fbpx

17/11/2017

€17,50 (inc. fee)

Annabel

Schiestraat 20, Rotterdam

Deuren open 19.00 uur
Aanvang 20.00 uur

Warhaus

Support: Faces On TV

Warhaus in Annabel ! De online verkoop is nu gestopt, vanaf 19.00 uur zijn er nog wel enkele kaarten aan de deur verkrijgbaar.

Net iets langer dan een jaar na de release van zijn debuut heeft Balthazar-frontman Maarten Devoldere alweer zijn tweede langspeler uitgebracht. Het album, genaamd ‘Warhaus’, zag eind oktober 2017 het levenslicht. Op 17 november stelt Warhaus het nieuwe album aan je voor in de Rotterdamse popzaal Annabel.

Warhaus is het nieuwe project van Maarten Devoldere, het linkerbrein achter Vlaamse indiepop-vedetten Balthazar. Balthazar ging altijd een, relatief gezien, democratisch samenwerkingsproces aan, terwijl Warhaus het tegenovergestelde is. Bij Warhaus laat Devoldere doelbewust zijn ego ontketenen, om meer creatieve risico’s nemen. Om zijn eigen visie vorm te geven, heeft hij in 2016 diverse muzikanten opgetrommeld, waaronder zijn vriendin Sylvie Kreusch (zangeres Soldier’s Heart) en co-producer Jasper Maekelberg (Faces On Tv).

Precies een jaar geleden verscheen het debuutalbum ‘I Fucked A Flame Into Being’ met piekfijne, wulpse popliedjes in het verlengde van Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave, waarin Devoldere knap allerlei stijlelementen verstopt, zoals triphop, Afrikaanse ritmes en elektronica. In live-bezetting schept Warhaus een bijzonder contrast: qua sound ademt de muziek doorleefde romantiek, terwijl de uitvoering en instrumentatie juist vooruitstrevende werkwijzen belicht. Laat het aan de multi-talentvolle Devoldere over alles op stijlvolle wijze aan elkaar te knopen.

Afgelopen Motel Mozaique Festival zette Warhaus als trio een ramvolle Armiuskerk al naar zijn hand (kijk de hele show terug) en straks zal het nog een stukje grotere Annabel ook plat gaan voor Devoldere & Co (die nu ook met Sylvie Kreusch komen). Hieronder zie en hoor je het kakelverse ‘Love’s A Stranger’, vermoedelijk afkomstig van de tweede plaat van Warhaus waar momenteel hard aan gewerkt en misschien dit jaar nog wel verschijnt…

“Deep and nicely debauched” – MOJO ****

“Sleazy in all the right ways” – NME

Support door Faces On TV

Als Belgische bands een topproducer nodig hebben bellen ze eerst naar Jasper Maekelberg. Alleen neemt hij sinds dit jaar zijn telefoon niet meer op en wijdt hij zich volledig aan zijn eigen band: Faces On TV. Slimme zet, want niemand ontsnapte aan de hit ‘Love/Dead’. De opvolger is in de maak, binnenkort volgt de eerste single van zijn debuut plaat.

Concert agenda