fbpx

Weval naar de Maassilo

Het producersduo Weval schitterde onlangs op Lowlands met hun vernieuwde vijfmansband (inclusief drums en gitaar) en begin volgend jaar komen ze terug naar Rotterdam! Op vrijdag 28 februari 2020 staat Weval in de Maassilo, tickets zijn NU verkrijgbaar!

Het geluid van Weval op hun wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon. Het producersduo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers kan de meest uiteenlopende invloeden – van mainstream pop tot aan freejazz – samensmelten tot elektronische muziek die vloeibaar, dwingend en stijlvol klinkt.

Op hun tweede langspeler The Weight omarmt Weval de spontaniteit van de begindagen. Weval is intussen uitgegroeid tot een geduchte live-act en de dynamiek tussen het spelen en het produceren werd alsmaar intenser. Organische geluiden als zang en drums worden vervormd en gevlochten tot spannende abstractie, warme synthdekens bouwen laag op laag tot haast orkestrale pracht.

Puntje bij paaltje: Weval blijft de grenzen onder eigen voorwaarden verleggen, naïef tastend naar nieuwe mogelijkheden, en op 28 februari zullen ze wederom verbluffen en verleiden. Net zoals ze in februari 2017 deden in een stijf uitverkochte Maassilo.

Dikke aanrader voor fans van Moderat, Trentemøller en Caribou!

Bestel tickets

Concert news