fbpx

25/05/2018

€21,50 (inc. fee)

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

Nick Mulvey

Support: Christof van der Ven

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carrière en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Portico Quartet en een Mercury Prize-nominatie

Voor Nick Mulvey thuiskwam bij de gitaar, speelde hij vijf jaar de hang voor Portico Quartet. Het typische geluid van deze futuristische steeldrum was essentieel voor de ontwikkeling van de opzwepende jazz van Portico Quartet. Het leverde de Britse jazzband onder meer een nominatie voor de vermaarde Mercury Prize op.

Van First Mind naar Wake Up Now

Ondanks dat Mulvey de hang inwisselde voor de gitaar is zijn percussie-gen (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. Op zijn veelgeprezen solodebuut ‘First Mind’ (2014) draaide het vooral om de melancholische luisterliedjes, maar op het onlangs verschenen’Wake Up Now’ (met de groovy single ‘Unconditional’) hoor je dat Mulvey als tekst- en liedjesschrijver een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij graaft nu iets dieper en vooral op tekstueel vlak – zo komen onderwerpen als politieke onrust, de vluchtelingencrisis of klimaatsverandering aan bod – probeert Mulvey iets meer mee te geven aan zijn luisteraars.

Voor liefhebbers van Nick Drake, Jose Gonzalez, Ben Howard

Support: Christof van der Ven

Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solocarrière serieus van de grond te tillen. Daar kon hij naast zijn werk als kok in een plaatselijk restaurant gaan toeren als support act van The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. In 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear’s Den, waarmee hij op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en meerdere internationale tours langs grote zalen deed. In de tussentijd is hij actief gebleven met zijn solowerk, met het debuutalbum ‘Empty Handed’ (april 2018) mede tot resultaat.

“(…) Empty Handed is zijn fraaie solodebuut. Bevriende muzikanten van Bear’s Den, Willy Mason en Laura Marling hielpen hem, met een stemmig maar veelzijdig album als uitkomst. Hij klinkt soms groots (Empty Handed), houdt het elders mooi kaal (Killed This Stone-Dead), maar altijd met het melodieuze vernuft van Damien Jurado of Bon Iver: hij is hoorbaar bewonderaar van beiden. (…)” – Volkskrant, Menno Pot, 13 april 2018

 

» Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique Concerts, BIRD & LantarenVenser. Kijk hier voor meer shows die wij door het jaar heen op verschillende locaties in Rotterdam organiseren.

 

 

Concert agenda