fbpx

Saturday 23 April

MOMO Festival 2021

Aïda Gabriëls

24 april 2021

De Bijbelse figuur Salomé brengt al eeuwen de verbeelding van mannelijke kunstenaars op hol. De verleidelijke prinses was een inspiratiebron voor talloze schilders en dichters, en Oscar Wilde schreef een inmiddels wereldberoemd toneelstuk over haar onweerstaanbare dans van de zeven sluiers.

Maar wat blijft er van Salomé over als je haar stript van die geile, mannelijke blik? In de interdisciplinaire opera Dance of the Seven Veils ontdoet de Vlaamse regisseur Aïda Gabriëls de prinses van de stereotypes en clichés die haar al honderden jaren achtervolgen. Wat blijkt? Achter de sluiers van Salomé schuilt zoveel meer dan alleen een femme fatale. 

Aïda Gabriëls’ talent om muziek, mode, dans en beeldende kunst met elkaar te vermengen tot een crossmediaal spektakel komt ook in deze voorstelling weer tot zijn recht. Onder meer sopraan Astrid Stockman, danser German Jauregui en beeldhouwer Rui Barros werkten eraan mee. Bovendien is er een hoofdrol weggelegd voor Colin H. van Eeckhout, frontman van post-metalband Amenra, een van de absolute hoogtepunten van MOMO 2018. 

‘Voor het eerst in mijn leven snapte ik de definitie van het woord adembenemend’, zei MOMO-directeur Harry Hamelink over dat optreden van Amenra. ‘Na afloop draaide ik me om en stond er een dame letterlijk naar adem te happen.’

Dance of the Seven Veils gaat in première tijdens O., maar tijdens MOMO Create & Perform krijg je alvast een blik achter de schermen: van de locatiebezoeken tot de repetities. Een exclusief tipje van de sluier dus.

Wanneer kan ik dit zien?
Zaterdag 24 april tussen 19:00 en 22:00.

Dit programma is onderdeel van online festival MOMO Create & Perform dat wordt uitgezonden op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00. Wil je erbij zijn? Je hebt keuze uit een passe-partout voor 23 & 24 april of een dagticket voor 23 of 24 april. Meer info & tickets

Also check