fbpx

Uitbreiding MOMO Festival 2022

De line-up van MOMO Festival 2022 begint steeds meer vorm te krijgen met een nieuwe serie namen. Voor de twintigste editie, van 21 tot en met 23 april 2022 in de Rotterdamse binnenstad, zijn nu onder anderen Blak Saagan, INNERWOUD, MC Yallah & Debmaster, Gino-Cochise, Amenti Theatre Company en Mirjam Manusama bevestigd!

Eerder maakten we al bekend dat onder meer zangeres en rapper S10 (die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2022), de Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees en Balimaya Project uit de bruisende Londense jazzscene naar Rotterdam komen in april.

Music

Het muziekprogramma wordt met de komst van deze vijf acts nog diverser, internationaler en spannender: 

Blak Saagan (Italiaanse producer en multi-talent), INNERWOUD (Vlaamse contrabassist die een spookachtige mix van drone, ambient en neoklassiek maakt), MC Yallah & Debmaster (Grimmige raps uit Kenia en opzwepende bassmuziek uit Frankrijk), Gino-Cochise (tegendraadse en ongrijpbare solo-artiest die eerder speelde bij Pink Oculus en Anne-Fay) en Gita Buhari (groot soultalent uit Rotterdam, zij komt met nieuwe muziek dat naar eigen zeggen elementen van triphop, shoegaze en soul zal bevatten).

Performance

De eerste namen op het gebied van performance liegen er niet om: 

Het Rotterdamse danscollectief Amenti Theatre Company is geen onbekende op Motel Mozaïque. Hun voorstellingen Anima en Ayahuasca waren eerder op het festival te zien en artistiek leider Gil ‘The Grid’ Gomes Leal speelde in 2019 een sleutelrol in het Liquid-programma. Hun nieuwe voorstelling Lilith gaat op MOMO Festival in première. 

Dansvoorstelling meets concert, dat is de belofte van Into The Open van het Belgische dansgezelschap Voetvolk van Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe. Zeven performers zwepen elkaar op met aanstekelijke krautrock en elektronica – denk aan de repetitieve grooves van Can, gekruist met de high voltage beats van The Chemical Brothers. 

Identiteit is zelden rechttoe-rechtaan: het ontwikkelt zich met de tijd, bestaat uit vele verschillende lagen en is niet immuun voor invloeden van buitenaf. Dat laat de dansvoorstelling Sorry, but I feel slightly disidentified op subtiele wijze zien. De Franse choreograaf Benjamin Kahn maakte deze soloperformance voor de Amsterdamse danseres Cherish Menzo, als eerste stuk van een trilogie gewijd aan het lichaam, stereotypen en identiteit.

Mathieu Charles is al jaren actief in de Vlaamse spoken word- en hiphopscene, maar maakte afgelopen tijd ook naam als theatermaker met zijn eerste voorstelling Fanon Mixtape. 

Art

De avantgarde mode-ontwerpen van de Rotterdamse Mirjam Manusama laten alle ruimte voor ambiguïteit: haar kleding is niet gebonden aan een specifiek gender of seizoen. Weg met beperkende normen, ruim baan voor zelfexpressie, innovatie en duurzaamheid.

Manusama studeerde Fashion Design aan de HKU en begon daarna kostuums te ontwerpen voor dansers en het theater. Zo ontwerpt ze sinds 2015 voor het Rotterdamse danscollectief Amenti. Die ervaring neemt ze mee in haar eigen modelabel Manusama Nuance: in elk ontwerp is haar oog voor beweging, draping en androgyne pasvormen terug te zien. Dat viel ook op aan de andere kan van de oceaan want haar eerste collectie werd geselecteerd voor New York Fashion Week.

Kaartverkoop

Scherp geprijsde Early Bird passe-partouts voor MOMO Festival 2022 zijn nog heel even verkrijgbaar via onze ticketpagina!

Festival news