fbpx

The Daily Indie picks Greentea Peng

“Van 16 tot en met 18 april daalt er een uitgestrekte lichting vol talentvolle muzikanten neer in Rotterdam voor Motel Mozaique. Het festival dat dit jaar zijn twintigste editie viert en zoals altijd met een verrassende en diverse line-up komt.” – The Daily Indie

Richting MOMO Festival 2020 pikt The Daily Indie regelmatig een artiest uit de line-up in hun rubriek #MOMO2020. Deze keer de stonersoul van Greentea Peng.

Moeder Aarde ademt door de kieren van alles wat Greentea Peng doet met haar stonersoul

Deze psychedelisch soulzangeres uit Londen zet je met haar eerlijke, gelaagde teksten aan het denken over de tijden waar we in leven en combineert dat met gebroken flows, diepe beats en een palet aan verfrissende instrumenten en geluiden. Greentea Peng heeft boven alles een originele en zachte honingsound, die een voedingsbodem heeft in het werk van muzikale voorbeelden als Erykah Badu, Lauryn Hill, Finley Quaye en Jill Scott.

In haar thuisland is ze ondertussen hipper dan hip, toerde ze met Neneh Cherry, werd ze in een studio gezien met UK garagelegende Mike Skinner van The Streets en heeft al een (groene) COLORS-sessie op haar naam staan met bijna vier miljoen views.

Lees hier het hele artikel

Festival news