fbpx

Toegelicht: De eerste namen voor MM11

Agnes Obel: De Deense zangeres Agnes Obel beschikt over het talent om wonderschone liedjes te componeren. Zoals het van een commercial bekende ‘Just So’, een lief, haast sprookjesachtig liedje dat klinkt als een combinatie tussen Ane Brun, Tori Amos en Feist.

Darkstar: Het Britse producersduo James Young en Aiden Whalley maakt onder de naam Darkstar zwoele dubstep. Hun debuutalbum ‘North’ verscheen onlangs op het avontuurlijke Londense electronicalabel Hyperdub.

Dum Dum Girls:
De vier meiden van Dum Dum Girls zijn duidelijk beïnvloed door de vele meidengroepen uit de jaren ’60. Ze maken deel uit van een nieuwe generatie muzikanten die hun verveling gebruikt als brandstof voor hoogst opwindende rock-‘n-roll. Onlangs tourden ze samen met MGMT door Europa.

José Gonzàlez performing with The Gothenburg String Theory:
Een speciale, exclusieve show waarbij de gevierde Zweedse singer-songwroter speelt met het 20-koppige collectief Gothenburg String Theory waarbij een nieuwe dimensie aan het songmateriaal van José Gonzàlez gegeven.

Josh Ritter & The Royal City Band:
De Amerikaanse zanger en liedjessmid Josh Ritter wordt veel vergeleken met helden als Bruce Springsteen, Leonard Cohen en Bob Dylan. Ritter heeft in ieder geval eenzelfde soort dwingendheid in zijn nummers.

Lykke Li:
De Zweedse zangeres/performer Lykke Li gooide twee jaar geleden hoge ogen met haar debuut ‘Youth Novels’ en brengt in februari haar tweede album uit. De eerste single, het swingende en catchy ‘Get Some’, is alvast vooruit gestuurd.

Villagers:
Villagers bracht dit jaar het wonderschone debuutalbum ‘Becoming A Jackel’ uit. Het creatieve brein achter deze Ierse formatie is Conor O’Brien, te omschrijven als een oude ziel in een jong lichaam. Villagers zoekt (en vindt) aansluiting bij de melancholische folkpop van artiesten als Eliott Smith en Bright Eyes. Eerdere Nederlandse festivalshows  (Lowlands, London Calling, Crossing Border) ontvingen lovende recensies.

Op de Motel Mozaique 2011 festival website zal binnenkort veel meer informatie over deze acts, en al het andere programma dat tegen die tijd bekend is, te vinden zijn. Tot die tijd houden we het nog even beknopt.