fbpx

The Velvet Underground-oprichter John Cale naar Rotterdam

John Cale is een van de meest alom gewaardeerde en invloedrijke rockboegbeelden op aarde. Tegelijkertijd is hij het ook het moeilijkst te plaatsen, met meer dan twintig soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving. Op 3 december 2018 komt John Cale naar Theater Rotterdam (Schouwburg)!

Van The Velvet Underground tot aan The Stooges

Het kenmerkende dronende vioolgeluid van John Cale maakte het legendarische The Velvet Underground in de jaren zestig een onderscheidend en baanbrekend collectief. Het is sindsdien vaak gekopieerd, maar Cale blijft rusteloos grenzen verleggen.

De eigenwijze muzikant past zijn klassiek geschoolde kennis en vaardigheden door de jaren heen toe om rockhelden als The Stooges, Patti Smith, Modern Lovers en Happy Mondays naar een hoger plan te tillen. Hij werkte met grote componisten als LaMonte Young, John Cage, Terry Riley en Brian Eno, en nam in de jaren zeventig een shock rock persona aan.

Overzicht van zijn beste werk

Lang verhaal kort, John Cale heeft eigenlijk alle facetten van muziek tot het maximale beoefent. Op maandag 3 december 2018 speelt deze levende legende een mooi overzicht van zijn beste werk in de grote zaal van Theater Rotterdam (Schouwburg). Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Theater Rotterdam en heeft zit- en staanplaatsen.

Concert news