fbpx
Open call for MOMO Festival

Creatieven opgelet: tijdens Festival Motel Mozaïque (MOMO) op 18, 19 en 20 april 2019 mag jij met €1000 je wildste LIQUID droom verwezenlijken in de mooiste stad van Nederland, Rotterdam.

Bouw met €1000 een waanzinnige installatie in Schieblock area, creëer een bizarre performance op Plaza Mozaïque (Schouwburgplein), dompel bezoekers onder in een sociaal experiment, vertoon je bijzondere docu in de nacht op een gevel of organiseer een expo in de open lucht…  We omarmen wilde ideeën <3 en het festival is je canvas.

Dus ben je een kunstenaar, designer, maker, performer, danser, wetenschapper of zit je gewoon kneitervol ideeën? Stuur vandaag nog je idee in en wie weet sta je straks op onze line-up naast Apparat, Black Midi, RIMON en veel meer.

LIQUID

Motel Mozaïque Festival 2019 en de open call staan in het teken van het thema LIQUID. Duik met ons in het onbekende en breek los van vastgeroeste normen. Get to know the unknown.

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat is gender? Hoe wil ik dat mijn leven eruitziet? Wie bepaalt hoe ik mijn leven leef? Dit zijn vragen die echoën om ons heen, vragen waar wij tijdens het festival dieper induiken. We lijken namelijk alles te mogen heroverwegen, van gender tot monogamie. Alleen zodra je te veel afwijkt van de norm, loop je vaak toch tegen een muur op.

Motel Mozaïque (MOMO) creëert een podium waar die creatief ervaringen een stem krijgen. Artiesten en kunstenaars krijgen tijdens het festival de kans hun zoektocht te presenteren in vormen die de grenzen tussen kunstdisciplines doen vervagen. Van muziek en dans tot ceremonies en een ART Motel.

Het programma maakt MOMO samen met heel veel Rotterdamse partners, en hopelijk ook met jou! Het festival vindt op 18, 19 en 20 april 2019 plaats op verschillende locaties in de stad. Met o.a. Panda Bear, Apparat, Colin Self, Melanie De Biasio, RIMON, Grandbrothers & Ensemble, Fontaines D.C. & many more.  Check de line-up

Wat je krijgt

Je speelveld is het geheel festivalgebied en we zijn specifiek op zoek naar wilde ideeën voor deze  buitenruimten. Bekijk hier de kaart van het festival


Maximaal € 1000 in je vuistje
voor ontwerp-, materiaal- en productiekosten


Jouw naam op MOMO Line-up
Je wordt officieel onderdeel van Festival MOMO.


Technische en productionele begeleiding


Promotie

Spelregels

Stuur je idee uiterlijk zondag 24 maart 23.59 uur in. Je kunt je niet meer aanmelden voor de open call.


Maak je idee zo concreet mogelijk
Beschrijf in een pdf of video wat je plan is en voeg daarin:
1. Een beschrijving van je idee met o.a.:
– Wat je idee is.
– De lengte van je idee: staat het er het hele weekend, of is het een activiteit voor een precies tijdstip en/ of dag?
2. Een beknopte begroting.
3. 
Foto’s, video’s, schetsen of links van wat je wilt maken en wat je eerder hebt gemaakt.
4. Omschrijving wie je bent/jullie zijn, evt een portfolio.


Yes, we can
Bedenk iets wat binnen 3 weken en voor max € 1000 te realiseren is.


Jonge Rotterdammerts!
Pré: je woont, werkt en/of studeert in (regio) Rotterdam en bent tussen de 18 – 35 jaar.


We <3 teamwork
Pré: werk samen met je vrienden, boulderteam, kunstcollectief, eetclub, buurthuis of studentenhuis.


 

Tijdlijn

Dinsdag 12 maart, 17.00 – 18.30 uur: inspiratietour door de stad
Zondag 24 maart, 23:59 uur: deadline aanmelden
Vrijdag 29 maart: bekendmaking winnaars
Maandag 1 april: kennismaking (houd deze dag vrij!)
18, 19 & 20 april: Festival MOMO

Alle inzendingen bekijkt een jury binnen Motel Mozaïque, bestaande uit Harry Hamelink (artistiek leider), Kelly Leeuwis (zakelijk leider), Nikki Georgiou (curator open call) en Carly Rutten (hoofd productie).

Meer weten & inspiratie opdoen?

Inspiratietour
Dinsdag 12 maart geeft Harry (artistiek leider) een inspiratietour door de stad voor iedereen die op deze open call wil reageren. Meld je aan via opencall@motelmozaique.nl.

Contact
Voor meer info en/of advies helpen we je graag verder! Mail Nikki via opencall@motelmozaique.nl of stuur ons een DM via Instagram of Facebook.