fbpx

Vijf nieuwe muzieknamen voor MM13

De nieuwe bevestigingen voor Motel Mozaique 2013 volgen elkaar nu in hoog tempo op. Niet zo vreemd ook, aangezien het festival over iets meer dan 9 weken al de deuren opent.. Vandaag weer vijf nieuwe muzieknamen die we gelijk even toelichten:

Matthew E. White’s klinkt op zijn debuutalbum Big Inner even soulful als Bon Iver op zijn tweede album. White maakt met zijn Spacebomb House Band rustige meditatieve liedjes, een vrij complexe combinatie van funk, roots music, soul en Dylan/Newman-achtige singer-songwriter constructies. Deze zul je misschien niet bij de eerste luisterbeurt begrijpen maar de passie voor muziek voel je wel meteen!

Geïnspireerd door gedichten van verstandelijk beperkte mensen verschijnt op 1 april De Tweede Speeldoos, het bijzondere samenwerkingsproject tussen Roos Rebergen (Roosbeef) en Torre Florim (De Staat). Het tweetal heeft weer zes Nederlandstalige liedjes geschreven, die voor het gemak te scharen zijn in de categorie ‘anders dan anders’. Daags na de release van dit bijzondere muziekdoosje speelt de band op Motel Mozaique!

Broeder Dieleman bracht onlangs zijn debuutalbum ‘Alles is ijdelheid’ uit, vol spaarzaam gearrangeerde liedjes over het Zeeuwse land, over zijn moeder, over de baan die hij ooit had op een begraafplaats. Liedjes over kleine mijmeringen en grote ontwikkelingen. Er zit verfijndheid in zijn muziek en hij flirt met dezelfde Zeeland-romantiek als Bløf, maar dan zonder de kitsch.

Night Works is voormalig Metronomy-bassist Gabriel Stebbing. Hoewel zijn debuutalbum Urban Heat Island pas in maart verschijnt trakteerde de producer ons in 2012 al op drie sterke singles. De nummers bieden een inventieve mix van relaxte electronica, R&B, disco en pop.

Sinkane is niet alleen live te bewonderen als muziek-act bij Motel, maar ook zal met een dj-set hij zijn draaitafeltalenten laten zien. Deze Afro-futuristische funk verspreider draait geluiden vanuit het hele muziekuniversum. Zo zijn invloeden van zijn kleurrijke achtergrond te horen, waaronder zijn geboorteland Afrika en zijn samenwerking met Yeasayer.

Lees meer, kijk en luister onder Programma