fbpx

Admiral Freebee keert terug met nieuwe plaat

LantarenVenster, Rotown en Motel Mozaique Concerts halen Admiral Freebee terug naar Rotterdam. Na diverse uitverkochte shows in Rotown en de Paradijskerk en een bezoek aan het Motel Mozaique Festival in 2010 komt de Antwerpse songwriter met de ijzersterke live-reputatie ditmaal naar LantarenVenster. Op donderdag 27 oktober ’16 presenteren de Admiraal en zijn band de onlangs verschenen zesde langspeler Wake Up And Dream aan Rotterdam, de kaartverkoop voor dit concert is direct gestart.

Het eerste wat opvalt aan Wake Up And Dream, de even warmbloedige als nagelnieuwe Admiral Freebee is de hoes waarop de piepjonge Admiraal wel héél guitig uit de ogen staat te kijken. De muzikanten die meespeelden op zijn alweer zesde album zullen hem vast herkennen. Wekenlang hing de originele foto als een talisman aan de muur van de Schotense Sputnik Studio’s maar niemand zag er een teken aan de wand in, en maar goed ook. Hen was immers verteld – studio technici incluis – dat ze demo’s gingen opnemen. Een grap die onze bandiet al hilarisch vond toen de bewuste foto een jaar of dertig geleden werd genomen, zo lijkt het wel, maar vooral een grap die er in feite geen was. Want: een die het beste heeft boven gehaald in alle betrokken partijen.

Zo maak je dus een album waarop iedereen speelt en zingt met de overtuiging en schwung van iemand die iets heeft los gelaten, zonder na te denken, of een rol te willen spelen. Lees verder

Luister hieronder naar de nieuwe single Too Much Of Everything of duik in het archief van VPRO, want Admiral Freebee deed tijdens zijn bezoek aan Motel Mozaique in 2010 deze 3voor12 sessie!

Concert news