fbpx

21/01/2021

€24 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Schouwburgplein 25

Doors open at 19:00
Starts at 20:00

Eefje de Visser

& support

Eefje de Visser zou op MOMO Festival 2020 spelen, maar het festival kan helaas niet plaatsvinden door de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus (COVID-19). Eefje komt graag alsnog naar Rotterdam dus we hebben z.s.m. een show met haar geregeld: op 21 januari 2021 speelt Eefje de Visser in Theater Rotterdam (Schouwburg).

Sinds haar verhuizing naar Gent moeten we haar een beetje delen met onze zuiderburen. Toch blijft Eefje de Visser wat ons betreft de onbetwiste koningin van de Nederpop.

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje de Visser inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Vier jaar na haar laatste plaat ‘Nachtlicht’ kwam begin 2020 haar vierde uit: ‘Bitterzoet’, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden.

Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Die tegenstelling was de inspiratie voor Bitterzoet. Eefje de Visser: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat.”

“Op Bitterzoet valt alles wat Eefje de Visser zo goed maakt, perfect op zijn plaats”, kopt de vijfsterrenrecensie van de Volkskrant.

Dit concert wordt gepresenteerd door MOMO Concerts i.s.m. LantarenVenster, Rotown & Theater Rotterdam

Theater Rotterdam door Kamiel Scholten
Theater Rotterdam (Schouwburg)

Concert agenda