fbpx

Typhoon wint 3voor12 Award voor beste NL album

Typhoon raast maar door! Zijn album Lobi Da Basi heeft de 3voor12 Award 2014 gewonnen! De prijs voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden werd gisteravond uitgereikt tijdens een awardshow waar Typhoon ook optrad. Typhoon liet genomineerden (en tevens eerdere winnaars) als Blaudzun, Moss, De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat achter zich.

Een citaat uit het juryrapport:

“De winnaar van de 3voor12 Award 2014 heeft een super compleet album gemaakt, zoals dat tegenwoordig bijna niet meer gemaakt wordt: het lijkt wel een boek, een kunstwerk met een kop en een staart, waarin je persoonlijk toegesproken lijkt te worden. De muziek verrast vanaf de eerste noot: het is een warme, intieme plaat met een optimistische melancholie door de prachtige blazers-arrangementen. Het is geen hiphop, maar poëzie op een hiphopbeat. Zijn stem danst op de muziek en de scherpe gevatte teksten grijpen de tijdsgeest.”

Op 31 oktober presenteren Motel Mozaique en BIRD Typhoon in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Typhoon heeft ons een extra lange show beloofd en onlangs werd bekend dat Gery Mendes (voorheen bekend als GMB) de support voor zijn rekening neemt. Meer info & tickets

Concert news