fbpx

United-C

“Laat je verstand op hol slaan, koppel je bewustzijn los en ga dan naar United-C. Doe je dat, dan word je een carrousel van waanzin binnengeleid waarin het ongenaakbare begrip verlangen in al zijn kwetsbaarheid wordt neergezet”, aldus het Brabants Dagblad over United-C, een van de meest intrigerende gezelschappen die ons land rijk is. United-C maakt theater waarin altijd verschillende disciplines aan bod komen.

De groep bestaat uit een wisselend aantal acteurs en dansers, waarbij steevast gezocht wordt naar fysieke acteurs en dansers die ook hun mondje kunnen roeren. Het gaat om producties waarbij tekstfragmenten worden geïntegreerd in een voorstelling waarin dans, muziek en beeld een even grote rol spelen. Uitgangspunt is de mens als oppermachtig maar tevens klein en onzeker wezen. Die fascinatie, observerend, registrerend en tartend tot aan de grens, is voer voor de voorstellingen.
Tijdens MM10 spelen zij op 9 april The Performances of United-C – one, two and three; op 10 april The Performances of United-C – four. Deze performances zijn een remake van hun veelgeprezen WHO-cyclus.