fbpx

Terugblik op MOMO Festival 2018

Van donderdag 19 april 19.00 t/m zondag 22 april 12.00 uur was Motel Mozaique Festival 2018 in volle gang. 65 uur lang kon je concerten, performances en kunst bezoeken op tien verschillende locaties in Rotterdam. Van een concert in de bouwput bij Depot Boijmans van Beuningen tot feesten op het dak van het Groot Handelsgebouw. Dit was MOMO 2018 in een notendop.

De officiële openingsavond startte met de aftrap van Khalid’s Gym in Kriterion, Groot Handelsgebouw.

Gijsbert van der Wilt klom op zijn 6 meter hoge paal, een bleef daar gedurende 65 uur lang tijdens het festival te zitten.

“Fysieke botsingen tussen twee ultra masculine mannen.” Gil the Grid en Wesley Rommers deden hun dans performance Anima op straat bij WORM.

Charlie & The Lesbians brachten ons een fijne chaos, waarbij zij van alle hoeken in de hal van Theater Rotterdam optimaal gebruikt maakte.

The Landscape Project #1 van Rosalie Wammes werd plotseling bewoond door schermers.

“In de Paradijskerk lijkt alle muziek vleugels te krijgen. Intens zegeviert de Zuid-Afrikaanse Nakahne als een soulvolle queerartiest met een missie. De ironie wordt niet gemist: hij nam afstand van zijn homofobe kerkgemeenschap, nu zet hij, fel dansend in een vuurrood pak, in een uitpuilende kerk, een vurig statement neer.” – NRC

Bij het drive-in concert van WLDRF applaudisseerde niet alleen het publiek, maar ook de auto’s gingen er met hun claxon op los.

Na een opleiding tot Rotterdamse Stads Astronaut, brachten deze schone slapers een nacht door in het Art Motel van Marjolijn van Heemstra.

“Met een versterker, een set pedalen, enkele gitaren en wat boxen laat Tamino met zacht getokkel op zijn elektrische gitaar droefgeestige liedjes over de bouwplaats van Bouwput Depot Boijmans van Beuningen klinken.” – NRC

Wouter Dewit bracht het publiek achter zijn vleugel tot stilte in de Paradijskerk.

Op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw vond de Game of Skate van Green Cabin plaats, waarbij skaters hun skills lieten zien.

Het Groot Handelsgebouw werd voor één nacht omgetoverd tot enorme nachtclub. Danseressen van Club K zwierden op rollerskates door de enorme garage.

Vroege vogels en diehards na een nachtje doorhalen genoten van een adembenemend pianoconcert van Joep Beving en de opkomende zon in Rotterdam.

65 uur Motel Mozaique Festival werd afgesloten met een uitgebreid ontbijt op het dakterras van het Groot Handelsgebouw.

Kom je naar Motel Mozaique Festival 2019? Het festival vindt plaats op 18, 19 & 20 april in Rotterdam.

Festival news