fbpx

Vers Beton tipt Motel Mozaique

Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van Fay van der Wall, redacteur van Vers Beton. Laat je verrassen!

“Iedereen die daar nog nooit binnen is geweest móet een kijkje in de Paradijskerk gaan nemen, maakt me niet uit bij welk optreden. Het is echt heel leuk dat deze bijzondere plek aan de Binnenweg nu ook festivallocatie is.”

The Party is Over
Wat: In 2011 kwamen de neonletters NIGHTTOWN in het bezit van de kunstenaar Gyz La Rivière. Onlangs heeft hij de letters tot kunstwerk verheven door ze te exposeren.
Waarom: “Een paar jaar geleden heb ik als Gids op Motel Mozaique ‘De Nighttowntour’ georganiseerd. Nighttown was toen nog niet zo lang open als WATT. Ik heb de bezoekers een rondleiding in het pand gegeven, daarna keken ze een vertoning van de documentaire Nighttown, van Marcel Haug en Mike Redman. Motel Mozaique is min of meer ontstaan in Nighttown en, zoals zo veel Rotterdammers, heb ik heel wat herinneringen aan die plek. Daarom vind ik het te gek dat Gyz La Riviere de lichtreclame nu in zijn bezit heeft en exposeert. Het is een soort tastbare snapshot van iets dat niet meer bestaat. Must-see voor de trouwe Motel-bezoeker.”

Jaga Jazzist & Sinfonia Rotterdam
Wat: Jaga Jazzist is een niet te te classificeren collectief met grensverleggende muziek. De Noorse band en het orkest Sinfonia Rotterdam gaan een  spectaculaire samenwerking aan!
Waarom: “Voor het optreden van Jagga Jazzist zal ik misschien wel in de rij moeten gaan staan, maar dat heb ik er voor over. Deze Noren blazen je weg en nemen je mee met hun geniale muzikaliteit. Ben zeer benieuwd hoe dat in samenwerking met Sinfonia Rotterdam gaat klinken.”

TEEN
Wat: dromerige lo-fi indie met een psychedelische sound.
Waarom: “Zaterdagavond ga ik in Rotown kijken naar Teen. Deze band kende ik nog niet, maar dankzij de vergelijking met Warpaint werd ik nieuwsgierig. Ze blijken (gelukkig) best een eigen geluid te hebben. Beetje psychedelica, mooie zang en alles met een rauw randje.”

“Tot slot wil ik iedereen natuurlijk uitnodigen om op zaterdagmiddag mee te wandelen met de Walking Talkshow van Vers Beton! Dit wordt een wandeling in de binnenstad, waarbij je live interviews en performances te zien krijgt op verschillende locaties. Het thema is de manier waarop de stad en zijn bewoners elkaar kunnen beïnvloeden. Onderwerpen zijn onder andere: de vormgeving van de buitenruimte, cameratoezicht, fotografie en poëzie. Een van de gasten is Rory de Groot, die zijn voorstelling ‘Hand in Hand’ op Motel Mozaique speelt.”

Fay van der Wall is redacteur bij Vers Beton. Dit online tijdschrift neemt Rotterdam onder loep, en rapporteert kritisch, enthousiast, fel, meedenkend en rauw over zijn bevindingen. Rode draad hierbij is dat ze alles uit liefde voor de stad doen.

http://versbeton.nl/