fbpx

Theaterprogramma Motel Mozaique compleet

Motel Mozaique combineert al sinds de eerste editie muziek, theater, performance, dans en beeldende kunst. Het theaterprogramma voor de vijftiende aflevering van Motel Mozaique is nu compleet. In samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg presenteren we optredens van jonge, talentvolle, internationale theatermakers zoals Berstad/Helgebostad/Wigdel (NO), Trajal Harrell (US), EISBÄR* (BE), Jan Martens (BE) en Connor Schumacher (US). Diverse van deze theater- en dansvoorstellingen beleven hun première tijdens Motel Mozaique! 

MUZIEKTHEATER, PERFORMANCE EN DANS TIJDENS Motel Mozaique 2015


Trajal Harrell (US) – Judson Church Is Ringing In Harlem (Made-to-Measure)

Judson Church Is Ringing In Harlem is een intrigerende dansvoorstelling van de New Yorkse choreograaf Trajal Harrell. De dans laat een hedendaagse confrontatie, maar ook een dialoog zien tussen twee uiteenlopende dansstijlen: de gestileerde en extreme uitbundigheid van voguing met daartegenover de veel minder theatrale, op improvisatie gestoelde postmoderne dans.

Berstad/Helgebostad/Wigdel (NO) – Soil Girl (Nederlandse première)
De drie jonge Noorse vrouwen van Berstad/Helgebostad/Wigdel zijn zowel choreografes als performers. Ze maken krachtig, intens en visueel theater met een dikke knipoog naar dans en een experimentele houding tegenover de podiumkunsten. De nieuwe voorstelling Soil Girl gaat over het verlangen naar echtheid en materie.

EISBÄR* (BE) – A Brave New Jungle
A Brave New Jungle belicht het menselijke kwaad als een erfelijke aandoening en een gefaald opgroeien. EISBÄR* is een ambitieus en idealistisch kunstenaarscollectief waar Femke Heijens de drijvende kracht in is. Het collectief brengt geëngageerd theater dat de waanzin, lelijkheid en schoonheid van deze wereld toont en schuwt geen enkele kunstvorm. Met livemuziek door leden van de bands Dez Mona, Mauro Pawlowski en DAAU.

Jan Martens (BE) – Ode To The Attempt (Nederlandse première)
Ode To The Attempt is een voorstelling over creëren. Over betekenisvol zijn. Over de stadia die je als kunstenaar doorloopt om tot een eindproduct te komen. Jan Martens (1984) geeft in deze voorstelling het materiaal dat het niet gered heeft, dat nooit het daglicht heeft gezien of een publiek bereikt, een kans. Omdat het onvolmaakte een andere kwaliteit heeft, die minstens even waardevol kan zijn als het afgeronde.

Connor Schumacher (US) – I Trust In This Life we will have another moment alone
Deze Amerikaanse performancekunstenaar is als artist-in-residence betrokken bij Dansateliers in Rotterdam. Schumacher benadrukt in zijn werk het huidige moment in de ruimte door een balans te creëren tussen theatrale beelden, objecten en composities.

Charlotte Goesaert & Joost Maaskant (NL) – Epic Fail (première)
Epic Fail is een punkconcert in de vorm van een dans- en stemkunstvoorstelling. Door beatbox, dans, een zeer geavanceerd loopstation en extreme stemkunst met elkaar te combineren gaan Charlotte Goesaert & Joost Maaskant (ook bekend als Maask) de strijd aan met en tegen perfectie.

Thomas Dudkiewicz (NL) – Bobby Baxter Season I and II
Theatermaker Thomas Dudkiewicz ontvoert zijn publiek naar een Twin Peaks-achtige omgeving in de Engelstalige voorstelling Bobby Baxter Season I and II. Dit doet hij met minimale middelen: een leeg podium, een microfoon en een ijzersterk verhaal. Bloedspannend.

Meer informatie over het theaterprogramma van Motel Mozaique 2015!

[:]

NB: het overige Motel Mozaique programma (muziek, beeldende kunst, gidsentochten o.a.) is nog niet compleet!

Festival news