fbpx

Winnaars open call bekend

Motel Mozaïque Festival heeft uit de open call drie artiesten gekozen die elk met €1000 hun eigen project mogen realiseren. De kunstprojecten vinden plaats tijdens de openingsavond van de twintigste editie van MOMO Festival, op 16 april 2020 in de Rotterdamse Maassilo.

Motel Mozaïque organiseert voor de derde keer een open call met doel om opkomende makers te ondersteunen en te promoten en geven hen de kans om hun werk tijdens MOMO Festival te presenteren.

De winnaars van de open call voor MOMO Festival 2020 zijn:

VNLA 13, een jong internationaal creatief collectief bestaande uit studenten die elkaar kennen van de TU Delft, met de installatie ‘Impression‘. Het is een gedeelde emotie. Het is een dialoog, het zijn de kriebels die je krijgt bij het luisteren naar goede muziek of de opwinding bij het zien van een optreden.

VNLA 13 Impression Open call winnaar Motel Mozaique Maassilo

Revue Regret is een performance duo, bestaande uit Jakob Jacobsson en Lisa Chudalla. Zij ontmoetten elkaar op de circusschool in Rotterdam, bungelend en strijdend en uiteindelijk succesvol naast elkaar in de touwen. Op MOMO Festival verzorgen zij de twee performances ‘Forever&Now‘ over uithoudingsvermogen en verandering.

Revue Regret Open Call Winner Motel Mozaique Maassilo

Krallenkrafft is een nieuw Rotterdams performance collectief bestaande uit Levin Stein, Angelika Geronymaki en Daryl Grootfaam. Zij werken interdisciplinair, waarbij performance kunst en theater worden gecombineerd met sociale wetenschappen en nieuwe media. Uitgangspunt voor hun project ‘The Return of the Rat King‘ is gebaseerd op het feit dat de Maassilo ooit een gigantische voedselhub was, waar miljoenen ratten verzamelden om zich te voeden. Ze werden geregeerd door een rattenkoning die zorgde voor een ordelijk, ongestoord leven.

Kallenkrafft - The Return of the Rat King Open Call winnaar Maassilo Motel Mozaique

Opening night

De drie open call winnaars voegen zich bij onder andere Charlotte Adigery, Zebra Katz, S10, Neighbours Burning Neighbours, Laima, James Righton, Emmanuelle en De Dansers die optreden tijdens de openingsavond van MOMO Festival, op donderdag 16 april in de Maassilo. Voor deze niet te missen avond zijn losse tickets verkrijgbaar, maar uiteraard ook toegankelijk met een Full Monty passe-partout dat geldig is voor drie volledige dagen MOMO Festival. Meer info & tickets

MOMO Festival

De meest bijzondere plekken van de Rotterdamse binnenstad verkennen en je tegelijkertijd onderdompelen in nieuwe muziek en performances? Dan moet je bij Motel Mozaïque zijn. MOMO Festival is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam en neemt je op 16, 17 en 18 april 2020 mee naar de meest uiteenlopende acts op ongewone locaties. Dit jaar zie je er:

Eefje de Visser, Destroyer, Other Lives, Arlo Parks, A Traves de la Luz – a flamenco opera, Charlotte Adigéry, YĪN YĪN, Zwangere Guy, Lankum, Greentea Peng, Zebra Katz, Akwasi, Leif Vollebekk, Squid, Nadia Reid, S10 en nog vele anderen.

Check de line up van MOMO Festival 2020

Festival news