02/09/2017

Colin Benders, Winne & Yung Nnelg

& DJ Evelyn Rae & Vanityball

Op zaterdag 2 september 2017 stelt ‘Fabrique Mozaïque in M4H’ voor de derde maal het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) centraal. Als onderdeel van Fabrique Mozaïque vindt er ’s avonds in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo een heuse block party plaats met optredens van o.a. Colin Benders, Winne en Yung Nnelg.

23/08/2017

Allah-Las

& Altın Gün

Bands die het publiek zowel doen swingen als dromen zijn best schaars. Het geweldige Allah-Las is voortouwnemer van de hedendaagse West Coast psychedelica, schatplichtig aan sixtiesbands als The Beach Boys, The Doors en The Byrds. Het succes van de Californische band is de laatste jaren enorm gegroeid omdat ze stiekem veel meer zijn dan een gezellig retro-revivalbandje.

Canceled
27/06/2017

Elza Soares

The Woman at the End of the World

De Braziliaanse protestzangeres Elza Soares wordt bewierookt als de Grande Dame van de sambamuziek. Tijdens haar lange roerige levensloop is Soares een uitgesproken stem gebleven tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse. Voor haar aangrijpende 34ste album ‘The Woman at the End of the World’ verliet Soares haar geliefde Rio de Janeiro om met sleutelfiguren uit São Paulo’s dirty samba scene samen te werken. Samen hebben ze een meesterwerk afgeleverd dat de vuistregels van Braziliaanse muziek dapper aan de laars lapt: avant-garde, rock, noise, jazz, soul, dub en funk vervlochten met de rijke historie van samba.

16/06/2017

Causes

The Church Tour

De volmaakte gitaarpop van Causes put net zo goed uit sfeerbeelden als pakkende melodieën: het is muziek die heerlijk binnenkomt tijdens bijvoorbeeld een nachtelijke rit over de snelweg. De band is dit jaar van plan om slechts een handjevol shows te doen, terwijl ze geconcentreerd bezig zijn met het schrijven en opnemen van album numero twee. Omdat Causes dit jaar beperkt te zien is, wordt het des te bijzonderder om ze op 16 juni in Arminius te aanschouwen.

07/05/2017

Thee Oh Sees

Supports: zZz, Harry Merry, JC Thomaz & The Missing Slippers, Korfbal, Charlie & The Lesbians

Het aantal garagerockbands heeft zich dit decennium in moordend tempo vermenigvuldigd. Er is in die tijd slechts één band aan de top van de voedselketen gebleven. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Thee Oh Sees. De shows van oerrocker John Dwyer en zijn kornuiten worden alleen maar grotesker, luider en energieker.

Uitverkocht
07/05/2017

Orchestra Baobab

Tribute to Ndiouga Dieng

West-Afrika’s meest iconische band is terug! Tien jaar na hun laatste album en bijna een halve eeuw sinds hun oprichting verrast het uit Senegal afkomstige Orchestra Baobab met een nieuw album en een Europese tournee!

Uitverkocht
03/05/2017

Tinariwen

& The Mysterons

De hypnotiserende woestijnblues van Tinariwen is even zalvend als bezwerend: elektrische gitaren, bas en percussie stuwen de nummers voort, vaak samen gezongen, in een onophoudelijke drive. Daarmee creëert de groep een herkenbare sound waar een geweldige kracht vanuit gaat. Het nieuwe album Elwan, waar o.a. Kurt Vile, Matt Sweeney en Mark Lanegan aan meewerkten, is opgenomen onder een canvas zeil tussen de zandduinen van M’Hamid in Marokko. Dus dat gritty geluid met zand in de groeven? Ja… grote kans dat het echt zand is.

Uitverkocht
16/04/2017

Alex Vargas

& Kiah Victoria

Onwerkelijk, hoe snel het soms kan gaan met menig artiest. Neem Alex Vargas bijvoorbeeld. De getalenteerde Uruguayaans-Deense artiest stond vorig jaar nog op het knusse ontdekfestival Stille Nacht. Toen hadden we al sterke vermoedens dat Vargas best wel eens een artiest van formaat kon worden. Als het legendarische Geffen je tekent op basis van slechts een fragment van dertig seconden, dan doe je iets goed.

06/04/2017

tindersticks

Minute Bodies (cine-concert)

tindersticks opent op donderdag 6 april het Motel Mozaïque Festival met een exclusief concert: de band speelt live de soundtrack die ze componeerden bij ‘Minute Bodies’, een film van de hand van Stuart A. Staples himself. En ‘exclusief’, dat mag u best letterlijk nemen: dit is de enige Nederlandse show van tindersticks tijdens hun Europese tournee. Na Minute Bodies speelt tindersticks nog een tweede set: “a special collection of tindersticks songs and music”.

25/03/2017

Memphis Maniacs

Maximum Mashup

Memphis Maniacs zijn al jaren niet meer weg te denken van de bühnes van de Nederlandse festivals, clubs en evenementen. Als onbetwiste Masters of the Mash-Up timmeren ze ruim een decennium aan de weg. Die weg is er één van inventieve muzikale combinaties & strakke shows en leidt altijd weer naar een extatische party. Het gereedschap bestaat uit hun instrumenten en maniakaal muzikale breinen.

25/03/2017

Bløf

Extra show

De ambachtelijke teksten, de ontbrandende bezieling in de stem van Jakobsen en ja, ook die Zeeuwse roots blijven een belangrijk fundament voor de muziek van Bløf. De band blijft zich ontwikkelen, maar is kwalitatief gezien zo onveranderlijk gebleven als een strandpaal in de wind.

Uitverkocht
24/03/2017

Bløf

Je kunt ze op één hand tellen, Nederlandse bands die evenveel hits als haringen in een ton hebben. De Zeeuwse popband Bløf kun je daar ongetwijfeld onder scharen. We noemen voor het gemak Liefs Uit Londen, Ze Is Er Niet, Hier, Dansen Aan Zee, Harder Dan Ik Hebben Kan en (natuurlijk) Aan De Kust. Dat is slechts een kleine bloemlezing van songs die vanavond in Annabel uit volle borst meegebruld worden.

Uitverkocht
14/03/2017

An Evening with K’s Choice

The Backpack Sessions (acoustic tour)

Onder de titel ‘The Backpack Sessions’ keert de Belgische rockband k’s Choice op 14 maart 2017 terug in Rotterdam voor een show in de Rotterdamse Schouwburg. Op deze zelfde plek gaf de band rond Sarah en Gert Bettens in december 2015 misschien wel hun hardste show ooit, maar ditmaal tonen zij zich van een heel andere kant in een akoestische setting.

Uitverkocht
25/02/2017

Weval (live)

Het Amsterdamse duo Weval heeft patent op een geheel originele combinatie van dansbare elektronica en pop, waarin finesse en dromerigheid het voortouw nemen. Met behulp van tintelende beats, samples en zachte synthdekens scheppen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers een minutieuze sound om van te likkebaarden. Geen wonder dat het gerenommeerde houselabel Kompakt Weval zo graag wilde strikken.

Uitverkocht
21/02/2017

Lucky Chops

& Rilan & The Bombardiers

Muzikanten zeuren tegenwoordig vaak hoe smartphones een concertervaring hinderen, maar uit de energieke Amerikaanse brassband Lucky Chops zul je geen piep horen. Op een doodnormale dag in een New Yorks metrostation, waar Lucky Chops wel vaker meutes trok, werd de band toevallig gefilmd door een Zuid-Amerikaanse toerist. Boem. Miljoenen hits in één dag. De boel vloog de pan uit als wereldwijde sensatie voordat Lucky Chops het zelf besefte.

Uitverkocht
16/02/2017

Josh Ritter

Josh Ritter is een van de meest fijnzinnige muzikanten van de afgelopen tien jaar, sinds zijn debuut uit 1999 nog altijd even onvoorspelbaar als bevlogen. Het is ook slechts gissen waar Ritter nu mee aan de haal gaat. Dat dit optreden fraai en kippenvel-inducerend gaat worden is in ieder geval zo goed als zeker.

Uitverkocht
22/01/2017

Trentemøller

& Matteo Vallicelli

Met zijn sensationele vierde album Fixion profileert Trentemøller zich verder als vijfkoppige live-act, die met behulp van fysieke instrumentatie de stijlvolle, grensverleggende producties nieuw leven inblaast. Wie Trentemøller eerder live heeft gezien, weet dat zijn dreigende composities versterkt worden door opwindend visueel vernuft. Deze show in Annabel wordt dan ook absoluut een moetje.

21/01/2017

José González

with The String Theory

De gevierde singer-songwriter José González, bekend om zijn warme stem gecombineerd met subtiel maar virtuoos gitaarspel, en het internationale collectief The String Theory geven een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van González. Tickets voor deze seated / geplaceerde show zijn nu verkrijgbaar, dus hoe eerder je koopt hoe meer stoelkeuze je hebt!

Uitverkocht
18/12/2016

DeWolff

& Mother's Cake

Wie DeWolff eens live heeft mogen bewonderen, beseft dat het muzikale erfgoed van Deep Purple, The Doors en The Allman Brothers in goede handen is. De gebroeders van der Poel genereren met orgelvreter Robin Piso een hals-over-kop muziekspektakel dat het woord weergaloos tenminste recht doet. De voetnoten spreken voor zich. DeWolff heeft intussen zes platen in slechts acht jaar tijd uitgebracht. Zo’n beetje iedere festivalweide en clubzaal is weleens een keertje door dat razende jamgeweld met de grond gelijk gemaakt.

Uitverkocht
04/12/2016

Charles Bradley = gecanceld

& support

De vintage soul van Charles Bradley lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn maar de laatbloeier was de zestig al gepasseerd toen hij in 2011 debuteerde met het bejubelde album ‘No Time For Dreaming’. Een nieuwe soulster in de doorleefde stijl van Otis Redding, Wilson Pickett en Percy Sledge was geboren.

25/11/2016

Therapy?

'Wood & Wire' Acoustic Tour

Op het vorig jaar uitgebrachte Disquiet, een ijzersterke bloemlezing van alle verschillende stijlvormen die Therapy? door de jaren eigen maakte, was de cirkel eindelijk rond. Wat is dus de volgende stap? In Therapy?’s geval, terug naar de basis. Tijdens de Wood & Wire-tour speelt de band muziek uit het hele oeuvre in akoestische setting.

20/11/2016

Maceo Parker

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown, Bootsy Collins en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

13/11/2016

The Cinematic Orchestra

& Joep Beving

Woorden schieten behoorlijk tekort zodra je de adembenemende muziek van The Cinematic Orchestra goed laat bezinken. Het beginpunt zit vrijwel altijd bij wat verzamelde samples en een stoffige doos vinyl, rudimentaire producties die boegbeeld Jason Swinscoe onderwerpt aan een steeds roulerende ensemble van topmuzikanten. Al twintig jaar zorgt deze werkwijze dat TCO een uniek vlaggenschip is voor het toonaangevende Ninja Tune label.

Uitverkocht
11/11/2016

Maurits Pauwels Groep

Mauro Pawlowski is zonder twijfel de meest veelzijdige muzikant uit de Benelux. Meer dan twintig jaar profileert Pawlowski zich als boegbeeld van twee iconische Vlaamse bands, rasentertainer en oprichter van talloze projecten en nieuwe bands. Pop, free-jazz, noise rock, toegepaste muziek, improvisatie, soundtracks, avant-garde…niets is te vreemd in de wereld van Mauro.

10/11/2016

TaxiWars

& Echo Beatty

TaxiWars is energiek en gevoelig, trots en ambitieus, en kent een punk-instelling die de band onderscheidt van de reguliere jazzscene, allemaal dankzij de pittige, melodische lijnen van de Belgische saxofonist Robin Verheyen en de beklijvende teksten van dEUS frontman Tom Barman. Een dwingende beat, een snijdende sax, fluisterende schuurpapieren zang met een donker, sensueel gevoel.

09/11/2016

DMA’s

& Electric Company

Van de felle postpunk-opener Timeless tot aan de zonovergoten powerpop van afsluiter Play It Out, DMA’s komt continu fris uit de wind met songs die subtiel en geraffineerd allerlei stijlen aantikken. Blown Away doet bijvoorbeeld denken aan het eeuwig onderschatte The Beta Band, Straight Away vangt het tijdloze sentiment van de beste R.E.M.-hits en Lay Down en In The Moment drijft voort op die typisch dwingende Stone Roses-grooves. Herkenningspunten alom, maar bovenal schrijft DMA’s formidabele liedjes waarmee ze de rest van de hedendaagse Britpop-adepten ver achter zich laten.

27/10/2016

Admiral Freebee

De Antwerpse songwriter Admiral Freebee komt Wake Up And Dream voorstellen in LantarenVenster. Alles bruist en swingt aan deze nieuwe plaat, flink voorzien van breed uitwaaierende gitaren, snedige drumpartijen, even smaakvol als swingend blazerswerk en uitbundige vocalen. Tussendoor wordt ouderwets gerockt, of hartverscheurend gepeinsd dan wel vet geknipoogd. Het klinkt allemaal bekend en toch hebben we het nooit eerder zo van Admiral Freebee gehoord.

27/10/2016

Typhoon & Jef Neve

Hiphopgenie meets pianofenomeen

Alsof ze al die tijd buren waren maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu! Typhoon, hiphop-genie, en Jef Neve, pianofenomeen, staken de landsgrenzen over en ontmoetten er elkaar voor het eerst. Bij een gelegenheid kruisten ze elkaar op het podium en zonder repetitie was het er ineens. Magie! Het publiek wreef zich de ogen uit, ‘zijn die twee nummers nu echt spontaan hier ontstaan? Serieus? Wel, graag meer van dat, veel meer!’

Uitverkocht
23/10/2016

Remy van Kesteren

Tomorrow Eyes

Om zijn briljante derde Tomorrow Eyes naar het podium te vertalen, zal harpist/componist Remy van Kesteren een volledige band meenemen. Met deze band achter zich verkent Van Kesteren zijn klassiek getrainde vingervlugheden binnen het idioom van pop, rock en jazz, wat verbazingwekkende resultaten oplevert. Nils Frahm noemt Van Kesteren niet voor niets een genie.

21/10/2016

Rats On Rafts & De Kift

& Deutsche Ashram + aftershow Vuurwerk

Drie jaar geleden op het 25-jarige jubileum van Metropolis mochten wij voor het eerst kennismaken met die bijzondere samenwerking tussen De Kift en Rats on Rafts. Aan de ene kant een zootje oude rotten uit de Zaanstreek die dankzij een arsenaal aan schetterende blazers, ongetemde verbeeldingskracht en haast sacraal voorgedragen poëzie zogeheten ‘fanfarepunk’ maakt, uniek is in zijn soort. Aan de andere kant de meest venijnige, tot de tanden bewapende post-punkmoloch van de havenstad.

07/10/2016

Blaudzun

Album release show

Muziek, artwork en titel zijn nog niet bekend, alleen de releasedatum: vrijdag 7 oktober 2016. Op die dag verschijnt het nieuwe album van Blaudzun en dat vieren Johannes Sigmond en zijn zeskoppige band met Rotown en Motel Mozaïque Concerts in Annabel.

Uitverkocht
30/09/2016

Tommy Emmanuel

with very special guest Andy McKee

Tommy Emmanuel komt in september van dit jaar weer naar Rotterdam! Het Australische gitaarfenomeen heeft met zijn unieke ‘finger picking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country, rock, klassiek en Spaanse invloeden een grote schare trouwe fans opgebouwd.

29/09/2016

Låpsley

& LGHTNNG

Het is best zeldzaam dat een talent van Låpsley’s kaliber zo onvoorzien komt bovendrijven. Aanvankelijk zette de 20-jarige producer/songwriter uit Liverpool een handjevol liedjes op SoundCloud om te kunnen delen met familie uit het buitenland. Het verliep net eventjes anders. Blogs en A&R types alom raakten binnen de kortste keren verknocht aan Låpsley’s buitenaards mooie liedjes, die zich precies op het snijvlak van klassieke pop en experimentele neo-R&B bevinden.

Uitverkocht
02/09/2016

De Likt

& DOOXS

De Likt heeft allang geen introductie meer nodig. De Rotterdamse rap-formatie van Jordy ‘Simon’ Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek heeft onlangs de uitroepteken achter hun doorbraakjaar gezet met een welverdiende plek op Lowlands en sinds kort 3FM Serious Talent. Hiphoppers, clubgangers, punkers en ja, zelfs jouw gezellige achteroom, iederéén is intussen gecharmeerd van De Likt’s niet-zo-subtiele mengelmoes van hiphop, neo-disco en elektronica.

12/07/2016

Tortoise

& Go March (aftershow)

Tortoise kun je gerust een van de meest invloedrijke bands van de laatste 25 jaar noemen. De band uit Chicago wordt over het algemeen gezien als een van dé grondleggers van de postrock. Tortoise voert veel meer in hun schild: de groep smeert het canvas vol met elektronische muziek, dub, jazz en progressieve rock tot verbazingwekkende kruisbestuivingen.

13/05/2016

Jack Garratt

& Martin Luke Brown

Na James Blake, Chet Faker en SOHN is Jack Garratt de nieuwste popsensatie die singer-songwriting verzoent met complexe, spannende producties en breekbare falsetstem. Onlangs werd Garratt door de BBC uitgeroepen tot The BBC Sound Of 2016, een titel uitgegeven aan artiesten wier geluid representatief is voor deze tijd. Garratt past wat dat betreft perfect in het plaatje.

Uitverkocht
02/05/2016

VENICE

Brunch Buffet Tour

De Amerikaanse West Coast band VENICE deelt in hun nieuwe ‘Brunch Buffet Tour’ – aan de hand van een verzameling van hun favoriete covers – hun muzikale herinneringen met het publiek. Na afloop van de show zal de band uitgebreid de tijd nemen voor een Meet & Greet en signeersessie.

Uitverkocht
29/04/2016

De Jeugd Van Tegenwoordig

extra show

Goed nieuws want De Jeugd Van Tegenwoordig komt met hun nieuwe plaat ‘Manon’ voor een extra show naar Rotterdam!

Uitverkocht
23/04/2016

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

& support

Op zaterdag 23 april 2016 presenteren Motel Mozaique Concerts en Rotown Rico & Sticks met hun #OpgezwolleTotNu show in Annabel!

Uitverkocht
15/04/2016

Douwe Bob

& Max Meser

Op 15 april ’16 presenteren Motel Mozaique en Rotown Douwe Bob in Annabel! Douwe Bob is muzikant in hart en nieren en een goede entertainer. Wat hem onderscheidt van veel van zijn leeftijdsgenoten is zijn diepgang. Op zijn tweede plaat ‘Pass It On’ weet hij de tijdgeest te vangen in scherpe, pakkende popsongs.

Uitverkocht
14/04/2016

De Jeugd Van Tegenwoordig

& support

De Jeugd Van Tegenwoordig komt met hun nieuwe plaat ‘Manon’ naar Rotterdam: Motel Mozaique en Rotown presenteren DJVT op donderdag 14 april ’16 in de nieuwe popzaal Annabel!

Uitverkocht
11/03/2016

Jett Rebel

The Best Night Of Your Life

Een nieuw jaar, een nieuwe tournee, een nieuwe Jett Rebel. In 2016 viert de muzikale alleskunner zijn 25e verjaardag en die mijlpaal wil hij luister bijzetten met het meest productieve jaar uit zijn leven. Heel veel nieuwe muziek, heel veel live spelen. Te beginnen met: The Best Night Of Your Life Tour!

Uitverkocht
03/03/2016

Boy & Bear

& Phoebe Alice Lou

Op donderdag 3 maart 2016 presenteren Motel Mozaique en Rotown Boy & Bear in Annabel, hun enige Nederlandse optreden! De Australische indiefolkband bracht onlangs hun derde album uit: ‘Limit Of Love’ vol warme, folky rocksongs.

28/02/2016

Tindersticks

& Christine Ott

De Britse band Tindersticks keert begin 2016 terug naar Rotterdam. Op zondag 28 februari presenteren Motel Mozaique en Rotown de groep rondom frontman Stuart Staples in de Doelen (seated show!). De show valt samen met de release van het sterke nieuwe album ‘The Waiting Room’.

13/02/2016

De Staat

De spitsvondigheid waarmee De Staat pop verzoent met experimentele muziek is onovertroffen. Het is alweer twee jaar geleden dat de band rondom Torre Florim I_CON afleverde, de spannendste plaat die De Staat tot nu toe heeft gemaakt. De band werkt aan een nieuwe plaat en keert begin 2016 terug naar Rotterdam!

Uitverkocht
12/02/2016

Memphis Maniacs

The Masters of Mash-Up’s 10th Anniversary

Rotown en Motel Mozaique presenteren Memphis Maniacs, The Masters of Mash-Up, zij vieren hun tiende verjaardag op vrijdag 12 februari 2016 in de Maassilo! De kaartverkoop is direct gestart.

Uitverkocht
19/12/2015

How To Throw A Christmas Party

Hallelujah! Je kon er de klok op gelijk zetten: geen kerst is compleet zonder die weird & wonderful kerstavaganza How To Throw A Christmas Party.

07/12/2015

K’s Choice

Op maandag 7 december 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown K’s Choice in de Rotterdamse Schouwburg. De band rond Sarah en Gert Bettens bracht onlangs het zeer goed onthaalde nieuwe album The Phantom Cowboy uit waarop K’s Choice harder dan ooit klinkt!

01/12/2015

dEUS

Soft Electric Tour

De Belgische rock- en indieband dEUS keer dit najaar terug naar Nederland voor een uitgebreide tournee. Op dinsdag 1 december presenteren Motel Mozaique en Rotown de dEUS Soft Electric Tour in de Rotterdamse Schouwburg.

Uitverkocht
25/11/2015

Marcus Miller

Ook al is topbassist Marcus Miller dit jaar in de allergrootste zaal van het North Sea Jazz Festival te bewonderen, eind november komt hij terug naar Rotterdam voor een exclusief en intiem clubconcert in LantarenVenster!

Uitverkocht
21/11/2015

Brad Mehldau Trio

Pianist Brad Mehldau behoort tot de top van de jazzwereld en speelt in de eredivisie der modern creatieve pianisten. De vaste gast van North Sea Jazz komt op zaterdag 21 november 2015 naar Rotterdam waar LantarenVenster, Motel Mozaique en de Doelen het Brad Mehldau Trio presenteren in de Willem Burger Zaal van de Doelen.

18/11/2015

TaxiWars

feat. Tom Barman & Robin Verheyen

Twee grote namen uit de Belgische muziek steken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) behoeft in Nederland nauwelijks uitleg. Dat geldt misschien wel voor saxofonist Robin Verheyen, hoewel hij door onze Zuiderburen wordt beschouwd als het wonderkind van de Belgische jazz.

09/11/2015

Ane Brun

& Mariam The Believer

In september bracht de Noorse singer-songwriter Ane Brun When I’m Free uit, haar eerste studioalbum sinds 2011, even later gevolgd door een uitgebreide Europese tour (met band). Op maandag 9 november 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Ane Brun in de Rotterdamse Schouwburg.

03/11/2015

Balthazar

& Fossa

Motel Mozaique en Rotown presenteren i.s.m. 3voor12 de Vlaamse indiehelden van Balthazar in Annabel. Het concert op dinsdag 3 november 2015 is het eerste live-optreden dat voor de nieuwe Rotterdamse popzaal bekend wordt gemaakt.

Uitverkocht
25/09/2015

Gerson Main

@ Festival De Keuze

“Gerson Main dichtte met zijn gevoelige maar luchthartige voordrachten in de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland een gat in de Nederlandse kleinkunst. Hij vervlecht de woorden en wijsheden die hij leerde op straat met de vocabulaire van Van Dale en verovert zo gestaag menig hart.”

23/09/2015

Winterdagen & Friends II

@ Festival De Keuze

Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (o.a. Half Way Station). De verhalende muziek waarin winterse melancholie een grote rol speelt is een must voor liefhebbers van Phillip Glass, Nils Frahm en Sigur Rós.

Uitverkocht
11/09/2015

Seasick Steve

Op vrijdag 11 september 2015 presenteren Motel Mozaique en Rotown Seasick Steve in de Rotterdamse Schouwburg. Live is Seasick Steve altijd een verademing om te zien: de anekdotes tovert hij uit de versleten werkpet, de meest wonderbaarlijke geluiden uit zijn zelfgemaakte snarenkasten.

Uitverkocht
10/09/2015

Triggerfinger

Wat een klapper van een concertbevestiging!! Motel Mozaique en Rotown presenteren Triggerfinger op 10 september 2015 in de Rotterdamse Schouwburg. De kaartverkoop is direct gestart, wees er snel bij!

Uitverkocht
05/09/2015

Rats On Rafts

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats kun je nu op een unieke plek ervaren; op Het Val van De Hef tijdens Motel Mozaique spin-off Fabrique Mozaique.

30/06/2015

Tarrus Riley & Kenny B

Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming naar een modern popgeluid, doorspekt met frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Kenny B is een reggae en dancehall zanger uit Suriname met de meeste nummer één hits in eigen land.

09/06/2015

Gavin James

Rotown en Motel Mozaique presenteren de Ierse singer-songwriter Gavin James, bekend van de hit The Book Of Love, op 9 juni 2015 in de Maassilo!

Uitverkocht
23/05/2015

Tinariwen

Op zaterdag 23 mei 2015 presenteren Motel Mozaique, BIRD en Rotown de Afrikaanse woestijnbluesband Tinariwen in de Rotterdamse Maassilo. Tickets zijn nog verkrijgbaar!

01/05/2015

Snarky Puppy & Metropole Orkest

Motel Mozaique en Good Music Company presenteren Snarky Puppy & Het Metropole Orkest op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015!

Uitverkocht
30/04/2015

Colin Stetson & Sarah Neufeld

support-act Aart Strootman

Op donderdag 30 april 2015 presenteren Motel Mozaique en LantarenVenster het Canadese duo Colin Stetson & Sarah Neufeld. De twee leden van Arcade Fire en oprichters van Bell Orchestre brengen na een aantal solo-projecten in april 2015 hun eerste gezamenlijke album uit.

30/04/2015

Snarky Puppy & Metropole Orkest

Album release 'Sylva'

Motel Mozaique en Good Music Company presenteren Snarky Puppy & Het Metropole Orkest op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015!

Uitverkocht
11/04/2015

Rats On Rafts

& Support: The Homesick

Ja, ja, ze zijn terug! Onze eigen postpunk-vedetten Rats On Rafts presenteren op vrijdag 3 april voor het eerst de langverwachte opvolger van het succesvolle debuut The Moon Is Big.

Uitverkocht
15/03/2015

BinnensteBuiten: Spinvis

BinnensteBuiten is een interviewserie waarin het publiek de mens achter de muziek leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond.

16/02/2015

Yann Tiersen

De Franse multi-instrumentalist en componist Yann Tiersen komt op 16 februari naar Rotterdam voor een concert in de Rotterdamse Schouwburg. Aanleiding hiervoor is zijn nieuwe (achtste) studio-album getiteld ‘∞ (Infinity)’.

Uitverkocht
12/12/2014

Blaudzun

Motel Mozaique en Rotown presenteren Blaudzun op vrijdag 12 december 2014 in de Rotterdamse Schouwburg.

Uitverkocht
07/12/2014

Benjamin Clementine

Motel Mozaique en LantarenVenster presenteren Benjamin Clementine. De singer-songwriter (25) is een fascinerende verschijning; als een clochard neemt hij op blote voeten plaats achter de vleugel, om vervolgens de sterren van de hemel te spelen.

Uitverkocht
27/11/2014

Jaga Jazzist

Het grote en illustere Noorse gezelschap Jaga Jazzist bestaat 20 jaar en viert dit jubileum met een exclusieve Europese tour. Op 27 november komen ze naar LantarenVenster!

24/11/2014

Lamb

Lamb will release their sixth album ‘Backspace Unwind’ on October 20. The duo, consisting of […]

24/11/2014

Tommy Emmanuel

De Australische gitarist Tommy Emmanuel komt in november van dit jaar terug naar Nederland. De wereldberoemde gitarist die al twee Grammy nominaties op zijn naam mocht schrijven, staat op maandag 24 november 2014 in de grote zaal van de Doelen.

21/11/2014

Kintsukuroi

Kintsukuroi is een gedanste opera van Spinvis en Saartje Van Camp, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. De voorstelling ging afgelopen zomer in première op Oerol en werd de publieksfavoriet van het festival.

31/10/2014

Typhoon

& support-act: Gery Mendes

Typhoon gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, de langverwachte opvolger van zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uit 2007. Muziekblad OOR noemt de nieuwe plaat ‘een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop’.

Uitverkocht
24/09/2014

Soldier’s Heart

Vorig jaar werd Soldier’s Heart door Studio Brussel nog gezien als een van de voorlopers van een nieuwe lichting Belgische bands, waarbij de atmosfeer van hun liedjes werd omschreven als een van ‘slapeloze neonnachten in een tropische hotelkamer’.

22/09/2014

The Bootleg Beatles

Precies 50 jaar nadat The Beatles in Nederland waren bezoeken de veelgeprezen The Bootleg Beatles ons land. Op 22 september 2014 speelt deze meest succesvolle en langst bestaande tribute band ter wereld alle hits van The Beatles in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam.

20/09/2014

Winterdagen

Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg (Half Way Station), bassist Martijn Eikenhout en violist Jaap Rovers. Samen nemen ze je mee op een verkenningstocht van beeldende en minimale muziek, geïnspireerd door artiesten als Nils Frahm en Sigur Rós.

Uitverkocht
19/09/2014

Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang

THE ROYAL DUTCH TOUR
SUPPORT: BROEDER DIELEMAN

Uitverkocht
27/06/2014

EELS

Motel Mozaique presenteert EELS – met het prachtige nieuwe album ‘The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett’ op zak – op vrijdag 27 juni 2014 in de Doelen Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart, voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar.

05/06/2014

Spinvis

Motel Mozaique en LantarenVenster presenteren Neerlands beste singer-songwriter Spinvis op donderdag 5 juni, de kaartverkoop is direct gestart!

26/05/2014

Tori Amos

Vanwege de enorme belangstelling is besloten om een extra concert toe te voegen aan de ‘Unrepentant Geraldines’ (uit op 9 mei) tour van Tori Amos: op 26 mei 2014 treedt de populaire singer-songwriter en pianiste op in de Doelen te Rotterdam!

12/04/2014

The Kyteman Orchestra

The Kyteman Orchestra live met The Jam Sessions: de ultieme uitdaging op het podium.

Uitverkocht
12/02/2014

James Vincent McMorrow

Support-act: Broken Twin

James Vincent McMorrow komt op woensdag 12 februari 2014 naar de Rotterdamse Schouwburg!

Uitverkocht
08/02/2014

Jef Neve

+ Special guest Typhoon

LantarenVenster en Motel Mozaique presenteren pianist Jef Neve, de succesvolste Belgische jazzmuzikant van dit moment, met special guest Typhoon! In het kader van de opening van het BesteBuren jaar.

Uitverkocht
16/01/2014

Novastar

& support-act: High Hi

Motel Mozaique en Rotown presenteren Novastar & support-act High Hi op dinsdag 16 december in de Maassilo. De kaartverkoop voor dit concert is direct gestart!

15/12/2013

De Staat

Support: Ian Clement

“In de huidige bloedvorm is De Staat de beste band van Nederland” (NRC Handelsblad) Na […]

03/12/2013

Kane

Na 3 uitverkochte en spectaculaire Come Together shows in de Westergasfabriek duikt Kane dit najaar […]

29/11/2013

De Jeugd van Tegenwoordig

& Falco Benz

Rotown en Motel Mozaique presenteren De Jeugd van Tegenwoordig op vrijdag 29 november in de […]

Uitverkocht
17/11/2013

Venice

Ter promotie van hun eerste nieuwe studio album in zes jaar tijd, getiteld What Summer […]

Uitverkocht
02/11/2013

Emiliana Torrini

Support: Clean Pete

Op zaterdag 2 november presenteert Motel Mozaique de IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini in de Maassilo […]

22/10/2013

Guus Meeuwis

Support: Isabelle Amé

Na een periode in de studio voor zijn nieuwe album en een zomer met festivals […]

24/09/2013

broeder Dieleman & Herrek

Troubadour broeder Dieleman liet op afgelopen Motel Mozaique Festival al zien dat hij een bijzondere […]

22/09/2013

Gruppo di Pawlowski

Veelzijdigheid is de beste vriend van Mauro. Er schuilt een zachte singer-songwriter in de gitarist […]

19/09/2013

Warhaus

Warhaus is het gloednieuwe zijproject van Maarten Devoldere, zanger, toetsenist en co-oprichter van Balthazar. En […]

18/09/2013

Ed Kowalczyk ‘I Alone – Acoustic’

Ed Kowalczyk, de legendarische frontman van de Amerikaanse rockband LIVE, komt op woensdag 18 september […]

Uitverkocht
07/09/2013

SKIP&DIE @ Fabrique Mozaique

SKIP&DIE, een tikkie absurd, opzwepende beats en een frontvrouw die weet wat performen is. De […]

23/06/2013

Gogol Bordello

Support: Amariszi

Tussen optredens op grote festivals als Hurricane, Rock Werchter en Rock in Rio door duikt […]

07/12/2012

the valtari mystery film experiment

Geen concert dit keer, maar een film (experiment). See Me Hear Me en Motel Mozaique […]

Uitverkocht
24/11/2012

The Kyteman Orchestra

Met gepaste trots presenteren Motel Mozaique en de Doelen: The Kyteman Orchestra, op zaterdag 24 november […]

Uitverkocht
21/11/2012

Go Back To The Zoo

Support: The Elementary Penguins

Tickets a € 17,50 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via: – Rotterdamse Schouwburg; website, kassa (ma-za van […]

20/11/2012

Maceo Parker

Na The Kyteman Orchestra keert ook Maceo Parker na North Sea Jazz – waar hij de […]

09/11/2012

Tindersticks

Support: Thomas Belhom

Tickets a €29,00 (ex. servicekosten) zijn hier verkrijgbaar via onze online ticketshop, of via www.ticketservice.nl, de Ticketlijn […]

Uitverkocht
01/10/2012

Tori Amos – The Gold Dust Orchestral Tour

The Gold Dust Orchestral Tour

Motel Mozaique en de Doelen presenteren op maandag 1 oktober 2012 de enige Nederlandse show […]

Uitverkocht
27/05/2012

Dez Mona & BOX: Saga

Saga

Tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg en Operadagen Rotterdam Dez Mona […]

11/05/2012

Blaudzun ‘The Acoustic Sessions’

The Acoustic Sessions

UITVERKOCHT! Special guest: Emmett Tinley Datum: Vrijdag 11 mei 2012 Locatie: de Doelen (Jurriaanse Zaal […]

Uitverkocht
06/05/2012

Katzenjammer

Entree: € 16,- (ex. servicekosten) / Voorverkoop is gestart, klik hier om direct e-tickets te kopen via de […]

22/04/2012

De Avonduren

Entree: € 7,50 (ex. servicekosten) / Voorverkoop is direct gestart, klik hier om e-tickets te kopen via de […]

10/04/2012

Zita Swoon Group: New Old World

Entree: € 22,00 (ex. servicekosten) / Voorverkoop is gestart, klik hier om direct e-tickets te […]

}

Concert news

Newsletter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us