fbpx

Thursday 13 April, Friday 14 April, Saturday 2 September

MOMO 2022

caroline

Artist in Residence

Voor de show op zaterdag 23 april is een gratis reservering verplicht, lees meer!

Een simpele gitaarriff. Vervolgens: steeds luider wordende drums, een baslijn, een snerpende viool. En dan opeens: warme samenzang die alle aandacht naar zich toetrekt, maar elk moment ook weer kan verdwijnen. 

Op elk van haar handvol singles bouwt de Londense formatie caroline stap voor stap een hypnotiserende soundscape, met invloeden uit Midwestern emo, Appalachian folk en klassiek minimalisme. Niets te overhaast, zorgvuldige improvisatie. De samenstelling van de band lijkt volgens diezelfde aanpak te zijn ontstaan: wat in 2017 begon als een trio, groeide langzaamaan uit tot een indrukwekkend octet. 

In 2019 had het achttal maar een vijftal liveshows gespeeld, toen ze opgemerkt werden door de roemruchte Rough Trade-oprichter Geoff Travis. Op 25 februari 2022 verscheen hun debuutplaat bij het label, maar volgens onder meer NME en Stereogum geldt caroline nu al als een van de bands die we komend jaar in de gaten moeten houden. 

Tijdens MOMO Festival 2022 is caroline onze Artist in Residence. Ontdek caroline maar rustig en luister naar hun prachtsongs en check hieronder hun video’s.

‘With cellos, deconstructed guitar lines and songs that breathe like a living organism, they make wonderfully atmospheric music that’s as beautiful as it is strange.’ – NME

De agenda van caroline tijdens MOMO Festival ziet er als volgt uit:

Donderdag 21 april 21:00 in Arminius – extended improvisation of ‘BRJ’
Vrijdag 22 april 19:00 in Theater Rotterdam – normal caroline set
Zaterdag 23 april 18:00 in de tuin van Museum Boijmans Van Beuningen – improvised set with Able Noise

https://open.spotify.com/artist/0nwTtqff9SoWoTnTFeZ7YA?si=9uIL5SrqR0GxCh0dMOiwew

Also check