net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar.

Sold out
15/10/2018

Marc Broussard

Support: Kat Eaton

Locatie: LantarenVenster

Marc Broussard komt dit najaar met een nieuwe plaat op zak terug naar Rotterdam. De zanger uit Louisiana bezweert de geesten van de klassieke R&B, rock en soul, met een stem die diep raakt. Zijn vader, Louisiana Hall of Fame-gitarist van The Boogie Kings, koesterde Marc’s muzikale gaven toen hij nog een kind was, en de levendige muziekscène in Louisiana deed de rest.

Sold out
07/10/2018

James Farm

Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman & Eric Harland

Locatie: De Doelen, Willem Burgerzaal

Dit bijzondere all-star kwartet met grote namen uit de Amerikaanse jazz – Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman en Eric Harland – komt naar de Doelen. De musici delen een fascinatie voor liedstructuur, groove en eigentijdse invloeden. Hun muziek is ritmisch en technisch complex, en tegelijkertijd rijk aan harmonie en melodie, en dwingend qua emoties.

06/10/2018

Paul Weller

Support: Max Meser

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

Paul Weller, The Modfather himself, geeft een akoestische show in Theater Rotterdam (Schouwburg)! Als bandleider van The Jam werd Weller de grootste rockster in Engeland; bands als The Smiths, The Stones Roses en Oasis volgden uiteindelijk in zijn voetsporen. Weller heeft ook na zijn dagen bij The Jam een blijvende stempel op de popmuziek gedrukt.

Sold out
30/09/2018

The Tallest Man On Earth

When The Bird Sees The Solid Ground

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

The Tallest Man On Earth vertolkt kleine herfstliedjes over grote thema’s alsof zijn leven ervan afhangt. De Zweedse troubadour komt nu met een speciaal audiovisueel project: When The Bird Sees The Solid Ground. Hierbij koppelt hij liedjes aan een reeks zelf-geregisseerde clips. Deze bevatten beelden die tijdens de winter, herfst en zomer zijn geschoten in de VS en Zweden.

Sold out
27/09/2018

Binkbeats

#LoveMusic

Locatie: De Doelen

Vanuit Kytopia werd Binkbeats wereldwijd bekend door zijn Boiler Room-videoserie Beats Unraveled. Daar maakte hij vrij geniale covers van o.a. Aphex Twin, J Dilla en Flying Lotus. Nu verbaast hij vriend en vijand met zijn eigen werk en liveshows, waarvoor hij een enorme collectie instrumenten de bühne op klimt.

14/09/2018

Winne

Support: Ray Fuego

Locatie: Annabel

In navolging op zijn nieuwe single release ‘Winti’ kondigt Winne nu ook een nieuwe clubtour aan. Winne tourde voor het laatst langs de grote podia in 2013 met rapformatie Great Minds. Een heuse zegetocht, die 15 data tellende clubtour verkocht volledig uit en het album kwam op #2 binnen in de Top 100. De nieuwe tour wordt natuurlijk afgetrapt in zijn hometown in Annabel!

Sold out
08/09/2018

Rico & Sticks

Supports: Anne-Fay + Elijah Waters

Locatie: AVL Mundo (Beeldentuin)

Dat Rico & Sticks nog steeds springlevend zijn, wordt bewezen door de lovende recensies van het nieuwe album IZM, de talloze streams en een uitverkochte clubtour langs grote zalen waaronder Annabel. Op 8 september keren ze terug naar Roffa, ditmaal presenteren we Rico & Sticks in de Beeldentuin van Joep van Lieshout in het rauwe stadshavengebied M4H!

04/08/2018

Heather Nova

An intimate acoustic evening

Locatie: Arminius

Heather Nova keert terug naar Rotterdam voor een speciale akoestische set in Arminius. Nova heeft in de jaren 90 een iconische status geworven met prachtalbums als Oyster and Siren. Kenmerkend in haar loopbaan zijn die kraakheldere stem, spannende arrangementen en veelzijdigheid. College rock, folk, country en donkere pop passen feilloos in haar brede vocabulaire.

Sold out
04/07/2018

Mavis Staples

Concert met zit- en staanplaatsen

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg

De warme, doorleefde stem van Mavis Staples is van alle generaties. Vanaf de jaren 50 was Staples het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie The Staples Singers, een van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. Sinds de 60s timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is ze altijd actueel gebleven door steeds nieuwe stromingen te omarmen.

Sold out
23/06/2018

The Jesus and Mary Chain

Enige Nederlandse show!

Locatie: Maassilo

De legendarische The Jesus and Mary Chain komt ein-de-lijk weer naar Rotterdam! De Schotten zijn bijna 35 jaar lang een van de invloedrijkste gitaarbands van het Noordelijk halfrond. Kenmerkend zijn de schurende gitaren, die klinken alsof ze door een versnipperaar vernietigd worden in een industrieel pand. Onder dat machinale fuzzgeweld schuilen echter honingzoete popmelodieën die blijven plakken als een suikerspin.

01/06/2018

Klangstof

Support: M. & Winterdagen

Locatie: Parkeerdek WTC-Beursplein

Klangstof is een dynamische Noors/Nederlandse band rondom Koen van de Wardt. Dynamisch is het toverwoord: de groep klinkt op sommige momenten zo breekbaar als glas, andere songs stijgen op als razende vliegende auto’s door Blade Runner-achtige futuristische bouwwerken. Net als grote voorbeeld Thom Yorke teert van de Wardt op gevoelens van onrust, vervreemding en afzondering.

25/05/2018

Nick Mulvey

Support: Christof van der Ven

Locatie: Maassilo

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carriere en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Sold out
11/05/2018

DeWolff

Special Guest: The Dawn Brothers

Locatie: Maassilo

DeWolff speelt zo’n beetje ieder jaar in Rotterdam, elke keer met nét dat beetje extra bevlogen enthousiasme, virtuositeit en bluf. Als het aan dit illustere trio ligt, maken ze het podium permanent hun thuis. De Electrosaurus is nog lang niet uitgestorven en vanavond aanschouwt de Maassilo eigenhandig de triomf van dit Heilige Beest van de Apocalypse!

Sold out
03/05/2018

Trixie Whitley

Support: St. Solaire

Locatie: LantarenVenster

Met haar fenomenale stem en natuurlijke charme balanceert singer-songwriter Trixie Whitley ergens tussen gospel, bloedstollende soul en krassende blues. Het ene moment klein en breekbaar, om niet veel later uit te barsten in een rauwe euforie.

01/05/2018

Grouper

Support: John Bence

Locatie: Arminius

Grouper, het project van muzikant / vocalist en geluidskunstenaar Liz Harris, blijft verbijsteren met de meest elementaire middelen: een stem, een instrument en de ambiance van haar omgeving. Haar spaarzame composities nemen een intieme ruimte in beslag tussen geluid en melodie, met uitvoeringen die de relatie tussen artiesten en luisteraar overstijgen.

19/04/2018

SOHN

MOMO Festival Opening Night with SOHN, Ivo Dimchev, ISLAND & more

Locatie: Theater Rotterdam

Drie jaar geleden brak SOHN door met zijn briljante Tremors, een fraaie en gelaagde elektro-R&B plaat die eens te meer bewijst dat hitgevoeligheid en het gewaagde experiment elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met liedjes als Artifice en The Wheel vangt de in Oostenrijk wonende Brit een prachtige sound van onderkoelde drummachines en analoge synths, soms bijna geometrisch qua karakter.

Sold out
08/04/2018

Justin Nozuka

Support: Chris Ayer

Locatie: LantarenVenster

Justin Nozuka is de status van veelbelovend talent inmiddels ontgroeid. De Canadees/Japanse zanger is een volwassen artiest, die in september de leeftijd van dertig jaar bereikt. De invloeden van soul, folk en gospel blijven nadrukkelijk aanwezig in zijn muziek, maar de intentie achter zijn ambachtelijke liedjes heeft een extra laag gekregen.

Sold out
04/03/2018

Pokey LaFarge

Support: Esther Rose

Locatie: Maassilo

Pokey LaFarge heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht, getiteld Manic Revelations. We weten allemaal wat dat betekent: de huidige King of Midwestern swing keert terug naar Rotterdam met zijn sensationele band! Evenredig troubadour, entertainer, auteur en rebel, LaFarge brengt rootsy stijlen als ragtime, soul, bluegrass en country tot leven alsof hij deze stromingen zelf allemaal verzonnen heeft.

03/03/2018

The Boxer Rebellion

Support: Victories At Sea

Locatie: Maassilo

The Boxer Rebellion heeft al die jaren zijn onmiskenbare geluid als fundament: alternatieve rocknummers die qua dynamiek net zo ontzagwekkend zijn als de gemiddelde stadionact, maar desondanks terugvallen op de intimiteit van dat ene charmante bandje uit de plaatselijke kroeg.

Sold out
19/02/2018

De Jeugd van Tegenwoordig

Een unieke mini tour, LUEK!

Locatie: Rotown

Het nieuwe album van De Jeugd heet Luek. Ja, dat is een bewuste spelfout, maar wie de jongens al langer dan vandaag volgt, weet dat de Nederlandse taal een kneedbaar iets is. Je kunt het bijvoorbeeld uitspreken als ‘luck’, en inderdaad, van geluk kunnen we absoluut spreken. De show in Annabel was dik uitverkocht, dus voor Rotterdamse fans met FOMO keert De Jeugd als vanouds terug naar Rotown! ‘Met de neus erbovenop’ net als in die goeie ouwe tijd.

Sold out
09/02/2018

MOMO18 PRE-PARTY

Arp Frique, SONNDR, JJΔQ & DJ Caligula

Locatie: AVL Mundo

Op vrijdag 9 februari organiseert Motel Mozaïque in samenwerking met AVL Mundo en OBJECT Rotterdam een muzikale belevenis: The AVL Mundo x Object P A R T Y presents music & art curated by MOMO18. Met optredens van Arp Frique, SONNDR, JJAQ en DJ Caligula (Joep Van Lieshout himself) tussen de kunstwerken van wereldberoemd kunstenaar Joep Van Lieshout.

27/12/2017

De Jeugd Van Tegenwoordig

Support: Cartiez

Locatie: Annabel

Oh nee he. Daar zijn ze weer. Ze hebben je veel te lang niet gezien. Kom dichterbij. Vjeze, Wiwa, Yayo en natuurlijk Bas Bron aka Broncolélé; ze hebben je gemist. Ze steken de hele stad in de fik. Let’s go!

Sold out
08/12/2017

Charles Bradley

R.I.P.

Locatie: Annabel

De vintage soul van Charles Bradley lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn maar de laatbloeier was de zestig al gepasseerd toen hij in 2011 debuteerde met het bejubelde album ‘No Time For Dreaming’. Een nieuwe soulster in de doorleefde stijl van Otis Redding, Wilson Pickett en Percy Sledge was geboren.

Canceled
28/11/2017

Benjamin Clementine

Locatie: de Doelen

De piano is de beste vriend van Benjamin Clementine. De singer-songwriter en poëet kan weliswaar geen noot lezen, de muzikaliteit stroomt letterlijk door zijn aderen als geconcentreerd hemelvuur. Een intensiteit die doet denken aan artiesten als Nina Simone en Antony and The Johnsons, gezongen met dezelfde stroom van bewustzijn zoals Jacques Brel dat deed. Als artiest is Clementine even fascinerend als ongrijpbaar.

Sold out
26/11/2017

JP Cooper

Support: Picture This

Locatie: Maassilo

JP Cooper is naast zijn performance tijdens de liveshows van The Voice Of Holland vooral bekend geworden dankzij de pophits September Song en het dansbare Perfect Strangers (in samenwerking met Jonas Blue). Door zijn verschijning (dreadlocks, baard en rastahoed) verwacht je eigenlijk een zomers reggaegeluid, maar niets is minder waar. De charmante zanger maakt juist fijne soulvolle en zomerse popsongs in de lijn van Ed Sheeran en Ben Harper.

Sold out
22/11/2017

Mark Lanegan Band

Supports: Joe Cardamone & Lyenn

Locatie: Maassilo

Na de dood van Chris Cornell besef je hoeveel het werk van de grunge-iconen verankerd ligt in de originele bands die deze tijdgeest bepaalden. Gelukkig wandelt Mark Lanegan nog onder ons. De voormalige zanger van The Screaming Trees is wat dat betreft een uitzondering op die regel.

Sold out
21/11/2017

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra

Locatie: LantarenVenster

Zangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan heeft vorig jaar met ‘At Swim’ haar meest experimentele plaat tot dusver gemaakt. Na het succes van haar vorige album ‘Passenger’ uit 2011, belandde de Ierse songwriter een beetje tussen wal en schip, rondtrekkend tussen Londen en Parijs op zoek naar inspiratie. Het bevrijdende aanknopingspunt kwam onverwachts: ze kreeg een mailtje van Aaron Dessner van The National met de vraag om samen te werken.

Sold out
17/11/2017

Warhaus

Support: Faces On TV

Locatie: Annabel

Warhaus is het nieuwe project van Maarten Devoldere, het linkerbrein achter Vlaamse indiepop-vedetten Balthazar. Balthazar ging altijd een, relatief gezien, democratisch samenwerkingsproces aan, terwijl Warhaus het tegenovergestelde is. Bij Warhaus laat Devoldere doelbewust zijn ego ontketenen, om meer creatieve risico’s nemen.

07/11/2017

Douwe Bob & Dutch String Collective

Heartstrings Theatertour

Locatie: Theater Rotterdam (locatie: Schouwburg)

Je kunt de carrière van Douwe Bob (24) gerust een jongensboek noemen. Een jongensboek waarin de hoogtepunten elkaar in een bizar hoog tempo opvolgen. Het ene hoofdstuk nog mooier dan het andere. En dan? Dan is het toch een keer tijd voor gas terug. Of: Slow Down, zo je wilt. En dus besloot Douwe dat hij een romantisch programma wil brengen met een strijkorkest én je vijfkoppige band.

Sold out
02/11/2017

Blaudzun

Tear Gun theatertour

Locatie: Oude Luxor Theater

Zes albums na zijn debuut en vele nationale en internationale rockclub- en festivaltournees verder, gaat Blaudzun dit najaar voor het eerst het theater in. Niet met zijn hele band, maar in kleiner verband. Terug naar de basis, terug naar hoe hij tien jaar geleden op de Nederlandse en Vlaamse podia begon.

27/10/2017

Joep Beving

Locatie: Arminius

Met zijn twee meter acht, wilde haardos en vloeiende baard lijkt de Nederlandse pianist Joep Beving wel een vriendelijke reus uit een sprookjesboek voor kinderen. Maar zijn spel – breekbaar, sfeervol en melancholisch – markeert hem als de zachtste der reuzen, die met delicate melodieën de ziel verzachten in deze moeilijke tijden. Joep’s muziek is het tegenmiddel van die hectische wereld van onzekerheid en angst – een soundtrack voor een meer zachtaardige, hoopvolle toekomst.

Sold out
25/10/2017

Peter Hook & The Light

performing the albums "Substance" by Joy Division & New Order

Locatie: Maassilo

Bassist Peter Hook heeft met zowel Joy Division als New Order de landkaart van pop voorgoed veranderd. Met zijn huidige band The Light heeft ‘Hooky’ een simpele missie: het oeuvre van beide bands levend houden. Van Joy Division’s legendarische Closer tot New Order’s Power, Corruption & Lies, Peter Hook & The Light leggen bij elke tournee de focus op een nieuwe plaat.

Sold out
20/10/2017

Spinvis

Locatie: Annabel Rotterdam

Dit jaar viert Spinvis, het alias van Erik de Jong, alweer zijn derde lustrum als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. Een album waarmee hij zichzelf overtreft, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’ en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’).

Sold out
13/10/2017

Rico & Sticks

Support: Yung Nnelg

Locatie: Annabel

Bitterzoet. Hedon. Annabel. HMH. Down The Rabbit Hole. Lowlands. ZiggoDome. Wat begon als een gezellige eenmalige reünie voor Rico & Sticks liep eigenlijk compleet uit de klauwen. De #OpgezwolleTotNu-shows van de twee rappers bevestigden twee dingen: zet Rico & Sticks samen op een podium en de avond wordt vanzelf legendarisch. En ten tweede: Opgezwolle overbrugt iets veel breders dan slechts een generatie binnen de vaderlandse hiphop.

Sold out
02/09/2017

Colin Benders, Winne & Yung Nnelg

& DJ Evelyn Rae & Vanityball

Locatie: AVL Mundo (Beeldentuin)

Op zaterdag 2 september 2017 stelt ‘Fabrique Mozaïque in M4H’ voor de derde maal het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) centraal. Als onderdeel van Fabrique Mozaïque vindt er ’s avonds in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo een heuse block party plaats met optredens van o.a. Colin Benders, Winne en Yung Nnelg.

23/08/2017

Allah-Las

& Altın Gün

Locatie: Maassilo

Bands die het publiek zowel doen swingen als dromen zijn best schaars. Het geweldige Allah-Las is voortouwnemer van de hedendaagse West Coast psychedelica, schatplichtig aan sixtiesbands als The Beach Boys, The Doors en The Byrds. Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid omdat ze stiekem veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje.

Canceled
27/06/2017

Elza Soares

The Woman at the End of the World

Locatie: LantarenVenster

De Braziliaanse protestzangeres Elza Soares wordt bewierookt als de Grande Dame van de sambamuziek. Tijdens haar lange roerige levensloop is Soares een uitgesproken stem gebleven tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse.

16/06/2017

Causes

The Church Tour

Locatie: Arminius

De volmaakte gitaarpop van Causes put net zo goed uit sfeerbeelden als pakkende melodieën: het is muziek die heerlijk binnenkomt tijdens bijvoorbeeld een nachtelijke rit over de snelweg. De band is dit jaar van plan om slechts een handjevol shows te doen, terwijl ze geconcentreerd bezig zijn met het schrijven en opnemen van album numero twee. Omdat Causes dit jaar beperkt te zien is, wordt het des te bijzonderder om ze op 16 juni in Arminius te aanschouwen.

07/05/2017

Orchestra Baobab

Tribute to Ndiouga Dieng

Locatie: LantarenVenster

West-Afrika’s meest iconische band is terug! Tien jaar na hun laatste album en bijna een halve eeuw sinds hun oprichting verrast het uit Senegal afkomstige Orchestra Baobab met een nieuw album en een Europese tournee!

Uitverkocht
07/05/2017

Thee Oh Sees

Supports: zZz, Harry Merry, JC Thomaz & The Missing Slippers, Korfbal, Charlie & The Lesbians

Locatie: Maassilo

Het aantal garagerockbands heeft zich dit decennium in moordend tempo vermenigvuldigd. Er is in die tijd slechts één band aan de top van de voedselketen gebleven. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Thee Oh Sees. De shows van oerrocker John Dwyer en zijn kornuiten worden alleen maar grotesker, luider en energieker.

Sold out
03/05/2017

Tinariwen

& The Mysterons

Locatie: Maassilo

De hypnotiserende woestijnblues van Tinariwen is even zalvend als bezwerend: elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep een herkenbare sound waar een geweldige kracht vanuit gaat. Het nieuwe album Elwan, waar o.a. Kurt Vile, Matt Sweeney en Mark Lanegan aan meewerkten, is opgenomen onder een canvas zeil tussen de zandduinen van M’Hamid in Marokko. Dus dat gritty geluid met zand in de groeven? Ja… grote kans dat het echt zand is.

Uitverkocht
16/04/2017

Alex Vargas

& Kiah Victoria

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Onwerkelijk, hoe snel het soms kan gaan met menig artiest. Neem Alex Vargas bijvoorbeeld. De getalenteerde Uruguayaans-Deense artiest stond vorig jaar nog op het knusse ontdekfestival Stille Nacht. Toen hadden we al sterke vermoedens dat Vargas best wel eens een artiest van formaat kon worden. Als het legendarische Geffen je tekent op basis van slechts een fragment van dertig seconden, dan doe je iets goed.

06/04/2017

tindersticks

Minute Bodies (cine-concert)

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

tindersticks opent op donderdag 6 april het Motel Mozaïque Festival met een exclusief concert: de band speelt live de soundtrack die ze componeerden bij ‘Minute Bodies’, een film van de hand van Stuart A. Staples himself. En ‘exclusief’, dat mag u best letterlijk nemen: dit is de enige Nederlandse show van tindersticks tijdens hun Europese tournee. Na Minute Bodies speelt tindersticks nog een tweede set: “a special collection of tindersticks songs and music”.

25/03/2017

Memphis Maniacs

Maximum Mashup

Locatie: Maassilo

Memphis Maniacs zijn al jaren niet meer weg te denken van de bühnes van de Nederlandse festivals, clubs en evenementen. Als onbetwiste Masters of the Mash-Up timmeren ze ruim een decennium aan de weg. Die weg is er één van inventieve muzikale combinaties & strakke shows en leidt altijd weer naar een extatische party. Het gereedschap bestaat uit hun instrumenten en maniakaal muzikale breinen.

25/03/2017

Bløf

Extra show

Locatie: Annabel

De ambachtelijke teksten, de ontbrandende bezieling in de stem van Jakobsen en ja, ook die Zeeuwse roots blijven een belangrijk fundament voor de muziek van Bløf. De band blijft zich ontwikkelen, maar is kwalitatief gezien zo onveranderlijk gebleven als een strandpaal in de wind.

Uitverkocht
24/03/2017

Bløf

Locatie: Annabel

Je kunt ze op één hand tellen, Nederlandse bands die evenveel hits als haringen in een ton hebben. De Zeeuwse popband Bløf kun je daar ongetwijfeld onder scharen. We noemen voor het gemak Liefs Uit Londen, Ze Is Er Niet, Hier, Dansen Aan Zee, Harder Dan Ik Hebben Kan en (natuurlijk) Aan De Kust. Dat is slechts een kleine bloemlezing van songs die vanavond in Annabel uit volle borst meegebruld worden.

Uitverkocht
14/03/2017

An Evening with K’s Choice

The Backpack Sessions (acoustic tour)

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Onder de titel ‘The Backpack Sessions’ keert de Belgische rockband k’s Choice op 14 maart 2017 terug in Rotterdam voor een show in de Rotterdamse Schouwburg. Op deze zelfde plek gaf de band rond Sarah en Gert Bettens in december 2015 misschien wel hun hardste show ooit, maar ditmaal tonen zij zich van een heel andere kant in een akoestische setting.

Uitverkocht
25/02/2017

Weval (live)

Locatie: Maassilo

Het Amsterdamse duo Weval heeft patent op een geheel originele combinatie van dansbare elektronica en pop, waarin finesse en dromerigheid het voortouw nemen. Met behulp van tintelende beats, samples en zachte synthdekens scheppen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers een minutieuze sound om van te likkebaarden. Geen wonder dat het gerenommeerde houselabel Kompakt Weval zo graag wilde strikken.

Uitverkocht
21/02/2017

Lucky Chops

& Rilan & The Bombardiers

Locatie: Annabel

Muzikanten zeuren tegenwoordig vaak hoe smartphones een concertervaring hinderen, maar uit de energieke Amerikaanse brassband Lucky Chops zul je geen piep horen. Op een doodnormale dag in een New Yorks metrostation, waar Lucky Chops wel vaker meutes trok, werd de band toevallig gefilmd door een Zuid-Amerikaanse toerist. Boem. Miljoenen hits in één dag. De boel vloog de pan uit als wereldwijde sensatie voordat Lucky Chops het zelf besefte.

Uitverkocht
16/02/2017

Josh Ritter

Locatie: Paradijskerk

Josh Ritter is een van de meest fijnzinnige muzikanten van de afgelopen tien jaar, sinds zijn debuut uit 1999 nog altijd even onvoorspelbaar als bevlogen. Het is ook slechts gissen waar Ritter nu mee aan de haal gaat. Dat dit optreden fraai en kippenvel-inducerend gaat worden is in ieder geval zo goed als zeker.

Uitverkocht
22/01/2017

Trentemøller

& Matteo Vallicelli

Locatie: Annabel

Met zijn sensationele vierde album Fixion profileert Trentemøller zich verder als vijfkoppige live-act, die met behulp van fysieke instrumentatie de stijlvolle, grensverleggende producties nieuw leven inblaast. Wie Trentemøller eerder live heeft gezien, weet dat zijn dreigende composities versterkt worden door opwindend visueel vernuft. Deze show in Annabel wordt dan ook absoluut een moetje.

21/01/2017

José González

with The String Theory

Locatie: Nieuwe Luxor Theater

De gevierde singer-songwriter José González, bekend om zijn warme stem gecombineerd met subtiel maar virtuoos gitaarspel, en het internationale collectief The String Theory geven een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van González. Tickets voor deze seated / geplaceerde show zijn nu verkrijgbaar, dus hoe eerder je koopt hoe meer stoelkeuze je hebt!

Uitverkocht
18/12/2016

DeWolff

& Mother's Cake

Locatie: Arminius

Wie DeWolff eens live heeft mogen bewonderen, beseft dat het muzikale erfgoed van Deep Purple, The Doors en The Allman Brothers in goede handen is. De gebroeders van der Poel genereren met orgelvreter Robin Piso een hals-over-kop muziekspektakel dat het woord weergaloos tenminste recht doet. De voetnoten spreken voor zich. DeWolff heeft intussen zes platen in slechts acht jaar tijd uitgebracht. Zo’n beetje iedere festivalweide en clubzaal is weleens een keertje door dat razende jamgeweld met de grond gelijk gemaakt.

Uitverkocht
04/12/2016

Charles Bradley

& support

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

De vintage soul van Charles Bradley lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn maar de laatbloeier was de zestig al gepasseerd toen hij in 2011 debuteerde met het bejubelde album ‘No Time For Dreaming’. Een nieuwe soulster in de doorleefde stijl van Otis Redding, Wilson Pickett en Percy Sledge was geboren.

Canceled
25/11/2016

Therapy?

'Wood & Wire' Acoustic Tour

Locatie: Arminius

Op het vorig jaar uitgebrachte Disquiet, een ijzersterke bloemlezing van alle verschillende stijlvormen die Therapy? door de jaren eigen maakte, was de cirkel eindelijk rond. Wat is dus de volgende stap? In Therapy?’s geval, terug naar de basis. Tijdens de Wood & Wire-tour speelt de band muziek uit het hele oeuvre in akoestische setting.

20/11/2016

Maceo Parker

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown, Bootsy Collins en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

13/11/2016

The Cinematic Orchestra

& Joep Beving

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Woorden schieten behoorlijk tekort zodra je de adembenemende muziek van The Cinematic Orchestra goed laat bezinken. Het beginpunt zit vrijwel altijd bij wat verzamelde samples en een stoffige doos vinyl, rudimentaire producties die boegbeeld Jason Swinscoe onderwerpt aan een steeds roulerende ensemble van topmuzikanten. Al twintig jaar zorgt deze werkwijze dat TCO een uniek vlaggenschip is voor het toonaangevende Ninja Tune label.

Uitverkocht
11/11/2016

Maurits Pauwels Groep

Locatie: Rotown

Mauro Pawlowski is zonder twijfel de meest veelzijdige muzikant uit de Benelux. Meer dan twintig jaar profileert Pawlowski zich als boegbeeld van twee iconische Vlaamse bands, rasentertainer en oprichter van talloze projecten en nieuwe bands. Pop, free-jazz, noise rock, toegepaste muziek, improvisatie, soundtracks, avant-garde…niets is te vreemd in de wereld van Mauro.

10/11/2016

TaxiWars

& Echo Beatty

Locatie: LantarenVenster

TaxiWars is energiek en gevoelig, trots en ambitieus, en kent een punk-instelling die de band onderscheidt van de reguliere jazzscene, allemaal dankzij de pittige, melodische lijnen van de Belgische saxofonist Robin Verheyen en de beklijvende teksten van dEUS frontman Tom Barman. Een dwingende beat, een snijdende sax, fluisterende schuurpapieren zang met een donker, sensueel gevoel.

09/11/2016

DMA’s

& Electric Company

Locatie: Maassilo

De hype rondom DMA’s begon met het fraaie Delete, een melancholisch liedje over het wissen van een voormalige liefde op social media. De snelle buzz werd waargemaakt met het debuut Hills End, dat werkelijk geen slecht nummer kent. Tijdens het schrijfproces rondom het album schopte DMA’s het gestadig van DIY-slaapkamerproject tot de nieuwste rocksensatie… Oftewel, welkom in de 21ste eeuw!

27/10/2016

Typhoon & Jef Neve

Hiphopgenie meets pianofenomeen

Locatie: Arminius

Alsof ze al die tijd buren waren maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu! Typhoon, hiphop-genie, en Jef Neve, pianofenomeen, staken de landsgrenzen over en ontmoetten er elkaar voor het eerst. Bij een gelegenheid kruisten ze elkaar op het podium en zonder repetitie was het er ineens. Magie! Het publiek wreef zich de ogen uit, ‘zijn die twee nummers nu echt spontaan hier ontstaan? Serieus? Wel, graag meer van dat, veel meer!’

Uitverkocht
27/10/2016

Admiral Freebee

Locatie: LantarenVenster

De Antwerpse songwriter Admiral Freebee komt Wake Up And Dream voorstellen in LantarenVenster. Alles bruist en swingt aan deze nieuwe plaat, flink voorzien van breed uitwaaierende gitaren, snedige drumpartijen, even smaakvol als swingend blazerswerk en uitbundige vocalen. Tussendoor wordt ouderwets gerockt, of hartverscheurend gepeinsd dan wel vet geknipoogd. Het klinkt allemaal bekend en toch hebben we het nooit eerder zo van Admiral Freebee gehoord.

23/10/2016

Remy van Kesteren

Tomorrow Eyes

Locatie: LantarenVenster

Om zijn briljante derde Tomorrow Eyes naar het podium te vertalen, zal harpist/componist Remy van Kesteren een volledige band meenemen. Met deze band achter zich verkent Van Kesteren zijn klassiek getrainde vingervlugheden binnen het idioom van pop, rock en jazz, wat verbazingwekkende resultaten oplevert. Nils Frahm noemt Van Kesteren niet voor niets een genie.

21/10/2016

Rats On Rafts & De Kift

& Deutsche Ashram + aftershow Vuurwerk

Locatie: BAR

Drie jaar geleden op het 25-jarige jubileum van Metropolis mochten wij voor het eerst kennismaken met die bijzondere samenwerking tussen De Kift en Rats on Rafts. Aan de ene kant een zootje oude rotten uit de Zaanstreek die dankzij een arsenaal aan schetterende blazers, ongetemde verbeeldingskracht en haast sacraal voorgedragen poëzie zogeheten ‘fanfarepunk’ maakt, uniek is in zijn soort. Aan de andere kant de meest venijnige, tot de tanden bewapende post-punkmoloch van de havenstad.

07/10/2016

Blaudzun

Album release show

Locatie: Annabel

Muziek, artwork en titel zijn nog niet bekend, alleen de releasedatum: vrijdag 7 oktober 2016. Op die dag verschijnt het nieuwe album van Blaudzun en dat vieren Johannes Sigmond en zijn zeskoppige band met Rotown en Motel Mozaïque Concerts in Annabel.

Uitverkocht
30/09/2016

Tommy Emmanuel

with very special guest Andy McKee

Locatie: Nieuwe Luxor Theater

Tommy Emmanuel komt in september van dit jaar weer naar Rotterdam! Het Australische gitaarfenomeen heeft met zijn unieke ‘finger picking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country, rock, klassiek en Spaanse invloeden een grote schare trouwe fans opgebouwd.

29/09/2016

Låpsley

& LGHTNNG

Locatie: LantarenVenster

Het is best zeldzaam dat een talent van Låpsley’s kaliber zo onvoorzien komt bovendrijven. Aanvankelijk zette de 20-jarige producer/songwriter uit Liverpool een handjevol liedjes op SoundCloud om te kunnen delen met familie uit het buitenland. Het verliep net eventjes anders. Blogs en A&R types alom raakten binnen de kortste keren verknocht aan Låpsley’s buitenaards mooie liedjes, die zich precies op het snijvlak van klassieke pop en experimentele neo-R&B bevinden.

Uitverkocht
02/09/2016

De Likt

& DOOXS

Locatie: Melody Partycentre

De Likt heeft allang geen introductie meer nodig. De Rotterdamse rap-formatie van Jordy ‘Simon’ Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek heeft onlangs de uitroepteken achter hun doorbraakjaar gezet met een welverdiende plek op Lowlands en sinds kort 3FM Serious Talent. Hiphoppers, clubgangers, punkers en ja, zelfs jouw gezellige achteroom, iederéén is intussen gecharmeerd van De Likt’s niet-zo-subtiele mengelmoes van hiphop, neo-disco en elektronica.

12/07/2016

Tortoise

& Go March (aftershow)

Locatie: Rotown

Tortoise kun je gerust een van de meest invloedrijke bands van de laatste 25 jaar noemen. De band uit Chicago wordt over het algemeen gezien als een van dé grondleggers van de postrock. Tortoise voert veel meer in hun schild: de groep smeert het canvas vol met elektronische muziek, dub, jazz en progressieve rock tot verbazingwekkende kruisbestuivingen.

13/05/2016

Jack Garratt

& Martin Luke Brown

Locatie: Maassilo Rotterdam

Na James Blake, Chet Faker en SOHN is Jack Garratt de nieuwste popsensatie die singer-songwriting verzoent met complexe, spannende producties en breekbare falsetstem. Onlangs werd Garratt door de BBC uitgeroepen tot The BBC Sound Of 2016, een titel uitgegeven aan artiesten wier geluid representatief is voor deze tijd. Garratt past wat dat betreft perfect in het plaatje.

Uitverkocht
02/05/2016

VENICE

Brunch Buffet Tour

Locatie: de Doelen

De Amerikaanse West Coast band VENICE deelt in hun nieuwe ‘Brunch Buffet Tour’ – aan de hand van een verzameling van hun favoriete covers – hun muzikale herinneringen met het publiek. Na afloop van de show zal de band uitgebreid de tijd nemen voor een Meet & Greet en signeersessie.

Uitverkocht
29/04/2016

De Jeugd Van Tegenwoordig

extra show

Locatie: Annabel

Goed nieuws want De Jeugd Van Tegenwoordig komt met hun nieuwe plaat ‘Manon’ voor een extra show naar Rotterdam!

Uitverkocht
23/04/2016

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

& support

Locatie: Annabel

Op zaterdag 23 april 2016 presenteren Motel Mozaique Concerts en Rotown Rico & Sticks met hun #OpgezwolleTotNu show in Annabel!

15/04/2016

Douwe Bob

& Max Meser

Locatie: Annabel

Op 15 april ’16 presenteren Motel Mozaique en Rotown Douwe Bob in Annabel! Douwe Bob is muzikant in hart en nieren en een goede entertainer. Wat hem onderscheidt van veel van zijn leeftijdsgenoten is zijn diepgang. Op zijn tweede plaat ‘Pass It On’ weet hij de tijdgeest te vangen in scherpe, pakkende popsongs.

Uitverkocht
14/04/2016

De Jeugd Van Tegenwoordig

& support

Locatie: Annabel

De Jeugd Van Tegenwoordig komt met hun nieuwe plaat ‘Manon’ naar Rotterdam: Motel Mozaique en Rotown presenteren DJVT op donderdag 14 april ’16 in de nieuwe popzaal Annabel!

Uitverkocht
11/03/2016

Jett Rebel

The Best Night Of Your Life

Locatie: Maassilo Rotterdam

Een nieuw jaar, een nieuwe tournee, een nieuwe Jett Rebel. In 2016 viert de muzikale alleskunner zijn 25e verjaardag en die mijlpaal wil hij luister bijzetten met het meest productieve jaar uit zijn leven. Heel veel nieuwe muziek, heel veel live spelen. Te beginnen met: The Best Night Of Your Life Tour!

Uitverkocht
03/03/2016

Boy & Bear

& Phoebe Alice Lou

Locatie: Annabel

Op donderdag 3 maart 2016 presenteren Motel Mozaique en Rotown Boy & Bear in Annabel, hun enige Nederlandse optreden! De Australische indiefolkband bracht onlangs hun derde album uit: ‘Limit Of Love’ vol warme, folky rocksongs.

28/02/2016

Tindersticks

& Christine Ott

Locatie: de Doelen

De Britse band Tindersticks keert begin 2016 terug naar Rotterdam. Op zondag 28 februari presenteren Motel Mozaique en Rotown de groep rondom frontman Stuart Staples in de Doelen (seated show!). De show valt samen met de release van het sterke nieuwe album ‘The Waiting Room’.

13/02/2016

De Staat

Locatie: Annabel

De spitsvondigheid waarmee De Staat pop verzoent met experimentele muziek is onovertroffen. Het is alweer twee jaar geleden dat de band rondom Torre Florim I_CON afleverde, de spannendste plaat die De Staat tot nu toe heeft gemaakt. De band werkt aan een nieuwe plaat en keert begin 2016 terug naar Rotterdam!

Uitverkocht
12/02/2016

Memphis Maniacs

The Masters of Mash-Up’s 10th Anniversary

Locatie: Maassilo Rotterdam

Rotown en Motel Mozaique presenteren Memphis Maniacs, The Masters of Mash-Up, zij vieren hun tiende verjaardag op vrijdag 12 februari 2016 in de Maassilo! De kaartverkoop is direct gestart.

Uitverkocht
19/12/2015

How To Throw A Christmas Party

Locatie: LantarenVenster

Hallelujah! Je kon er de klok op gelijk zetten: geen kerst is compleet zonder die weird & wonderful kerstavaganza How To Throw A Christmas Party.

07/12/2015

K’s Choice

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Op maandag 7 december 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown K’s Choice in de Rotterdamse Schouwburg. De band rond Sarah en Gert Bettens bracht onlangs het zeer goed onthaalde nieuwe album The Phantom Cowboy uit waarop K’s Choice harder dan ooit klinkt!

01/12/2015

dEUS

Soft Electric Tour

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

De Belgische rock- en indieband dEUS keer dit najaar terug naar Nederland voor een uitgebreide tournee. Op dinsdag 1 december presenteren Motel Mozaique en Rotown de dEUS Soft Electric Tour in de Rotterdamse Schouwburg.

Uitverkocht
25/11/2015

Marcus Miller

Locatie: LantarenVenster

Ook al is topbassist Marcus Miller dit jaar in de allergrootste zaal van het North Sea Jazz Festival te bewonderen, eind november komt hij terug naar Rotterdam voor een exclusief en intiem clubconcert in LantarenVenster!

Uitverkocht
21/11/2015

Brad Mehldau Trio

Locatie: de Doelen

Pianist Brad Mehldau behoort tot de top van de jazzwereld en speelt in de eredivisie der modern creatieve pianisten. De vaste gast van North Sea Jazz komt op zaterdag 21 november 2015 naar Rotterdam waar LantarenVenster, Motel Mozaique en de Doelen het Brad Mehldau Trio presenteren in de Willem Burger Zaal van de Doelen.

18/11/2015

TaxiWars

feat. Tom Barman & Robin Verheyen

Locatie: BIRD Rotterdam

Twee grote namen uit de Belgische muziek steken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) behoeft in Nederland nauwelijks uitleg. Dat geldt misschien wel voor saxofonist Robin Verheyen, hoewel hij door onze Zuiderburen wordt beschouwd als het wonderkind van de Belgische jazz.

09/11/2015

Ane Brun

& Mariam The Believer

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

In september bracht de Noorse singer-songwriter Ane Brun When I’m Free uit, haar eerste studioalbum sinds 2011, even later gevolgd door een uitgebreide Europese tour (met band). Op maandag 9 november 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Ane Brun in de Rotterdamse Schouwburg.

03/11/2015

Balthazar

& Fossa

Locatie: Annabel

Motel Mozaique en Rotown presenteren i.s.m. 3voor12 de Vlaamse indiehelden van Balthazar in Annabel. Het concert op dinsdag 3 november 2015 is het eerste live-optreden dat voor de nieuwe Rotterdamse popzaal bekend wordt gemaakt.

25/09/2015

Gerson Main

@ Festival De Keuze

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

“Gerson Main dichtte met zijn gevoelige maar luchthartige voordrachten in de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland een gat in de Nederlandse kleinkunst. Hij vervlecht de woorden en wijsheden die hij leerde op straat met de vocabulaire van Van Dale en verovert zo gestaag menig hart.”

23/09/2015

Winterdagen & Friends II

@ Festival De Keuze

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (o.a. Half Way Station). De verhalende muziek waarin winterse melancholie een grote rol speelt is een must voor liefhebbers van Phillip Glass, Nils Frahm en Sigur Rós.

Uitverkocht
11/09/2015

Seasick Steve

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Op vrijdag 11 september 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Seasick Steve in de Rotterdamse Schouwburg. Live is Seasick Steve altijd een verademing om te zien: de anekdotes tovert hij uit de versleten werkpet, de meest wonderbaarlijke geluiden uit zijn zelfgemaakte snarenkasten.

Uitverkocht
10/09/2015

Triggerfinger

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Wat een klapper van een concertbevestiging!! Motel Mozaique en Rotown presenteren Triggerfinger op 10 september 2015 in de Rotterdamse Schouwburg. De kaartverkoop is direct gestart, wees er snel bij!

05/09/2015

Rats On Rafts

Locatie: Het Val van De Hef

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats kun je nu op een unieke plek ervaren; op Het Val van De Hef tijdens Motel Mozaique spin-off Fabrique Mozaique.

30/06/2015

Tarrus Riley & Kenny B

Locatie: Maassilo

Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming naar een modern popgeluid, doorspekt met frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Kenny B is een reggae en dancehall zanger uit Suriname met de meeste nummer één hits in eigen land.

09/06/2015

Gavin James

Locatie: Maassilo

Rotown en Motel Mozaique presenteren de Ierse singer-songwriter Gavin James, bekend van de hit The Book Of Love, op 9 juni 2015 in de Maassilo!

Uitverkocht
23/05/2015

Tinariwen

Locatie: Maassilo

Op zaterdag 23 mei 2015 presenteren Motel Mozaique, BIRD en Rotown de Afrikaanse woestijnbluesband Tinariwen in de Rotterdamse Maassilo. Tickets zijn nog verkrijgbaar!

01/05/2015

Snarky Puppy & Metropole Orkest

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Motel Mozaique en Good Music Company presenteren Snarky Puppy & Het Metropole Orkest op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015!

Uitverkocht
30/04/2015

Colin Stetson & Sarah Neufeld

support-act Aart Strootman

Locatie: LantarenVenster

Op donderdag 30 april 2015 presenteren Motel Mozaique en LantarenVenster het Canadese duo Colin Stetson & Sarah Neufeld. De twee leden van Arcade Fire en oprichters van Bell Orchestre brengen na een aantal solo-projecten in april 2015 hun eerste gezamenlijke album uit.

30/04/2015

Snarky Puppy & Metropole Orkest

Album release 'Sylva'

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Motel Mozaique en Good Music Company presenteren Snarky Puppy & Het Metropole Orkest op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015!

Uitverkocht
11/04/2015

Rats On Rafts

& Support: The Homesick

Locatie: Lichtschip V11

Ja, ja, ze zijn terug! Onze eigen postpunk-vedetten Rats On Rafts presenteren op vrijdag 3 april voor het eerst de langverwachte opvolger van het succesvolle debuut The Moon Is Big.

Uitverkocht
15/03/2015

BinnensteBuiten: Spinvis

Locatie: Noorse Kerk

BinnensteBuiten is een interviewserie waarin het publiek de mens achter de muziek leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond.

16/02/2015

Yann Tiersen

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

De Franse multi-instrumentalist en componist Yann Tiersen komt op 16 februari naar Rotterdam voor een concert in de Rotterdamse Schouwburg. Aanleiding hiervoor is zijn nieuwe (achtste) studio-album getiteld ‘∞ (Infinity)’.

Uitverkocht
12/12/2014

Blaudzun

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Motel Mozaique en Rotown presenteren Blaudzun op vrijdag 12 december 2014 in de Rotterdamse Schouwburg.

07/12/2014

Benjamin Clementine

Locatie: LantarenVenster

Motel Mozaique en LantarenVenster presenteren Benjamin Clementine. De singer-songwriter (25) is een fascinerende verschijning; als een clochard neemt hij op blote voeten plaats achter de vleugel, om vervolgens de sterren van de hemel te spelen.

Uitverkocht
27/11/2014

Jaga Jazzist

Locatie: LantarenVenster

Het grote en illustere Noorse gezelschap Jaga Jazzist bestaat 20 jaar en viert dit jubileum met een exclusieve Europese tour. Op 27 november komen ze naar LantarenVenster!

24/11/2014

Tommy Emmanuel

De Australische gitarist Tommy Emmanuel komt in november van dit jaar terug naar Nederland. De wereldberoemde gitarist die al twee Grammy nominaties op zijn naam mocht schrijven, staat op maandag 24 november 2014 in de grote zaal van de Doelen.

24/11/2014

Lamb

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Lamb will release their sixth album ‘Backspace Unwind’ on October 20. The duo, consisting of […]

21/11/2014

Kintsukuroi

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Kintsukuroi is een gedanste opera van Spinvis en Saartje Van Camp, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. De voorstelling ging afgelopen zomer in première op Oerol en werd de publieksfavoriet van het festival.

31/10/2014

Typhoon

& support-act: Gery Mendes

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Typhoon gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, de langverwachte opvolger van zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uit 2007. Muziekblad OOR noemt de nieuwe plaat ‘een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop’.

Uitverkocht
24/09/2014

Soldier’s Heart

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Vorig jaar werd Soldier’s Heart door Studio Brussel nog gezien als een van de voorlopers van een nieuwe lichting Belgische bands, waarbij de atmosfeer van hun liedjes werd omschreven als een van ‘slapeloze neonnachten in een tropische hotelkamer’.

22/09/2014

The Bootleg Beatles

Precies 50 jaar nadat The Beatles in Nederland waren bezoeken de veelgeprezen The Bootleg Beatles ons land. Op 22 september 2014 speelt deze meest succesvolle en langst bestaande tribute band ter wereld alle hits van The Beatles in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam.

20/09/2014

Winterdagen

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (Half Way Station), bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers. Samen nemen ze je mee op een verkenningstocht van beeldende en minimale muziek, geïnspireerd door artiesten als Nils Frahm en Sigur Rós.

Uitverkocht
19/09/2014

Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang

Locatie: Noorse Kerk

THE ROYAL DUTCH TOUR
SUPPORT: BROEDER DIELEMAN

Uitverkocht
27/06/2014

EELS

Locatie: de Doelen Rotterdam

Motel Mozaique presenteert EELS – met het prachtige nieuwe album ‘The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett’ op zak – op vrijdag 27 juni 2014 in de Doelen Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart, voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar.

05/06/2014

Spinvis

Locatie: LantarenVenster

Motel Mozaique en LantarenVenster presenteren Neerlands beste singer-songwriter Spinvis op donderdag 5 juni, de kaartverkoop is direct gestart!

26/05/2014

Tori Amos

Locatie: de Doelen

Vanwege de enorme belangstelling is besloten om een extra concert toe te voegen aan de ‘Unrepentant Geraldines’ (uit op 9 mei) tour van Tori Amos: op 26 mei 2014 treedt de populaire singer-songwriter en pianiste op in de Doelen te Rotterdam!

12/04/2014

The Kyteman Orchestra

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

[:en]The Kyteman Orchestra live with The Jam Sessions: the ultimate challenge on stage.[:nl]The Kyteman Orchestra live met The Jam Sessions: de ultieme uitdaging op het podium.[:]

Uitverkocht
12/02/2014

James Vincent McMorrow

Support-act: Broken Twin

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

James Vincent McMorrow komt op woensdag 12 februari 2014 naar de Rotterdamse Schouwburg!

Uitverkocht
08/02/2014

Jef Neve

+ Special guest Typhoon

Locatie: LantarenVenster

LantarenVenster en Motel Mozaique presenteren pianist Jef Neve, de succesvolste Belgische jazzmuzikant van dit moment, met special guest Typhoon! In het kader van de opening van het BesteBuren jaar.

Uitverkocht
16/01/2014

Novastar

& support-act: High Hi

Locatie: Maassilo

Motel Mozaique en Rotown presenteren Novastar & support-act High Hi op dinsdag 16 december in de Maassilo. De kaartverkoop voor dit concert is direct gestart!

15/12/2013

De Staat

Support: Ian Clement

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

“In de huidige bloedvorm is De Staat de beste band van Nederland” (NRC Handelsblad) Na […]

03/12/2013

Kane

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Na 3 uitverkochte en spectaculaire Come Together shows in de Westergasfabriek duikt Kane dit najaar […]

29/11/2013

De Jeugd van Tegenwoordig

& Falco Benz

Locatie: Maassilo

Rotown en Motel Mozaique presenteren De Jeugd van Tegenwoordig op vrijdag 29 november in de […]

Uitverkocht
17/11/2013

Venice

Locatie: de Doelen

Ter promotie van hun eerste nieuwe studio album in zes jaar tijd, getiteld What Summer […]

Uitverkocht
02/11/2013

Emiliana Torrini

Support: Clean Pete

Locatie: Maassilo

Op zaterdag 2 november presenteert Motel Mozaique de IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini in de Maassilo […]

22/10/2013

Guus Meeuwis

Support: Isabelle Amé

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Na een periode in de studio voor zijn nieuwe album en een zomer met festivals […]

24/09/2013

broeder Dieleman & Herrek

Locatie: Rotown

Troubadour broeder Dieleman liet op afgelopen Motel Mozaique Festival al zien dat hij een bijzondere […]

22/09/2013

Gruppo di Pawlowski

Locatie: Locatie: BAR

Veelzijdigheid is de beste vriend van Mauro. Er schuilt een zachte singer-songwriter in de gitarist […]

19/09/2013

Warhaus

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Warhaus is het gloednieuwe zijproject van Maarten Devoldere, zanger, toetsenist en co-oprichter van Balthazar. En […]

18/09/2013

Ed Kowalczyk ‘I Alone – Acoustic’

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Ed Kowalczyk, de legendarische frontman van de Amerikaanse rockband LIVE, komt op woensdag 18 september […]

Uitverkocht
07/09/2013

SKIP&DIE @ Fabrique Mozaique

SKIP&DIE, een tikkie absurd, opzwepende beats en een frontvrouw die weet wat performen is. De […]

23/06/2013

Gogol Bordello

Support: Amariszi

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Tussen optredens op grote festivals als Hurricane, Rock Werchter en Rock in Rio door duikt […]

07/12/2012

the valtari mystery film experiment

Locatie: De Unie

Geen concert dit keer, maar een film (experiment). See Me Hear Me en Motel Mozaique […]

Uitverkocht
24/11/2012

The Kyteman Orchestra

Locatie: de Doelen

Met gepaste trots presenteren Motel Mozaique en de Doelen: The Kyteman Orchestra, op zaterdag 24 november […]

Uitverkocht
21/11/2012

Go Back To The Zoo

Support: The Elementary Penguins

Locatie: Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Tickets a € 17,50 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via: – Rotterdamse Schouwburg; website, kassa (ma-za van […]

20/11/2012

Maceo Parker

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Na The Kyteman Orchestra keert ook Maceo Parker na North Sea Jazz – waar hij de […]

09/11/2012

Tindersticks

Support: Thomas Belhom

Locatie: Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Tickets a €29,00 (ex. servicekosten) zijn hier verkrijgbaar via onze online ticketshop, of via www.ticketservice.nl, de Ticketlijn […]

Uitverkocht
01/10/2012

Tori Amos – The Gold Dust Orchestral Tour

The Gold Dust Orchestral Tour

Locatie: Locatie: de Doelen

Motel Mozaique en de Doelen presenteren op maandag 1 oktober 2012 de enige Nederlandse show […]

Uitverkocht
27/05/2012

Dez Mona & BOX: Saga

Saga

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg en Operadagen Rotterdam Dez Mona […]

11/05/2012

Blaudzun ‘The Acoustic Sessions’

The Acoustic Sessions

Locatie: de Doelen

 UITVERKOCHT! Special guest: Emmett Tinley Datum: Vrijdag 11 mei 2012 Locatie: de Doelen (Jurriaanse Zaal […]

Uitverkocht
06/05/2012

Katzenjammer

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Entree: € 16,- (ex. servicekosten) / Voorverkoop is gestart, klik hier om direct e-tickets te kopen via de […]

22/04/2012

De Avonduren

Locatie: Op het dak van de Hofbogen

Entree: € 7,50 (ex. servicekosten) / Voorverkoop is direct gestart, klik hier om e-tickets te kopen via de […]

10/04/2012

Zita Swoon Group: New Old World

Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Entree: € 22,00 (ex. servicekosten) / Voorverkoop is gestart, klik hier om direct e-tickets te […]

}

Concert news

Newsletter

Follow us