fbpx

18/02/2023

€22 (inc. fee)

Rotown Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 19

Doors: 21:00
Showtime: 21:15

Roosbeef

Support: Pauwel

De allerlaatste tickets zijn alleen nog verkrijgbaar via Rotown!

Roos Rebergen is sinds 2008 actief als Roosbeef, een wonderbaarlijk afgebakend universum waarin ze het weefsel van de Nederlandse taal en de popmuziek inricht volgens haar eigenzinnige golflengte. Sinds haar doorbraakalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten verrast en verwondert Roosbeef met droogkomische liedjes die niet volgens conservatieve koerslijnen voortbewegen, maar juist die vreemde zijroutes en olifantenpaden bewandelen. Op de twee platen die volgden, Omdat Ik Dat Wil en KALF, handhaaft Rebergen de kunst om nieuw inzicht te blazen in zelfs de meest gangbare levensthema’s.

Het gevoel dat je bij een Roosbeef nummer krijgt is nergens anders te vinden. Het dwingt tot introspectie en het hunkert naar een dieper verlangen om de wereld te begrijpen, wetende dat niemand dit ooit echt zal doen. Toch probeert Roos hier op een eigenwijze manier toch achter te komen, en met elk nummer komt ze een stukje dichter bij haar doel. Op 18 februari 2023 presenteert ze haar nieuwe album aan je in Rotown. Deze plaat is vooral gericht op het ‘livegevoel’ dat de band zo miste in de tijden van Covid, dat belooft dus een onvergetelijke avond te worden!

“Op haar nieuwe plaat trekt Roosbeef een stevigere, broeierige sfeer op van kloppende drums en een jagende, aanzwellende gitaar.” NRC

Pauwel neemt het voorprogramma voor zijn rekening. Met zijn nieuwe album Dear heeft hij al het hart van menig indiefolk liefhebber weten te raken. In Rotown brengt hij zijn intieme songs samen met zijn begeleidingsband.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Motel Mozaique Concerts en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Concert agenda