fbpx

Woody van Amen / Hidde van Schie & Yuri Landman workshop in TENT

De Nederlandse Pop Art-legende Woody van Amen, wiens oeuvre meer dan vijftig jaar omspant en schilder / muzikant Hidde van Schie die ‘slechts’ tien jaar bezig is, treffen elkaar in de wervelende duotentoonstelling New Romantic Spirit in TENT in de Witte de Withstraat (twee deuren naast onze slaapprojectlocatie King Kong Hostel). Op vrijdag 10 april geeft Yuri Landman er een workshop experimentele muziekinstrumenten.

Woody van Amen en Hidde van Schie presenteren nieuw en bestaand werk in een tentoonstelling waarin het vermogen van de kunst de mens te beroeren centraal staat. Schilderijen waarop vogels ontroostbaar huilen, enthousiast knipperende lichtsculpturen, magische taxatsymbolen en serene neonschilderijen brengen een ode aan kunst die een nieuwe, romantische impuls wil geven aan de relatie tussen het kunstwerk en de beschouwer. Voorbij ironie en cynisme scheppen de twee kunstenaars ruimte voor emoties, voor sentiment, als een zelfreflectief streven of verlangen naar iets dat de banale werkelijkheid ontstijgt.

Speciaal ter gelegenheid van deze tentoonstelling organiseert TENT i.s.m. Motel Mozaique een workshop experimentele muziekinstrumenten o.l.v. Yuri Landman. Landman bouwde eerder voor acts als Sonic Youth, dEUS, Blood Red Shoes, Health, etc. In TENT zal hij zijn Malevich snaarplaten-workshop houden. Hiervoor zijn slechts 10 plekken beschikbaar, schrijf je snel in! Landman was vorig jaar ook van de partij op Motel Mozaique, toen gaf de bijzondere instrumentenbouwer een lezing over geprepareerde instrumenten, voorafgaand aan het memorabele optreden van Hauschka in de Rotterdamse Schouwburg.

Festival news