fbpx

Friday 22 April

MOMO Festival 2021

Black Country, New Road

23 april 2021

Geen superlatief lijkt te veel om Black Country, New Road te omschrijven – twee singles en wat liveshows waren begin 2020 genoeg om een immense buzz rondom de band te ontketenen. Ook wij waren direct overtuigd: de zevenkoppige formatie was een van de must-sees van MOMO Festival 2020, totdat de pandemie roet in het eten gooide.

De piepjonge Britten lieten zich niet kisten. In een jaar dat de hele wereld stil leek te staan, werkten ze stilletjes aan debuutalbum For the First Time, dat afgelopen februari verscheen en volgens The Guardian nu al een van de beste platen van het jaar is. 

Ook de Volkskrant was lovend: ‘Black Country, New Road mag met recht een postpunksensatie heten’, kopte de recensie. Maar eigenlijk schiet die omschrijving tekort: de formatie put uit een breed scala aan invloeden, die ze telkens weer in verrassende nieuwe vormen weet te gieten. Wie had immers gedacht dat freejazz, klezmer en de hypnotiserende praatzang van zanger Isaac Wood zo goed samengaan?  

Tijdens Create & Perform kom je te weten hoe dat unieke geluid van Black Country, New Road tot stand komt. Muziekjournalist en vriend van de band en MOMO Richard Foster ondervroeg de bandleden op afstand over hun werkwijze, inspiratiebronnen en brainstorms.

Wanneer kan ik dit zien?
Vrijdag 23 april tussen 19:00 en 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april of een dagticket voor 23 of 24 april. Meer info & tickets

PS: In november speelt de band op Le Guess Who? Festival in Utrecht

Also check