fbpx

Thursday 13 April

20:00-21:00, Theater Rotterdam (Small Hall)

MOMO 2022

Amenti Theatre Company

Lilith (premiere!)

Het Rotterdamse danscollectief Amenti is geen onbekende op Motel Mozaïque. Hun voorstellingen Anima en Ayahuasca waren eerder op ons festival te zien en artistiek leider Gil ‘The Grid’ Gomes Leal speelde in 2019 een sleutelrol in ons Liquid-programma. Ook was Amenti Theater Company met hun krachtige nieuwe dansperformance Kali een van de hoogtepunten van het festival MOMO Fabrique afgelopen september.

Onder de naam Amenti Theatre Company steekt het dansgezelschap eeuwenoude mythes in een hedendaags jasje, zoals ook te zien was tijdens MOMO Fabrique afgelopen september waar ze de krachtige dansperformance Kali brachten.

Hun nieuwe voorstelling Lilith gaat over het donkere vrouwelijke, geïnspireerd door de ervaringen van de verschillende vrouwen die in het stuk spelen. Het mythische figuur Lilith staat daarbij symbool voor onderdrukte vrouwelijke energie en seksualiteit. De enorme kracht die vrouwen bezitten en die door de wereld onderdrukt wordt is de drijfveer van deze dans- en muziekvoorstelling.

Credits

Choreograaf en maker: Gil ‘the Grid’ Gomes Leal
Geproduceerd door: Amenti Theatre Company en Motel Mozaïque
Met dansers van: Amenti Theatre Company
Creative producer: Elia Vitadamo
Muziek door: Ibelisse Guardia Ferragutti en Dizzi Geetha
Foto door: Mark Engelen
Danser op foto: Matilde Tommasini
Kostuums door: Manusama Nuance

Also check