fbpx

Weekender: festival als totaalervaring

Eind november kondigden wij een nieuwe editie van Motel Mozaïque aan, ditmaal in de vorm van een zogenaamde Weekender. Beter gezegd: Stay over for the Weekend! Dat is wat wij graag willen dat onze bezoekers doen, niet enkel voor een act of een avondje naar het festival komen.

Motel Mozaïque presenteert namelijk zo veel interessante nieuwe muziek, theater en kunst, onze gidsen laten je hun leukste plekken in de stad zien, we bieden je een bed plus ontbijt aan in het slaapproject in de Doelen. Nieuw dit jaar is dat we ook al overdag (op zaterdag) concerten in de Rotterdamse Schouwburg organiseren, en daarnaast bieden we lekker eten en drinken aan op Plaza Mozaïque, het epicentrum van het festival. Wat voor programma we op zaterdag overdag allemaal in petto hebben hoor je binnenkort van ons. Al met al wordt het op deze manier een totaalbeleving die 36 uur achter elkaar doorgaat, met tussendoor uiteraard wel een paar heerlijke uurtjes slaap. Van vrijdag 5 april 16:00 wanneer we de festivaldeuren openen totdat we stoppen met dansen op zondagochtend 04:00. Voor bezoekers die op zaterdag blijven slapen organiseren we zondagochtend nog een bijzonder ontbijt en dan zul je moe maar voldaan het festival verlaten.

Motel Mozaïque’s artistiek leider Harry Hamelink sprak een tijd terug uitgebreid met 3voor12 Zuid-Holland over de nieuwe festivalopzet voor 2013: “Die avond- en nachtconcerten, dat weet iedereen wel, maar dat middagprogramma bleef best klein. We gaan dat groter inzetten en wat meer ballen geven, wat meer impact geven.” Dat betekent volgen hem dat de grotere namen ditmaal ook ’s middags hun opwachting zullen maken.

“De keuze om enkel passe-partouts te verkopen is overwegend ontvangen met positieve reacties. Motel Mozaïque wil hiermee weer het ideaal van de festival als totaalervaring onderstrepen, met gastvrijheid en saamhorigheid als uitgaanspunt. Bezoekers die slechts voor een band of voorstelling komen, worden geprikkeld om de rest van het programma een kans te geven.”

Lees hier het volledige interview/artikel