fbpx

01/12/2023

€24 inc. fee

LantarenVenster Rotterdam

Otto Reuchlinweg 996

Doors 19:00
Showtime 20:00

Mamas Gun

Cure the Jones Tour

Mamas Gun – de bandnaam is ontleend aan een Erykah Badu album – staat bekend om hun indrukwekkende liveoptredens en zeer aanstekelijke sound, die volgens sommigen te vergelijken is met Jamiroquai, Maroon 5 en zelfs de Average White Band. De band scoort goed in de Britse hitlijsten, oogstte lof van The Sunday Times, Billboard, The Guardian en Uncut Magazine en is inmiddels een grote naam in Japan. Mamas Gun verzorgde voorprogramma’s van Craig David, Raphael Saadiq en De La Soul, gaf concerten op de Billboard Music Awards en festivals als Love Supreme, Java Jazz en Seoul Jazz Festival. Nederlandse concerten werden gegeven in Rotown en Paradiso en op de festivals Parkpop en ESNS. De optredens zijn explosies van soul, funk en pop. 

Routes to Riches, het debuutalbum van de band, kwam uit in 2009. Vorig jaar bracht de band alweer haar vijfde studioalbum uit, getiteld Cure the Jones, dat dit jaar werd opgevolgd door het sterke livealbum At PizzaExpress Live – In London. Cure the Jones ademt de turbulentie van de Coronapandemie. De band brengt een genuanceerde en eigentijdse reflectie op een op zijn kop gezette wereld, ingebed in de klassieke soultraditie van Bill Withers en Marvin Gaye en bezingt liefde, verlies, en de meest indringende sociale en politieke kwesties. “Cure the Jones draagt de fakkel van soulmuziek door. Het album zegt op een zinvolle manier iets over het hedendaagse leven, en behoudt de authenticiteit van hoe de vroegere soulalbums met sociaal bewustzijn werden gemaakt.” aldus zanger Andy Platts. 

Bezetting: 
Andy Platts – zang 
Terry Lewis – gitaar 
Dave Oliver – toetsen 
Cameron Dawson – bas
Chris Boot – drums 

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster, BIRD, Rotown & MOMO Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

Concert agenda