the valtari mystery film experiment (Sigur Rós)
See Me Hear Me en Motel Mozaique presenteren ’the valtari mystery film experiment’, een filmproject omtrent het nieuwste Sigur Rós album ‘valtari’ (2012). Het bestaat uit 17 korte films, deels ‘officiëel’ gemaakt door filmmakers en deels gemaakt en ingezonden door fans.
Na de release van valtari vroeg Sigur Rós een tiental filmmakers om iets te creëren op basis van wat er in hun hoofd omging wanneer ze naar het album luisterden. Het idee was om het gebruikelijke proces van artistieke goedkeuring te omzeilen en mensen hun grootst mogelijke creatieve vrijheid te laten beleven. Onder de filmmakers zijn AlmaHar’el, Andrea Arnold, Floria Sigismondi, Ramin Bahrani en John Cameron Mitchell. Tegelijkertijd vroeg de band aan haar fans om hun eigen creaties aan te dragen.
Het programma is te zien op alle zeven continenten (ook op Antarctica!). Locaties verschillen van bioscopen, bioscoop-achtige ruimtes, rock clubs, native American casino’s, bouwmarkten, kapsalons, en wat je verder kunt bedenken. In Nederland is een van de locaties zaal de Unie.
the valtari mystery film experiment
Vrijdag 7 december
De Unie, Mauritsweg 34-35 in Rotterdam
Zaal open 21:00 / Start film 21:30 / Duur 80 minuten
Tickets a 7 euro zijn uitsluitend verkrijgbaar in onze eigen online ticketshop en via de officiele Motel Mozaique Facebookpagina. Let op! Er is maar een zeer beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor deze avond!
See Me Hear Me
Onlangs vond in WORM de eerste editie plaats van See Me Hear Me (SMHM), een nieuw eendaags festival. SMHM draait om de beleving van beeld en geluid. De synergie tussen deze twee media kwam tijdens het festival uitgebreid aan bod en werd gepresenteerd in een compleet programma, bestaande uit muziek documentaires, live cinema performances, video art en veel meer. SMHM vertelt ook het verhaal achter muziek, artiesten, scènes en bands.
De Unie
De Unie is een platform voor debat, kunst en cultuur bestaande uit een zaal en café-restaurant. Een openbaar podium met een brede debat- en cultuurprogrammering, waar de dialoog plaatsvindt tussen makers en publiek.