fbpx

12/12/2014

€ 22,50 (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal - vrij staan / zitten

Zaal open 19.00
Aanvang programma 20.00

Blaudzun

Motel Mozaique en poppodium Rotown presenteren Blaudzun op vrijdag 12 december 2014 in de Rotterdamse Schouwburg. Blaudzun’s vierde album ‘Promises Of No Man’s Land’ verscheen afgelopen maart, twee jaar na het uitkomen van het internationaal geprezen ‘Heavy Flowers’. De eerste aangekondigde concerten in 2014 – waaronder een succesvolle try-out show in Rotown – verkochten in no time uit. 

Blaudzun’s vierde Begin december 2013 kondigde Johannes ‘Blaudzun’ Sigmund onverwacht het vierde album ‘Promises Of No Man’s Land’ en daaropvolgende clubtour aan. Fans en volgers zijn op dat moment compleet verrast en de reacties zijn dan ook overweldigend. De eerste single en titelsong van het album werd al snel tot 3FM Megahit verkozen en ook gebruikt voor de samenvattingen van de Olympische Winterspelen in 2014 door de NOS. “Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat een hele hoop schaatsliefhebbers mijn muziek nu kennen”.

Tickets € 22,50 (ex. servicekosten) via de Rotterdamse Schouwburg en Rotown

Doorbraak
Met zijn derde langspeelplaat ‘Heavy Flowers’ uit 2012, dat nu bijna een goudstatus heeft, bereikte Blaudzun een onmiskenbare nationale én internationale doorbraak. Hij tourde achttien maanden langs uitverkochte clubs en festivals (waaronder Motel Mozaique, Lowlands, Pinkpop en Sziget), ontving een Edison voor de beste mannelijke popzanger en won de 3voor12 Award voor Beste Nederlandse Album.

Venijniger dan ooit
Op zijn vierde plaat klinkt Blaudzun dynamischer dan voorheen, venijniger dan ooit en bozer, niet brozer. De liedjes vroegen erom. Het karakteristieke stemgeluid van Blaudzun is gecombineerd met bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers. De grootse klanken roepen vergelijkingen op met Arcade Fire ten tijde van hun debuutalbum Funeral.

Concert agenda