fbpx

09/11/2023

€ 37 inc fee

LantarenVenster Rotterdam

Otto Reuchlinweg 996

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Corinne Bailey Rae

Black Rainbows

De Britse singer-songwriter Corinne Bailey Rae was in juli nog in Rotterdam voor het Diaspora Suite-concert van North Sea Jazz, samen met o.a. het Metropole Orkest. Ruim vijftien jaar geleden verwierf ze bekendheid met haar soulvolle stem en door haar hit Put Your Records On. In de jaren daarna bleef de zangeres sterke albums uitbrengen en samenwerken met andere artiesten, waarbij ze een eigen muzikale stijl ontwikkelde. Op 15 september 2023 komt haar nieuwe album Black Rainbows uit, een zeer uiteenlopende plaat waarmee ze een totaal andere weg is ingeslagen, en op 9 november 2023 kun je dat met je eigen ogen en oren ervaren in LantarenVenster.

Het nieuwe album is ontstaan uit ontmoetingen met objecten in het Stony Island Arts Bank-museum te Chicago. Aan de hand van de samengestelde collectie van zwarte archieven uit het Amerikaanse verleden verkent Bailey Rae zwarte vrouwelijkheid, bezweringsrituelen, ineenstorting van de tijd, voorouders en muziek als instrument voor deze transcendentie. De singles ‘New York Transit Queen’ en ‘Peach Velvet Sky’ kwamen eerder dit jaar uit, en zijn alles wat je niet had verwacht. Denk aan punk maar ook aan moderne dans. Dit wordt een bijzondere avond!

Dit concert wordt gepresenteerd door BIRD, LantarenVenster, MOMO Concerts en Rotown. Met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon (vrije keuze).

Concert agenda