Back to news

Interview met Tom Tomasowa

Ons dierbare teamlid Tom verlaat MOMO om zijn carrière voort te zetten als programmeur voor het Architectuur Instituut Rotterdam. Tom begon in 2018 als Young Talent en bleef zich in de jaren erna ontwikkelen. In de afgelopen 4 jaar heeft Tom een zeer positieve impact gehad op onze organisatie. Met zijn proactieve houding ten opzichte van duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit heeft Tom vele projecten geïnitieerd, zoals de Green Deal, onze gedragscode en het iftar-diner dat we organiseerden tijdens MOMO Festival 2022 & 2023.

Zijn positieve energie op kantoor zal zeker gemist worden, maar tegelijkertijd zijn we supertrots op deze volgende stap! Wij wensen Tom het allerbeste voor de toekomst!

Lees hieronder ons interview met Tom voor een inzicht in zijn ervaring bij MOMO.

Wat komt er als eerste in je op als je terugdenkt aan MOMO? 
Ik heb zoveel mooie en warme herinneringen aan MOMO, maar een uitschieter was toch wel MOMO festival 2022. Na jaren van onzekerheid door de coronapandemie, konden we eindelijk weer een volwaardige editie van het festival neerzetten en mensen met elkaar verbinden. Het festival had zo’n enorme ontlading en bijzondere sfeer, waar ik nog steeds energie uit haal.

Wat heb jij toen vooral gedaan voor de programmering?
Ik ben toen vooral veel bezig geweest met het gratis toegankelijk programma op MOMO Playground en de (sociale) duurzaamheid van het evenement. Het leukste waar ik toen aan mocht werken was voor mij toch wel de vegetarische iftar die we de zaterdagavond op het Schouwburgplein hebben georganiseerd in samenwerking met Het Wijkpaleis. Hierbij hebben we verschillende mensen met elkaar kunnen verbinden door samen het vasten te verbreken en te genieten van een Syrische maaltijd. Gastvrijheid is een kernwaarde van MOMO en die kwam hier perfect in terug.

Hoe ben je bij MOMO begonnen?
Eind 2018 ben ik begonnen als Young Talent, toen deed ik een combinatie van productie en programma. Tijdens MOMO Festival 2019 had ik meegewerkt aan het nachtprogramma en deed ik de productie van het MOMO Art Motel – een pop-up motel in het Groothandelsgebouw waar bezoekers konden slapen en genieten van performance. Het was mijn eerste echte festivalproductie en het meteen smaakte naar meer!

Waar ben je het meest trots op als je kijkt naar wat je hebt gedaan bij MOMO?
Er zijn zo veel verschillende projecten waar ik trots ben om meegewerkt te hebben, maar als ik er eentje moet uitkiezen is dat denk ik toch wel de iftar in 2022. Verder ben ik trots dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan de sociale en groene koers van MOMO.

Wat heeft MOMO voor jou betekent?
Telkens opnieuw kennismaken met de stad en haar bewoners. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik ken de stad erg goed, maar door MOMO kon ik er elke keer weer door een andere bril naar kijken. Verder kijk ik terug op een zeer leerzame periode, waarbij ik enorm veel vaardigheden en kennis heb opgedaan. En MOMO was ook gewoon een hele fijne, gezellige plek met een inspirerend team.

Wat voor advies zou je de volgende jou geven? 
Vergeet niet te genieten! Voor je het weet ben je alweer meer dan 4 jaar verder

Wat ga je na MOMO doen?
Ik ben momenteel werkzaam als programmamaker voor het Architectuur Instituut Rotterdam. Hier werk ik onder andere mee aan de Rotterdam Architectuur Maand en het Stadmakerscongres. De stad Rotterdam is net als bij MOMO weer het decor en inspiratiebron – alleen dit keer vanuit een ander perspectief.

MOMO mee naar je nieuwe baan? 
Een hoop ervaring, kennis en vooral de gezelligheid.