fbpx

The Daily Indie picks Mysie

“Van 16 tot en met 18 april 3020 daalt er een uitgestrekte lichting vol talentvolle muzikanten neer in Rotterdam voor Motel Mozaique. Het festival dat dit jaar zijn twintigste editie viert en zoals altijd met een verrassende en diverse line-up komt.” – The Daily Indie

Richting MOMO Festival pikt The Daily Indie regelmatig een artiest uit de line-up in hun rubriek #MOMO2020. In deze vierde aflevering staat Mysie, de nieuwe soulsuperster uit Londen, in de spotlight.

De nieuwe supersoulster Mysie is altijd op zoek naar onverwachte

Pas in april 2019 bracht ze haar eerste single Rocking Chair uit en inmiddels zijn BBC Radio 1, NME, The Line Of Best Fit, Clash en Hunger Magazine al fan. Daarnaast is ze bevestigd voor showcase-festival The Great Escape en wordt ze door The Independent het ‘Engelse antwoord op Solange’ genoemd. Dat krijgt Mysie (spreek uit als ‘my-zee‘) voor elkaar door elektronische muziek uit de jaren tachtig te mengen met een broeierig kleurenmengsel van R&B en hiphop die wat Thundercat-achtig aandoet. Ondertussen is Jay Kay haar grootste voorbeeld, laat ze zich inspireren door muzikanten als de Congolese Koffi Olomide, noemt ze steevast Mac DeMarco belangrijk voor haar sound en dan specifiek het nummer On The Level.

Lees verder op thedailyindie.nl

Festival news