fbpx

Twee verschillende shows Blaudzun

Motel Mozaique heeft Blaudzun, een van de grote ‘winnaars’ van het afgelopen Noorderslag festival en eigenlijk gewoon de band van dit moment, gestrikt voor twee verschillende shows! Op vrijdag 11 mei 2012 presenteren Motel Mozaïque en de Doelen Blaudzun met een unieke show genaamd ‘The Acoustic Sessions’. Blaudzun wordt begeleid door een 8-koppig gezelschap waaronder strijkers en blazers. Special guest is de Ierse singer-songwriter Emmett Tinley. De voorverkoop start zaterdag 28 januari om 10.00 uur. Dit concert maakt deel uit van de concertserie die Motel Mozaïque samen met de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg in 2012 organiseert.

Daarnaast maakt Blaudzun zijn opwachting tijdens het Motel Mozaïque 2012 festival. Hier speelt Blaudzun met zijn vaste band een versterkte show.

Blaudzun
Dat het uitstekend gaat met Blaudzun is zacht uitgedrukt. Sinds zijn doorbraak in 2010 heeft de Nederlandse singer-songwriter nauwelijks stilgezeten. Als hij niet bezig was met de opnamen van zijn derde studioalbum ‘Heavy Flowers’, dan tourde hij wel naar elke uithoek van het land om in lang van tevoren uitverkochte zalen te spelen. Ook 2012 belooft een succesvol jaar voor de zanger te worden. Het nieuwe album wordt unaniem bejubeld en zijn optreden op Eurosonic Noorderslag was een van de absolute hoogtepunten, door 3VOOR12 bestempeld als zijn ‘definitieve doorbraak bij het grote publiek’.

“Ook ‘Heavy Flowers’ staat vol rijkgeorkestreerde rootsy indierock met die karakteristieke trillende stem van Sigmond, maar is indrukwekkender, opwindender en monumentaler dan zijn voorgangers.” – 3VOOR12

Special guest: Emmett Tinley
Singer-songwriter Emmett Tinley werd geboren in de VS, maar groeide op in Ierland. Hij maakte in de jaren negentig naam als frontman van de Ierse cultband The Prayer Boat, waarmee hij twee albums maakte. Zes jaar na zijn solodebuut ‘Attic Faith’ kwam Tinley eind 2011 met een titelloze opvolger.

Blaudzun ‘The Acoustic Sessions’ + special guest Emmett Tinley
Datum: Vrijdag 11 mei 2012
Locatie: de Doelen (Jurriaanse Zaal – seated)
Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur
Entree: € 18,50 (exclusief servicekosten).
Voorverkoop: Tickets zijn vanaf zaterdag 28 januari 10:00 uur verkrijgbaar via de verkoopkanalen van de Doelen (website, telefonisch, kassa) en hier via de website van Motel Mozaïque.

www.blaudzun.com | www.emmetttinley.comwww.dedoelen.nl