fbpx

Zita Swoon Group ‘New Old World’ bevestigd

De nieuwe voorstelling van Zita Swoon Group (de nieuwe naam van Zita Swoon) getiteld ‘New Old World’ beleeft zijn wereldpremière op dinsdag 10 april 2012 in de Rotterdamse Schouwburg. New Old World is een coproductie van onder andere Motel Mozaique, de Rotterdamse Schouwburg en de Singel in Antwerpen. Tickets voor dit bijzondere instrumentale concert met video-installatie zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

New Old World
Stef Kamil Carlens, de voorman van Zita Swoon Group (de nieuwe naam voor Zita Swoon), zegt over het nieuwe project:
“Ik ga op zoek naar eenvoudige melodieën en bedenk er een melancholische sfeer bij. Het wordt een soort soundtrack voor hoe ik me voel bij de wereld anno 2012. Door de interactie van de muziek en de beelden willen we het publiek op een poëtische manier iets vertellen over leven in een belangrijk tijdsgewricht. Over hoe vele stemmen erop wijzen op hoe dringend verandering nodig is en dat we nog net niet te laat zijn om een nieuwe wereld te bedenken en te organiseren. Maar ook over hoe de oude wereld zoals hij nu draait niet te stoppen is en een ramp onvermijdelijk lijkt. De muziek echoot klanken uit het verleden: The Shadows, Pinguin Café Orchestra en John Cale. Ik kan nog gemakkelijk een nieuwe oude wereld scheppen. Hoe lang hebben wij allen nog die mogelijkheid?”

Drummer Aarich Jaspers voegt daar aan toe:
“Ik wil een verzameling muziek maken die nostalgisch en grappig klinkt, met referenties naar oude filmmuziek (bv Nino Rota, Hall Willner, Hayasaka, Charles Dumont…) Soms laat ik me leiden door muziek uit het verleden, referenties aan een bepaalde plaats en tijd. Soms zijn het beelden, foto’s, concerten of films die een aanleiding geven tot het bedenken van een bepaalde sfeer, waaruit muziek ontstaat. Steeds illustreert de muziek de vrolijke herinneringen aan vroeger. Door de arrangementen en de kleur van de instrumentatie krijgt het geheel een nieuwe schijn. Alles komt samen in een nieuwe-oude wereld waar niet alles onderhevig is aan de drukte en de snelheid waarin wij nu leven. Nostalgie.”

Line-up
Aarich Jespers (drums), Stef Kamil Carlens (electrische en akoestische gitaar), Wim De Busser (piano, Farfisa orgel), Tomas De Smet – Moondog Jr, Zita Swoon (contra –en elektrische bas), Jeroen Baert (viool),
Karel Coninx (altviool), Seraphine Stragier (cello).

Coproductie
New Old World is een coproductie van de Singel Antwerpen, KVS Brussel, La Filature Mulhouse (FR), de Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaique, met steun van Kunsten en Erfgoed van de Vlaamse gemeenschap.

Zita Swoon Group: New Old World
Datum: Dinsdag 10 april 2012
Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote zaal – seated), Schouwburgplein 25, Rotterdam
Zaal open: 20.00 uur / Aanvang concert: 21.00 uur
Entree: € 22,00 (exclusief servicekosten).
Voorverkoop: Tickets zijn nu verkrijgbaar via de verkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg (website, telefonisch, kassa) en hier via de website van Motel Mozaïque.