fbpx

Tori Amos – The Gold Dust Orchestral Tour

Een nieuwe bevestiging voor de concertserie van Motel Mozaique en wat voor een! Motel Mozaique en de Doelen presenteren op maandag 1 oktober 2012 de enige Nederlandse show van “TORI AMOS – The Gold Dust Orchestral Tour featuring the Metropole Orkest conducted by Jules Buckley”. De kaartverkoop start op zaterdag 16 juni 2012 om 10.00 uur via de website van de Doelen (klik hier voor de directe link) en de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland. Voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar.

Tori Amos
Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Tori Amos haar debuutalbum ‘Little Earthquakes’ uitkwam. Dit wordt gevierd met een nieuw album getiteld ‘Gold Dust’, haar dertiende studioalbum dat evenals voorganger ‘Night of Hunters’ verschijnt op het klassieke label Deutsche Grammophon. De release staat gepland voor oktober 2012. Gold Dust bestaat uit een selectie liedjes die Tori Amos de afgelopen 20 jaar reeds uitbracht – nummers als ‘Silent All These Years, ‘Precious Things, ‘Jackie’s Strength’ en ‘Winter’ – maar nu opnieuw opgenomen met Het Metropole Orkest.

Het Metropole Orkest
Het veelzijdige Metropole Orkest is dankzij optredens op Pinkpop, Lowlands en Noorderslag, en avontuurlijke samenwerkingen met artiesten als Basement Jaxx, Within Temptation, Antony & The Johnsons geliefd geraakt onder een jonger publiek. Ook speelde het orkest in 2010 al eens met Tori Amos, in het kader van de Week van het Metropole. Tijdens ‘The Gold Dust Orchestral Tour’ wordt Tori Amos behalve in Nederland ook in België en Engeland begeleid door Het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.

Concertserie
Het concert van Tori Amos met het Metropole behoort tot een serie popconcerten die Motel Mozaïque in 2012 organiseert in nauwe samenwerking met de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. Eerder presenteerden wij samen succesvol concerten van o.a. dEUS, Spinvis, Katzenjammer, Kytecrash en Blaudzun.

“Tori Amos – The Gold Dust Orchestral Tour”
Datum: Maandag 1 oktober 2012
Locatie: de Doelen (Grote Zaal – geplaceerd), Schouwburgplein 50 te Rotterdam
Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur
Tickets vanaf €42,50 euro (ex. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 16 juni 10.00 uur verkrijgbaar via www.dedoelen.nl, www.ticketservice.nl, de kassa van de Doelen (v.a. 14.00 uur 010 2171717), de Ticketlijn (0900-300 1250, 45 cpm) en de overige bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland.

www.toriamos.comwww.metropoleorkest.nl