fbpx

Thursday 13 April

MOMO Festival 2019

Winne

Hiphop

[:en]

An acclaimed new album, a sold-out tour and the launch of his own music label: 2018 was a great year for Winne.

The Rotterdam rapper has never really been away, but if we have to call the release of his second solo album a decade after the first, a comeback then it is a particularly successful one.
Unfortunately, 2019 was ushered in with tragic news: Winnes best friend Feis was shot on New Year’s Day. In De Volkskrant Winne said that he is so devastated that he has considered canceling his tour: “In the past ten years I have almost never performed without Feis. I do not know if it will ever be that fun again.” Fortunately, the rapper decided to continue, and since then he has made room for a moving tribute to his deceased friend in every show.On April 5 he is already in a sold-out Annabel, but during Motel Mozaique he gives you another chance to see ‘Rotterdam’s Best’ live on stage.

 [:nl]

Een bejubeld nieuw album, een uitverkochte tour en de lancering van zijn eigen muzieklabel: 2018 was een topjaar voor Winne.

De Rotterdamse rapper is eigenlijk nooit echt weggeweest, maar als we de release van zijn tweede soloplaat in bijna tien jaar een comeback moeten noemen, dan is het in elk geval een bijzonder succesvolle.

Helaas werd 2019 ingeluid met tragisch nieuws: Winnes beste vriend Feis werd op Nieuwjaarsdag doodgeschoten. Aan de Volkskrant vertelde Winne dat hij er zo kapot van is, dat hij overwogen heeft om zijn tour af te zeggen: “De afgelopen tien jaar heb ik bijna nooit een optreden gedaan zonder Feis. Ik weet niet of het ooit weer zo leuk wordt.”

Gelukkig besloot de rapper door te pakken en maakt hij sindsdien in elke show ruimte voor een ontroerend eerbetoon aan zijn overleden vriend. Op 5 april staat hij al in een stijf uitverkochte Annabel, maar tijdens Motel Mozaique (op donderdag 18 april) heb je nog eens de kans om ‘Rotterdam’s Best’ live op het podium te zien! Daarnaast treedt Winne in Rotterdam ook op tijdens Oranjebitter op Koningsdag.

Wil je het concert van Winne op MOMO Festival op donderdag 18 april meemaken? Dan heb je een dayticket voor donderdag nodig.

Winne is op woensdag 17 april te gast bij Denkcafé in Arminius, samen met Latifah, om te praten over de invloed van hiphop op de Nederlandse taal.

Bestel je donderdag ticket

 

 

 [:]

Also check