fbpx

19/04/2023

€25 (inc. fee)

LantarenVenster Rotterdam

Otto Reuchlinweg 996

Doors 19:00
Showtime 20:00

Yo La Tengo

This Stupid World

Op woensdag 19 april 2023 komt de Amerikaanse indierockband Yo La Tengo ein-de-lijk naar Rotterdam!

Yo La Tengo is een van de meest geliefde en gerespecteerde bands in Amerika. Al ruim vijfendertig jaar hebben Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew wereldwijd succes en regisseren ze dat allemaal zelf: optreden in de beste clubs, cafés en musea, bovenaan de lijstjes van de critici staan, samenwerkingen met andere grote artiesten, een cameo in The Simpsons en hun jaarlijkse Chanoeka shows in Hoboken, New Jersey, waarmee ze al tonnen voor het goede doel hebben opgehaald. De band verzorgde de soundtrack voor meerdere films, o.a. voor Simple Men van Hal Hartley. Het nummer My Little Corner of the World stond op de soundtrack van de serie Gilmore Girls, die de naam Our Little Corner of the World kreeg.

Begin 2022 bracht Yo La Tengo samen met David Byrne een prachtige cover uit van Yoko Ono’s ‘Who Has Seen The Wind.’ Het was de eerste single van het eerbetoon Ocean Child: Songs of Yoko Ono dat een maand later uitkwam. In april 2023 toert de band door Europa met o.a. de muziek van hun nieuwe album This Stupid World dat op 10 februari verschijnt. Dit 16e album komt uit op Matador Records en de eerste single Fallout is alvast vooruit gestuurd.

Voor liefhebbers van Pavement, Wilco en Sonic Youth

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster, Rotown & MOMO Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

PS: Check ook dEUS in de Maassilo!

Concert agenda