fbpx

The Kyteman Orchestra naar de Doelen

Met gepaste trots presenteren Motel Mozaique en de Doelen: The Kyteman Orchestra, op zaterdag 24 november in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. De kaartverkoop start op zaterdag 14 juli om 10.00 uur via de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland.

The Kyteman Orchestra
Na het succes dat Colin Benders (Kyteman) in 2009 boekte met het debuutalbum ‘The Hermit Sessions’, besloot hij zijn HipHop Orkest op te heffen. Maar niet voor lang; in maart 2011 bracht Benders de leden van het orkest opnieuw bij elkaar en legde het fundament voor een nieuw album met een nieuw repertoire. Het resultaat is ‘The Kyteman Orchestra’: samenspel, energie, dynamiek en ontroering in een nieuwe muzikale dimensie.

Waar hiphop en jazz bij de vorige plaat een centrale plek innamen is op het nieuwe album veel meer aandacht voor klassieke composities. In de vertrouwde samenstelling met een grote hoeveelheid instrumenten, verschillende vocalisten en zelfs een koor, werd een cinematische sound geproduceerd. Daarnaast zijn enkele stukken versterkt met operazang om het album nog dynamischer en monumentaler te laten klinken. Ook deze vernieuwde formule van Kyteman sloeg direct aan: het album bezette een aantal weken de nummer één-positie in de albumlijst, optredens raakten binnen de kortste keren uitverkocht en diverse festivals worden plat gespeeld.

Kyteman & Rotterdam
Kyteman is in Rotterdam een graag geziene gast. Afgelopen weekend stond hij nog met het orchestra op het North Sea Jazz Festival waar hij vorig jaar zelfs een van de carte blanche-eregasten was en zodoende elke festivaldag op het podium stond. Motel Mozaique en Parfum de BoemBoem deden al diverse speciale projecten met Kyteman, waaronder de eenmalige uitvoering van een door Colin Benders geschreven muziekstuk op een bouwput, een sneak preview van ‘The Kyteman Orchestra’ op de 22e etage van een in aanbouw zijnde woontoren, en een optreden met Kytecrash in de Rotterdamse Schouwburg.

The Kyteman Orchestra & support-act in de Doelen
Datum: Zaterdag 24 november 2012
Locatie: de Doelen (Grote Zaal – geplaceerd), Schouwburgplein 50 te Rotterdam
Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur
Tickets a € 32,00 (ex. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 14 juli 10.00 uur verkrijgbaar via www.ticketservice.nl, de Ticketlijn (0900-300 1250, 45 cpm) en de overige bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland.