Motel Mozaique
2015 Festival

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival! Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, hele toffe muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars. Deze ontdekkingstocht vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015 in Rotterdam.

Line-up

De eerste namen van het programma zijn inmiddels bekend. Dit rijtje wordt de komende maanden flink aangevuld, verwacht nog enkele tientallen bands, dj’s, kunstenaars, performers, artiesten, en natuurlijk het slaapproject en diverse gidsentochten!

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor Motel Mozaique 2015 is gestart! Klik hier voor tickets (passe-partouts of tickets voor 1 dag)

LOCATIES

Het Motel Mozaique 2015 Festival vindt plaats op diverse vaste locaties in het centrum van Rotterdam: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein, De Gouvernestraat, Rotown, Paradijskerk en Cultuurpodium Perron.

Gastvrijheid

Gastvrijheid is een jaarlijks terugkerend thema. Het is de belangrijkste drijfveer van de makers van Motel Mozaique. Motel Mozaique ontvangt haar bezoekers zoals je je vrienden ontvangt wanneer zij een weekend bij je op bezoek komen; je laat ze de tofste plekjes in de stad zien, naar het museum, lekker uit eten, vervolgens naar een concert of een voorstelling en tot slot bied je ze een slaapplek aan. Al sinds de eerste editie van het festival biedt Motel Mozaique slaapplaatsen aan op bijzondere locaties in de stad. Zo konden festivalbezoekers eerder bijvoorbeeld overnachten in etalages, kerken, ziekenhuizen, op de festivallocaties en op een bouwput.

MOTEL  MOZAIQUE?

Ben je nog niet bekend met het Motel Mozaique Festival? Om een duidelijker beeld te krijgen van Motel Mozaique kun je onderstaande ‘aftermovies’ bekijken. Of duik in ons archief voor uitgebreide fotoverslagen, recensies en sessies.

“Het was vorig jaar voor een deel van het publiek van Motel Mozaique even wennen: niet meer in de rij voor grote namen als Mumford & Sons of Belle and Sebastian, maar nog iets meer dan voorheen op een muzikale ontdekkingstocht door de stad Rotterdam. De lichte koerswijziging is inmiddels geland bij het publiek: de veertiende editie is op een paar dozijn kaarten na uitverkocht en biedt de bezoeker op doorbreken staande artiesten als Asgéir en Temples, enkele gevestigde waarden als Daryll-Ann, Kurt Vile en Wild Beasts, maar vooral veel nieuwe namen die net een goede plaat hebben uitgebracht of op het punt staan dat te doen, van Angel Olsen tot Cosmo Sheldrake.” – Kicking The Habit over Motel Mozaique 2014

“Rotterdam is het podium van het tweedaagse Motel Mozaïque, een belevingsfestival waarin het culturele leven van de stad centraal staat, van architectuurroutes tot dans, uitlokkende theaterperformances zoals van Ivo Dimchev en opmerkelijke videokunst. [..] Deze veertiende editie had meteen een statement te maken, want het blijft onbegrijpelijk dat een stad als Rotterdam een poppodium met allure ontbeert. Dat gemis werd met de komst van de ruime hangartent ‘Kathedraal’ op het plein nog eens onderstreept.” – NRC Handelsblad over Motel Mozaique 2014