fbpx

31/03/2023

€20 inc. fee

Maassilo Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 1-2

Doors: 19:30
Showtime: 20:00

Dry Cleaning

Support: Dead Finks

Dry Cleaning is een wonderbaarlijk verschijnsel binnen de postpunkwereld. De gortdroge poëzie van Florence Shaw put uit willekeur, surrealisme, en kleine momenten, en ze waart verdwaasd op het podium als een nieuwsgierige geest.

Na het succesvolle debuut New Long Leg – dat de vierde plek haalde binnen de Engelse album charts – brengt Dry Cleaning dit jaar Stumpwork uit via het kwaliteitslabel 4AD. Los van het nogal onsmakelijke artwork voor de plaat steekt de band de naald thematisch wat dieper onder het stof. Geïnspireerd door een overvloed aan gebeurtenissen, concepten en politieke debacles, is er naast de gewoonlijk surrealistische denkbeelden nu een gevoeligheid voor de thema’s familie, geld, politiek, zelfspot en sensualiteit.

De band was al geboekt voor MOMO Festival in 2020 (wat door Corona helaas niet door kon gaan), gaf een betoverende uitverkochte show in Rotown in 2022 en nu komt de band terug, dit keer op de planken van de Maassilo. Een must voor liefhebbers van The Fall, Protomartyr en Gang Of Four o.a.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Concert agenda