fbpx

Typhoon tipt Motel Mozaique

Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van Typhoon!

De drie tips van Typhoon:

Akwasi O. Ansah
Wat: Akwasi O. Ansah (theatermaker bij Likeminds/rapper en frontman van de hiphop-formatie Zwart Licht) duikt in het literaire oeuvre van Bram Vermeulen.
Waarom: “Vorig jaar op het Oerol Festival heb ik de verkorte uitvoering al mogen zien van Daar Ergens. In één woord: prachtig! Ik kende Bram Vermeulens werk niet echt, maar door deze eigen, eerlijke en mooie bewerkingen van Akwasi ben ik gaan speuren en heb ik ontdekt hoe kostbaar het werk van Bram Vermeulen is. Naast de talentvolle mensen die met hem samenwerken tijdens deze show is het echt Akwasi’s persoonlijkheid en talent als acteur, zanger en rapper, die van deze voorstellingen een 360 graden ervaring maken.

AlunaGeorge
Wat: Een indie-r&b duo bestaande uit Aluna Francis, die beschikt over een sensuele soulstem, en producer George Reid, die donders goed weet wat hij achter de knoppen doet.
Waarom: “Ik had nog nooit gehoord van AlunaGeorge totdat ik op het programma van Motel Mozaique keek en uit nieuwsgierigheid de video van Your Drums, Your Love ging checken. Wat tof zeg! Vette muziek, de mix van stijlen spreekt me erg aan en ik heb serieus in geen tijden zo’n zieke clip gezien. Inspirerend..

De Tweede Speeldoos
Wat: Roos Rebergen (Roosbeef) en Torre Florim (De Staat) geven vervolg aan De Speeldoos
Waarom: “De eerste Speeldoos kwam als een grote verrassing en sloeg in als een bom. Briljante plaat van twee rasartiesten, Torre en Roos, die elkaar feilloos aanvoelen en echt iets nieuws hebben neergezet. Niet een Roosbeef of een De Staat plaat, maar echt een nieuwe sound, met ook nog eens ontwapenende teksten geïnspireerd op gesprekken met verstandelijk beperkte mensen. Deel 2 staat al de hele dag op repeat, wederom raakt het me op alle fronten.

Glenn de Randamie, ofwel Typhoon, is een graag geziene gast op Motel Mozaique. Op jonge leeftijd won hij de Grote Prijs en hiermee kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Zijn muziek is opvallend en vernieuwend met jazzy invloeden en ambachtelijke lyrics. Hij werkte onder andere samen met de jazzformatie New Cool Collective en de folk-band Muppetstuff. Een nieuw hoogtepunt in zijn carrière was de formatie van de Fakkelbrigade (met Typhoon, Rico, Sticks, James & A.R.T.).

Op zaterdag 30 maart gaat Typhoon met hoogleraar Frans Willem Korsten van de Erasmus Universiteit Rotterdam in debat bij het HipHopHuis. Voor meer info klik hier.

www.mctyphoon.nl